CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci League of Legends vydají novou hru - deskovku Mechs Vs. Minions

Mech Vs
Riot Games, vývojáři jedné z nejhranějších her současnosti, League of Legends, po téměř deseti letech své existence vydává další hru, tentokrát ovšem deskovou. Ponese jméno Mechs Vs. Minions a bude na motivy League of Legends.

Úspěch League of Legends se stal fenoménem, který otřásl celým světem, zejména tím E-sportovým. Není tak vůbec divu, že se Riot Games, tvůrci titulu, rozhodli plně věnovat své kachně snášející zlatá vejce. Až nyní, 7 let po vydání LoL, světu studio představilo své nové dílo, na kterém pracovalo - desková hra Mechs Vs. Minions.

Fanoušci Riot Games jistě ocení, že hlavní hrdinové hry jsou šampióni z League of Legends, konkrétně Rumble, Heimerdinger, Tristana, Corki a Ziggs. Hráči se spojí ve 2-4 hráčích proti hordám poskoků (oficiální překlad minionů...). Dočkat bychom se měli i samostatného příběhu s deseti misemi, každá o délce 60-90 minut.

Hra vás vyjde na 75 dolarů (zhruba 1575 Kč) a k objednání bude od 13. října. Krabice a její obsah bude z počátku světem putovat v angličtině a zjednodušené čínštině, pravidla hry můžete ale najít v češtině na oficiálních stránkách hry už nyní. Pro ukázku, co hra v sobě skrývá, prozatím vhodný zdroj, popřípadě se nabízí níže připnutý trailer: 

I když se Riot Games v minulosti účastnilo různých herních jamů, stále ještě není na obzoru žádné další větší vydání, jež by následovalo LoL. Naději představuje akvizice studia Radiant Entertainment ze začátku roku. To před odkoupením pracovalo hned na dvou titulech - Stonehearth (Kickstarterem zafinancované RTS/survival) a Radiant Thunder (kombinace bojového a MOBA žánru). Stonehearth ve svém vývoji stále pokračuje, naprostý opak lze říct o Radiant Thunder, které zavřelo krám.

Co Riot se studiem zamýšlí, můžeme pouze spekulovat, ale protože v řadách studia jsou i veteráni bojových her jako Seth Killian (Street Fighter IV, Tatsunoko Vs Capcom,...), je možné, že se jedné takové dočkáme pod záštitou Riotu.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tvůrci League of Legends vydají novou hru - deskovku Mechs Vs. Minions

Žádné komentáře.