CDR.cz - Vybráno z IT

Uber ukáže řidičům výdělek před potvrzením cesty, slibuje si méně rušených jízd

Uber zavádí na území USA novinky do své aplikace, která umožní řidičům zobrazit si potencionální výdělek ještě před tím, než danou objednávku vůbec přijmou. Změna by mohla vést k méně častému rušení delší cesty za zákazníkem ze strany řidiče, který si v půlce trasy rozmyslí, zda se mu cesta vůbec vyplatí.

Zdroj: Shutterstock

Uber je americká společnost založená již v roce 2009, která si získala za dobu své existence velkou popularitu po celém světě. Specializuje se na přepravu jídel z restaurací a stravovacích zařízení ke konzumentům. V praxi si konzument objedná přes mobilní aplikaci jídlo s tím, že tato objednávka se objeví i řidičům, kteří do této sítě jsou zapojeny a kteří využívají vlastní vozy.

Právě na této aplikaci se snaží vývojáři Uberu neustále pracovat a nyní přišli s novinkou, díky které by řidiči měli ještě před akceptováním objednávky vidět přesně, kolik si touto cestou vydělají. Vyplývá to z pátečního oznámení společnosti. Tato novinka by měla být snahou společnosti být více flexibilní.

Zdroj: Shutterstock

Pro řidiče i konzumenty to znamená, že by v budoucnosti mohlo být méně zrušených cest. V minulosti totiž řidiči mnohdy dodatečně zrušili plánovanou cestu, protože si uvědomili, že tato cesta se jim vůbec nevyplatí. Potencionální výdělek z dané cesty, který se bude řidičům zobrazovat, je závislý hned na několika faktorech, jako je základní sazba jízdného, odhadovaná délka cesty, časová náročnost cesty, vzdálenost k vyzvednutí, atp.

S výší ceny může ještě zahýbat neočekávaný provoz či změna trasy. Sám Uber ale varuje, že nový systém může způsobit, že cesty do oblastí, kde je vysoká poptávka a snadná dostupnost budou méně rentabilní. V budoucích měsících by nový systém měl být nasazen nejdříve v USA, ale do budoucna se počítá s rozšířením i do ostatních států.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Uber ukáže řidičům výdělek před potvrzením cesty, slibuje si méně rušených jízd

Žádné komentáře.