CDR.cz - Vybráno z IT

Ubisoft oznámil nové The Settlers, znovu vydá i vylepšené předchozí díly

Milovaná strategická série The Settlers se příští rok rozroste už o 8. díl v pořadí. Ještě letos ovšem Ubisoft nabídne zmodernizované starší kousky.

Ačkoliv jsme od Ubisoftu na letošním GamesComu očekávali spíše oznámení nového přírůstku do série Splinter Cell, překvapil hráče nečekaným odhalením nadcházejícího dílu pro strategickou sérii The Settlers.

Válčení ještě nikdy nebylo roztomilejší, nejen o něm ale hra je. Naopak je spíše zpestřením. Tou nejdůležitější složkou je budování osad a vesnic, zajištění hospodářského chodu civilizace a rozšiřování populace.

Noví The Settlers jsou už osmí v pořadí, číslovku v názvu ovšem neponesou. Aby se to nepletlo, budou se jmenovat úplně stejně, jako první díl z roku 1993. To je totiž v poslední době nějaký divný trend.

Uběhlo 25 let od doby, kdy se hráči do série mohli ponořit poprvé. Ubisoft neslaví pouze zbrusu novým „pokračováním“, ale všechny předešlé díly zmodernizuje a oblékne jim svěží kabátek. Takzvaná History Collection hry The Settlers vyjde 15. listopadu.

Poslouží pro zkrácení čekání na nejnovější osmý díl, jehož datum vydání se plánuje na podzim roku 2019. Na vývoji už tradičně pracuje německé studio Blue Byte. 

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ubisoft oznámil nové The Settlers, znovu vydá i vylepšené předchozí díly

Žádné komentáře.