CDR.cz - Vybráno z IT

Uber Eats v České republice od 3. června končí, nedokázal porazit konkurenci

Společnost Uber Eats přišla na český trh v roce 2018, kdy bychom provozovatele rozvážkových služeb snad mohli spočítat na prstech jedné ruky. Nyní se ale od našeho trhu odvrací, jelikož se právě zdejší konkurence ukázala být příliš silná.

Zdroj: Hardyn

I když se služba, která vám doveze jídlo z vaší oblíbené restaurace, může zdát dnes jako samozřejmost, ještě před pár lety to alespoň na českém trhu, samozřejmost nebyla. Rozvoz byl závislý na každé restauraci zvlášť. Průkopníkem u nás se stala až společnost DámeJídlo, která se objevila již v roce 2012 a poměrně rychle se rozšířila.

Uber Eats pak přišel na český trh v roce 2018 přibližně ve stejnou dobu, kdy se o stejné rozšíření pokoušel i například Bolt Food či Wolt. Natolik rozdělený trh se ovšem ukázal být pro Uber Eats osudný a právě pro velkou konkurenci se společnost rozhodla ukončit své působení na našem trhu již k 3. červnu tohoto roku. 

Důvodem neúspěchu této světové společnosti může být i jejich uživatelsky nepřívětivý systém, značné množství skrytých příplatků za vzdálenost či malou objednávku, absence živá podpora a další drobnosti, kvůli kterým zákazníci raději využijí jiný rozvozový systém. 

Zdroj: E15

„Po letech partnerství s místními restauracemi, kterým jsme umožnili snadný a spolehlivý rozvoz jídla, jsme došli k nelehkému rozhodnutí ukončit ve středu 3. června činnost Uber Eats v České republice," vyjádřila se společnost Uber Eats ke svému rozhodnutí. Zastává totiž strategii, že než na mnoha trzích být utiskována, je lepší přesměrovat prostředky na velké trhy s větším potenciálem. 

Česká republika však není jediným trhem, ze kterého Uber Eats odchází. Dalšími jsou třeba Rumunsko, Ukrajina, Egypt, Honduras, Uruguay či Saudská Arábie. Prozatím však Uber u nás zůstane alespoň v podobě přepravní služby. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Uber Eats v České republice od 3. června končí, nedokázal porazit konkurenci

Středa, 6 Květen 2020 - 22:06 | lyon | Upřímně, v tom množství konkurenčních služeb jsem...
Středa, 6 Květen 2020 - 19:14 | tomvec | Ten výpis zemi kde končí je hezký. Je vidět, kam...

Zobrazit diskusi