CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci Dark Souls série ve spolupráci s George R. R. Martinem ohlašují novou hru

Japonské studio FromSoftware, známé především díky své hardcore RPG sérii Dark Souls, se při tvorbě na novém originálním akčním RPG s názvem Elden Ring rozhodli spojit své síly s George R. R. Martinem, autorem cyklu Píseň ledu a ohně, podle nějž byl natočen úspěšný seriál Hra o trůny.

Informace o této hře unikla již pár dní před konání samotné E3 konference a o pár dní později již byla oficiálně potvrzena i s vydáním prvního traileru. Podle všeho se má jednat o zatím největší projekt studia FromSoftware, proto se také pro tvorbu příběhu spojil tvůrce Souls série Hidetaka Miyazaki s bestsellerovým autorem drsných knižních fantasy, a spolu vytvořili zcela nový fantaskní svět, v kterém se bude nová IP odehrávat.

Tahle zpráva však mnoho pozorných fanoušků vůbec nepřekvapila, jelikož o spolupráci těchto velikánů se šuškalo již před několika měsíci a sám George R. R. Martin v květnu na Twitteru přiznal spolupráci na jakési japonské hře, jeho úkolem byla tvorba historie a mytologie světa jako takového a na těchto základech pak vývojáři postavili příběh Elden Ringu.

Podle rozhovoru s šéfem FromSoftware studia je hra již ve vývoji přes tři roky, přesto je však teprve v poměrně brzkém stádiu vývoje, a tak jsme se ještě nedočkali přesného data vydání. Informace o příběhu jsou – jako je již u nich zvykem – poměrně vágní, dozvěděli jsme se akorát o existenci jakéhosi Elden Ringu, jehož zničení uvrhlo tamní svět do temnoty. Největší změnou oproti jejich klasickým hrám má být podle Miyazakiho poměrně otevřený svět a jako vždy se potkáme i s unikátními a hrůzostrašnými bossy. Hra bude jako vždy z pohledu třetí osoby a na rozdíl od Sekira se bude více zaměřovat na RPG prvky, dočkat bychom se měli ještě větší volnosti ve volbě playstylu než tomu bylo u jejich současných her.

Potvrzeno bylo alespoň vydání na tři stěžejní platformy – PC, Playstation 4 a Xbox One. Jelikož se nemluvilo o nové generaci konzolí, je zde jistá šance, že by snad hra mohla být vydána ještě před jejich příchodem, tedy někdy v průběhu příštího roku.

Diskuse ke článku Tvůrci Dark Souls série ve spolupráci s George R. R. Martinem ohlašují novou hru

Žádné komentáře.