CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci Dark Souls míří na virtuální realitu s romantickou duchařinou Déraciné

Bojíte se duchů? Existují? Jsou mezi námi? Hra Déraciné od vývojářského studia From Software vám s těmito otázkami pomůže a domluví vám s duchy setkání osobní setkání. Samozřejmě jen ve virtuální realitě.

Déraciné je plánovaná exkluzivní hra pro Playstation VR headset, která vás nechá okusit posmrtný život ducha dívky, který bloudí po své bývalé škole a se snaží přesvědčit ostatní o své existenci. Titul se ponese v duchu adventury, při které byste měli mít k dispozici ovládání sílu života a času, pomocí kterých budete měnit osudy živých studentů. Hlavní postava však nevypadá nikterak zákeřně, takže si o exorcismu můžeme nechat jen zdát. 

Autoři se rozhodli využít nejnovější technologie virtuální reality, a vytvořit tak s pomocí jedinečného média nezapomenutelný adventurní román, kde hráč prozkoumá spíše pasivním způsobem záhady a taje nadpřirozeného světa. Můžeme se prý těšit na silný příběh a emotivní zvraty.

Vývojářský tým vede samotný Hidetaka Miyazaki, který stojí za populární sérií Dark Souls, exkluzivního Bloodborne a také nově chystaného Sikiro: Shadows Die Twice, rovněž spadajícího do soulslike žánru. Jeho vizitka zaštiťující Déraciné by mohla do určité míry svědčit o tom, že by se měla jednat o solidní zážitek. Nicméně, platforma virtuální reality je stále jednou velkou neznámou, ve které vývojáři teprve hledají ten správný směr. 

Diskuse ke článku Tvůrci Dark Souls míří na virtuální realitu s romantickou duchařinou Déraciné

Žádné komentáře.