CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Tipy na Vánoce: Jaký mobilní telefon pořídit svému dítěti?

Kdyby nekdo chtel tip, tak jsem male koupil pred par mesici OUKITEL WP5 Pro Orange za rovne 3k. Za tu cenu luxus, mela predtim Nokia 1 a to bylo nepouzitelne. Ten Oukitel me prekvapil, je to asi jako ty ruzne honory atd. Proste paradne svizny ..... urcite sviznejsi nez muj vlajkovy samsung note9 po vic jak dvou letech ...... mam pocit, ze tak svizny nebyl ten note ani jako novy, protoze je to zasvinene bloatwarem, coz se o oukitelu rict neda.
Srovnani s nokia 1 asi nema vubec smysl, protoze ten telefon je uplne v kazdem parametru o parnik lepsi. Pouzitelny fotak, vodotesnost(!!! jakoze je fakt vodotesny, jsem to samozrejme zkousel - oproti note9, kde protika vyrovnavacim pruduchem tlaku kolem fotaku), ale o co mi slo nejvic, tak vydrz! Jakoze s LTE a obcasne volani na whatsapp vydrzi 10 dni ..... chtel jsem to, kdyz je na tyden u mury a ta ji nedovoluje nabijet telefon, tak aby to vydrzelo, nokia tak 4 dni .... tohle je proste bomba, navic je odolny (a samozrejme i o to tezsi), jakoze i podle fotky a v realu je to cihla nekde pro delnika na stavbu, cili pro decko ideal. A veci jako predinstalovana folie nebo to, ze ty kryty proti padu jsou pridelane realnyma nerezovyma sroubkama(!!!), zadne nacvaknuti nebo nalepeni, tak to me fakt dostalo. Jeste drobnost, zezadu to ma 3 cocky, ale myslim, ze funguje jen jedna, nevim jak ty dalsi zapnout nebo k cemu by mohly byt, ale to je fuck. Za cenu 3000 to byl bezva kauf.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomeňme také, že mobil a IT technika může rozvoji dítěte škodit. Děti dnes dospívají zhruba o tři roky později a jako viník se uvádí právě mobily, počítače, internet a bytí on-line. Zdravé dítě potřebuje čas svých rodičů a jejich pozornost, potřebuje si hrát s kamarády face-to-face a ne skrze online spojení. Jinak nezíská sociální návyky a nenaučí se přirozeným mezilidským vztahům. Na vysokých školách pak vidíte asociální osoby, které zůstávají samy nebo ve velmi úzkém kruhu nejbližších nebo jen online, aniž by se odvážili vykročit do společnosti a plně žít život. Může takový člověk být šťastný? Na stáří pak přichází rychleji demence takovýchto lidí. Mobil není špatná věc, ač já bych jej malému dítěti nekoupil. Určitě ale pamatujme na zdravý rozvoj dítěte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych že dítě buď samo ví daleko líp jaký telefon chce, nebo ho chválabohu zatím nepotřebuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.