CDR.cz - Vybráno z IT

Total War: Three Kingdoms v 5 minutách hraní. Nechte se unést starověkou Čínou

Novináři přítomní na letošní E3 mají možnost zahrát si jednu bitvu v připravovaném titulu Total War: Three Kingdoms. Vy se na totéž teď můžete podívat z pohodlí domova.

Počátkem roku britské studio The Creative Assembly přispěchalo s oznámením zbrusu nového přírůstku do populární strategické série Total War. Podtitul Three Kingdoms mluví za vše – přesuneme do starověké Číny. Podrobné informace o hře k nám letí z letošního ročníku E3, pojďme se na ně podívat.

.
Období Tří království nás na časové ose přesune zpět mezi roky 220 – 280 našeho letopočtu. Dynastie Chan se za vlády mladého císaře hroutí, je pouhou figurkou vyšší moci vojevůdce Tung Čua. Jeho říše propadá do anarchie. Právě nastávajícímu brutálnímu režimu bude čelit naše trojice hlavních hrdinů, která se spojí v koalici, aby sesadila nemilosrdného vládce.

Vývojáři na E3 přivezli hratelnou pre-alpha verzi, ze které vám teď můžeme ukázat 5 minut gameplay záběrů. Stačí pro představu o novém interfacu, jednotkách i možnostech taktizování. Uvidíme ovšem pouze režim bitvy, tahovou část hry, odehrávající se na mapě provincií, si zatím autoři střeží.

Na Total War: Three Kingdoms už podle prvních dojmů odvedli kus práce, vyhlídky tedy nejsou vůbec špatné. Hra se prozatím jeví dosti intuitivně. Vyjde na jaře roku 2019 pro Windows PC.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Total War: Three Kingdoms v 5 minutách hraní. Nechte se unést starověkou Čínou

Žádné komentáře.