CDR.cz - Vybráno z IT

Uber Eats se chystá doručovat jídlo vzdušně pomocí dronů

Společnost Uber na konferenci Elevate v Tokiu představila nový koncept pro Uber Eats. Chce využít doručování jídel pomocí dronů, při kterém by zároveň bylo využito skyportů budovaných pro Uber Air taxi.

Společnost Uber je dobře známá i u nás, v České republice, protože se na našem trhu s dopravou pohybuje již od srpna 2014. Mediální známost získala v posledních letech především díky konfliktu s místními taxikáři, kterým údajně znepříjemnila výkon práce a donutila upravit cenovou politiku.

Nyní se společnost rozhodla rozšířit svůj sortiment o další druh přepravy, a to sice o doručování jídel zvané Uber Eats. Od nedávna je tato služba dostupná už i u nás, v některých městech však prý nebude jídlo doručováno standardní cestou, tzn. kurýrem, ale pomocí dronu. 

Na konferenci Elevate v Tokiu prohlásili zástupci Uberu, že Uber Air a Uber Eats jdou skutečně ruku v ruce. Drony pracující pod Uber Eats by měly využívat stejné skyporty na vrcholcích budov, jaké bude využívat i Uber Air taxi služba. Tyto skyporty umožní dronům a taxi službě kolmý start i přistání.

Doručovat pokrmy pomocí dronů je zatím pouze ve fázi plánování. Pro kompletní provoz je nutné provést změny v infrastruktuře, stavební úpravy budov se skyporty a v neposlední řadě upravit řízení letového provozu.

Služba Uber Eats zatím bude fungovat klasickým způsobem. Po stažení mobilní aplikace, kterou si stáhlo více než deset milionů uživatelů, si můžete objednat pokrm, který vám ke dveřím doručí lidský kurýr. Uvidíme, jaký u nás bude mít služba dopad na ostatní již zaběhnuté služby s doručováním jídel. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Uber Eats se chystá doručovat jídlo vzdušně pomocí dronů

Neděle, 2 Září 2018 - 17:48 | tony | Tak jsme se dočkali pečení hlouby do huby budou...

Zobrazit diskusi