CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci League of Legends oznámili několik nových titulů, jdou po krku Blizzardu

League of Legends slaví již deset let od vydání a tak se aktivní hráči mohou těšit na spoustu odměn přímo ve hře. To však není to jediné, co nám vývojáři z Kalifornie nabídnou - v rámci oslav jsme se totiž dočkali oznámení zcela nových titulů či nové informace o již oznámených.

První novinka se týká samotného League of Legends - široký výběr hrdinů totiž rozšíří Senna, vůbec první marksman support ve hře. Příliš podrobností jsme se prozatím nedozvěděli, hratelná ale bude s příchodem nového patche dne 11. listopadu. Prozatím se ale můžeme alespoň podívat na trailer, který můžete zhlédnout níže.

To však není všechno. Velkých změn se totiž po delší době dočká i hlavní mapa, The Summoner's Rift. Uvidíme změny ve "křoví" na jednotlivých linkách, nebo například novinky v systému draků. V závislosti na tom, kterého draka váš tým zabije, si můžete pro svůj tým zpřístupnit hned několik výhod. Například zabití vzdušného draka vašemu týmu zpřístupní rychlejší možnosti pohybu po mapě. Tyto změny budou zahrnuty v patchi s příchodem nové sezóny, tedy 21. listopadu.

Nyní už ale ke slibovaným novým projektům, které nepochybně změní pověst Riot Games jakožto té, kterou známe "jenom díky LoLku". Nové tituly jsou tak trochu vyhlášením války společnostem Blizzard a Valve, jelikož velká část z nich je stejného typu či žánru, jaké můžeme od těchto vývojářů momentálně hrát. Prvním z nich je Wild Rift, kde půjde o klasickou předělávku League of Legends na mobilní telefony.

Wild Rift vs. mobilní telefony

Základní hra v této chvíli nabízí přes 140 hrdinů, v mobilní verzi se zpočátku dočkáme rovných čtyřiceti - nebudou chybět známé tváře jako Annie, Alistar či například Ahri. Jednotlivé zápasy by měly trvat kratší dobu, než je tomu u PC verze, jedna hra prý potrvá něco málo přes čtvrt hodiny. Šušká se také o možném portu pro konzolové hráče, ti si ale budou muset ještě nějakou dobu počkat, protože se tým momentálně plně soustředí na vydání titulu pro mobilní zařízení.

U telefonů nicméně ještě chviličku zůstaneme, chystá se totiž i mobilní verze Teamfight Tactics, která momentálně na zkoušku běží pro PC hráče a později nabídne také crossplay.

Project L vs. Mortal Kombat

Když Riot Games v roce 2016 koupili studio Radiant Entertainment, nikdo nepochyboval o tom, že se chystá bojovka ve stylu Mortal Kombat právě ze světa League of Legends. Radiant totiž v minulosti pracoval na své vlastní bojovce jménem Rising Thunder, která sice nevyšla, z hratelných beta verzí a videí ovšem vypadala opravdu velmi slibně. 

Šéf Radiant Entertainment, Tom Cannon, se nicméně na letošní akci EVO 2019, což je turnaj právě v bojových hrách, rozpovídal o jejich chystané hře a řekl, že více informací se dočkáme již brzy. A ta chvíle nastala, pracovní název pro hru je Project L a dočkáme se v ní klasických 1v1 soubojů v duchu starých bojovek, to vše se známými hrdiny světa Runeterry.

Project A vs. Overwatch

Další titul nese označení Project A a bude přímou konkurencí pro Blizzardí Overwatch. Půjde totiž o taktickou kooperativní střílečku se spoustou postav vybavených nejrůznějšími aktivními či pasivními skilly, které budeme moci v průběhu zápasů využívat. Autoři zdůraznili, že si uvědomují, jak je pro kompetitivní střílečky důležité eliminovat problémy s vysokou latencí či hackery, a tak intenzivně pracují na tom, aby hraní bylo pro samotné hráče co nejpohodlnější a bez sebemenších zádrhelů.

Legends of Runeterra vs. Hearthstone

Karetní hry jsou dnes v kurzu a Riot samozřejmě nesmí zůstat pozadu. Hearthstone od Blizzardu bude mít co dělat, aby si své hráče udržel, protože do hry vstupuje Legends of Runeterra. Opět se v ní setkáme s hrdiny z League of Legends a budeme moci používat jejich schopnosti, které známe již z původní hry. Hru si dokonce můžete zkusit právě teď, na oficiálních stránkách se můžete zaregistrovat již nyní a pokud budete mezi vyvolenými, můžete se směle vrhnout do testování této novinky.

Project F vs. Diablo

Na závěr už jenom rychlovky, které byly pouze zmíněny a ne přímo představeny. Těšit se můžeme mimo jiné na Project F, který hratelností velmi připomíná Diablo, ve kterém opět potkáme známé hrdiny ze světa League of Legends.

Dále pak League of Legends Manager, ve kterém se zhostíme role majitele esportového týmu, budeme se o něj starat a určovat další působení či přímo taktiky pro hraní. Dále jistě fanoušky univerza z Runeterry potěší skutečnost, že byl oznámen animovaný seriál jménem Arcane, jehož trailer můžete zhlédnout ve videu níže. Opět v něm potkáme známé tváře jako například Jinx, Ekka či Ezreala.

 

Diskuse ke článku Tvůrci League of Legends oznámili několik nových titulů, jdou po krku Blizzardu

Žádné komentáře.