CDR.cz - Vybráno z IT

Třetí díl českého Samorostu vyjde ještě letos, zhlédněte novou upoutávku [VIDEO]

Samorost 3 Screenshot 04
Naše zlaté české ručičky jsou známé po celém světě. Je jedno, čeho se dotknou. Ať se jedná o architekturu, strojírenství, vaření piva a nebo videohry, vše povýšíme na další úroveň. Adventurní skvosty brněnského studia Amanita Design to jen potvrzují.

Mistři z Amanity patří mezi přední světové vývojáře adventur. Jejich tvorba se vyznačuje nevídanou vizualizací, precizními animacemi, originalitou a minimalizmem. Tato kombinace činí z jejich her unikátní kousky umění. Samorost, Machinarium, Botanicula. Kdo nehrál alespoň jednu hru z jejich produkce, měl by to urychleně napravit. 

Samorost 3 Screenshot 01Samorost 3 Screenshot 02

Studio aktuálně pracuje na třetím dílu Samorost, jehož předchozí díly můžete vyzkoušet přímo na webu vývojářů. Tvůrci se nechali slyšet, že Samorost 3 vyjde ještě letos pro počítače s operačními systémy Windows a OS X. Později by se měly dočkat i mobilní platformy, ba dokonce i jiná zařízení (konzole?, Linux?).

Samorost 3 Screenshot 03

Zhlédněte jejich nejnovější trailer pod tímto odstavcem a uznejte, nejedná se o čisté umění? Kdo by jen mohl po uzření tohoto kousku stále pomlouvat všechny videohry a házet je do jednoho pytle s nápisem "vražedné simulátory s podprahovými zprávami navádějícími k porušování zákonů a nemorálnímu chování"? Dechberoucí animace, výtečná grafika, hádanky a kouzelný líbivý svět s ještě půvabnějšími postavami. Poezie hadr.

Jak vnímáte vy tvorbu studia Amanita Design? Jaká hra se vám od nich nejvíce líbila a proč? Těšíte se na třetí Samorost

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Třetí díl českého Samorostu vyjde ještě letos, zhlédněte novou upoutávku [VIDEO]

Pondělí, 20 Duben 2015 - 20:07 | Michal Klacik | Dobrý den, na mobilní telefony půjde Samorost...
Pondělí, 20 Duben 2015 - 11:38 | rman | Slava! Zas po dlouhe dobe hra, na kterou se fakt...

Zobrazit diskusi