CDR.cz - Vybráno z IT

Titanfall se přesouvá na mobilní platformy

Titanfall
Respawn Entertainment se nedávno dalo dohromady s Nexonem, které je zodpovědné za spoustu F2P online her, a společně oznámili dlouhodobou spolupráci, která by mimo jiné měla zrodit nový Titanfall pro mobilní zařízení.

Studio Respawn Entertainment, tvůci mecho-hopsavé FPS Titanfall, utvořilo vskutku velmi neočekávanou alianci s vydavatelstvím Nexon, které je převážně známé díky svým free-to-play hrám. Podle plánů by se mělo jednat o dlouhodobé partnerství, které by mělo zrodit hned několik her z univerza Titanfall na mobily a tablety.

Toto spojení bude doprovázeno ještě studiem Particle City, které minulý rok založil spoluzakladatel Respawn Entertainment, Vince Zampella. To se od svého počátku věnuje mobilním hrám, a tak je podobné znovushledání málo překvapující.

Co se týče žánru, mělo by se jednat o krok jiným směrem, nikoliv o pokračování ve formě FPS. O jaký žánr ovšem půjde, leží zatím ve hvězdách. "Máme pár nápadů, ale domnívám se, že bychom zatím o nich neměli mluvit," vysvětluje Vince Zampella. 

K tomu Mahoney dodává: "Nezastáváme názor, že je možné jen tak vzít FPS, která je dobrá na PC a konzolích, a jen tak ji hodit na mobily. Je potřeba pracovat s tím, co daná platforma dokáže."

"Jde nám o to rozšířit naše univerzum do oblastí, ve kterých se Respawn nespecializuje," říká Vince Zampella a pokračuje: "Když jsme vytvořili tento svět, uvědomili jsme si, jak je rozsáhlý... a chtěli jsme jej dostat před co nejvíce lidí."

Vydavatelství Nexon má údajně s mobilními verzemi Titanfall několikaleté plány. Neznamená to ovšem, že by značka opustila od své hlavní série, Titanfall 2 je stále ve vývoji. 

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Titanfall se přesouvá na mobilní platformy

Žádné komentáře.