CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Retro pohled: TOP 20 nejprodávanějších mobilů všech dob aneb Návrat do minulosti s Nokií

Motorola Razr se neobjevila jen v Lost, ten pristroj byl ve skutecnosti snad nejrozsirenejsi product placement telefon sve doby a objevil se v rade serialu a filmu. V rychlosti si vzpomenu na Californication nebo Sopranos, ale je toho samozrejme mnohem vic. V posledni dobe ho pak spis nahrazoval iPhone.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Motoroly byly vůbec nejobvyklejsi mobily, především pro agenty CIA, FBI, Muldera a spol, a podobne.
V prvních filmech, kde se objevuji opravdove mobily, a ne ty kufrikove, se obvykle jednalo o Motorola 5200 ci Motorola 7200. To byly snad nejobvyklejsi mobily, predpokladam ze i proto, ze na svou dobu mely atraktivni design s vyklápěcím krytem klavesnice. Nasel jsem hezky link http://mobilemuseum.wz.cz/muzeum.html , tam jsou vselijake mobily a i tyto Motoroly tam jsou videt.
Mimochodem prave Motorola 7200 byl muj první mobil, ještě v dobach, kdy existoval jen Eurotel a za prichozi hovory se ještě platilo, SIMka stala 5 litru sama o sobe a tarify byly něco jako 10kc za minutu :-))
(btw prezdivka tohoto mobilu byla "cihla", neboť mel takove tvary i hmotnost, zapricinenou především diky moznosti dokoupit baterku s vyssi kapacitou, coz lidi hojne delali, a pak fakt byl docela tezky, oproti dnesnim urcite:-))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Velkou roli urcite hraje, ze Motorola je americka znacka... ale design v tom nejspis bude tez, vecka predevsim (prave Razr, ktery jsem sam asi 5 let pouzival) vypadaji dobre na kamere, protoze je zrejme, ze jde o telefon, co postava drzi v ruce...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

NOKIA přestala existovat okamžikem kdy se upsala Microsoftu

koupení Microsoftem je jenom dokončením operace která dokončí potopení předtím prestižní značky na dno, kde ji nebude nikdo hledat

snad původní akcionáři NOKIe prodali akcie dokud měly nějakou hodnotu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je nejake divne..
Chybi mi tam Nokia 5110 (pripadne i 3110).
Svého casu všichni lidi měli 5110, podle me tak pulka populace urcite. A ze to byl dobrej telefon...
Pamatuju moji 3110, když jsem prelejzal branku, vypadl mi z kapsy z vysky cca 2,5 metru na zem, tak jsem to pozbiral, dal baterku zpet a normalne fungoval dal...To byly telefony:-))

Ale fakt, je nejake vysvetleni, proc tam není 5110? Není mozne, ze k tomu proste nejsou cisla, a nebo opravdu mela cisla mensi?
Dik

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nokiu 8110 "banán" po mame ... tá si kúpila mobil za 26 tisíc SKK a 3 týždne potom prišli operátori s programami viazanosti a dotovanými telefónmi a ten telefón ponúkali za 10 alebo 12 tisíc. A to sa rozhodovala medzi Motorolou StarTac za 34 tisíc čo jednak bolo veľa, a druhak urobila dobre s Nokiou lebo keď sa rozšírili SMSky, StarTac malo tú drobnú chybu že ako adresát sa dalo napísať len číslo a nedalo sa vložiť meno priamo zo zoznamu.

A potom 6110 po otcovi. Ten telefón mi nechceli v Globteli dať k paušálu lebo som bola málo bonitný zákazník. Ja by som si kľudne zaplatila vyššiu cenu k viazanosti ale proste "to nešlo", nebol určený k môjmu paušálu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Muj prvni mobil ... Nokia 3210. Po par letech pouzivani jsem si na ni koupil novej kryt s potiskem a hned ozila na dalsich par let. V provozu celkem asi 6 let. Nejdyl ze vsech 4 telefonu, co mi zatim prosly rukama. Nebyt toho, ze jsem pri dobihani na salinu zakopl o rantl mezi travnikem a chodnikem a pri dopadu byla mezi mym klinem a obrubnikem vozovky, cimz praskl display, fungovala by v klidu dalsi 2-4 roky. (bohuzel v servisu tam dali nejakej neoriginalni display a bud tim nebo jeste nejakym defektem pak ten display zhasinal)
Zajimavy, ze nasledujici dva klasicke mobily jsem musel po cca 3 letech vyradit kvuli chybam firmwaru a drobnym hw problemum.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

3210 se mi uz nelibil :-))
Povim to tak - v okamziku, kdy mobily prestaly mit "vnejsi anteny", tak to slo do kytek :-) To je asi nejjednodussi pro urceni bodu zlomu :-))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vidite. A me byl treba vzhled celkem ukradenej. Hlavni pro me byla spolehlivost. Ten mobil proste vydrzel vsechno a ani pri padu na zem se nerozlitl. Podle tohodle, podstatne objektivnejsiho parametru, bych rekl, ze do kytek to slo minimalne az od 3310, ktera se casto pri padu na zem rozlitla na vsechny uzivatelsky rozebratelne dily. Tzn. odlitly kryty, baterie, klavesnice, dokonce i SIMka. 3210 mi nekolikrat spadla i za behu na chodnik a vzdycky zustala cela, zapnuta, plne funkcni.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak vida. Nokia 1110(1112) je retro a prodalo se ho nejvíc. Přitom jsme s ním celá rodina dodneška za debily. Jdu si na něm zapařit Snake Xenzia jestli se dostanu přes 20 bodů :-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Čekal jsem až mobil se zmenší z cihle na kvantlík a tak můj první byl Sagem RC a MC 922 oba stály za vyliž prdel a několika výměnách desky v záruce jsem vyměnil za Siemens C 45. Sice vydržel 5 roků, ale ven nechodil, takže taky aušus. Mno a výše vzpomínaná Nokie půjde koncem příštího měsíce do 7 roku služby. Pomalu přemýšlím, jestli nenastal čas na výměnu původní baterky....už vydrží jen necelé dvě hodiny hovoru :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No Nokie davali operatori gratis k pausalum, nebo zabody, taze ji mel kazdy, kdo mel sluzebni mobil. Pak davali i siemensy, taky fungovaly, volalo to a fungovali SMS, co vic si prat ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.