CDR.cz - Vybráno z IT

Ubisoft zavírá krámy, ukončuje provoz dvou svých her

nepřehlédněte
Mighty Quest
Několik free-to-play titulů ze společnosti Ubisoft zaznamenalo silný propad uživatelů, a tak se jejich servery již nevyplatí provozovat. Autoři tak oznamují smutné zprávy týkající se Ghost Recon Phantoms a Mighty Quest For Epic Loot.

Jednou ze smutných stránek současných online her je, že jejich úmrtí dřív nebo později přijde, a to i v případě velikánů jako World of Warcraft. Free-to-play hry trpí o to více (resp. dříve), jelikož jsou závislé na své popularitě a hráčích, kteří jsou ochotni do hry investovat nějaký peníz. V případě Ghost Recon Phantoms a Mighty Quest For Epic Loot se jedná o smutný příběh, kterému Ubisoft právě dopisuje poslední věty.

Hry údajně nebyly tak úspěšné, jak Ubisoft doufal. Ghost Recon Phantoms vyšlo oficiálně v roce 2014 na Steamu, nepočítáme-li předcházející alpha verzi. Ani dva roky hře však nepomohly k nasbírání aktivní komunity, která by hru uživila. Totéž platí o The Mighty Quest For Epic Loot, které vyšlo teprve vloni. I z takto krátké doby Ubisoft usoudil, že titul nemá budoucnost.

Servery obou her budou brzy zavřeny. Hráči si stále mohou v herních obchodech zakoupit doplňky za již nakoupenou herní měnu, ale už nemohou do hry zainvestovat kvůli nové. Prozatím mají hráči poslední měsíce a šanci se se svými účty rozloučit, neboť hry mají ještě nějakou chvíli před sebou.

„Tato volba pro nás nebyla jednoduchá, snažili jsme se najít jinou cestu. Nakonec jsme se ale rozhodli hry zavřít a soustředit se na jiné projekty,“ svěřil se Ubisoft.

The Mighty Quest For Epic loot zavře své brány 25. října, tedy za 8 týdnů. Jelikož se ale jedná o titul velmi závislý na aktivní komunitě, neboť je k hraní nutné navštěvovat cizí hrady, nemá příliš cenu ani zkoušet hru zpětně v mezičase, než společnost nadobro ukončí její provoz. Ghost Recon Phantoms vydrží o něco déle, servery zůstanou v provozu do 1. prosince.

„Po více než čtyřech letech bitev, soubojů, smrtí a zábavy jsme učinili náročné rozhodnutí uzavřít Ghost Recon Phantoms. Je to pro nás i náš tým těžký den, někteří na tomto projektu pracovali už od jeho počátky před sedmi lety,“ píše se na oficiální stránce hry. 

Diskuse ke článku Ubisoft zavírá krámy, ukončuje provoz dvou svých her

Úterý, 30 Srpen 2016 - 19:02 | HKMaly | A co myslis ze ty cloudy jsou? Vetsinou to sice...
Úterý, 30 Srpen 2016 - 07:39 | Mi B | Ono toho konci trochu vic, zrovna pred tydnem se...
Úterý, 30 Srpen 2016 - 07:38 | petr22 | Na jakem cloudu? Herni server nema s cloudem nic...
Pondělí, 29 Srpen 2016 - 19:23 | HKMaly | Holt nevyhoda her zavislych na cloudu, no ......
Pondělí, 29 Srpen 2016 - 15:04 | DRK | Tak jsem koukal a neustále tomu klesaly počty...

Zobrazit diskusi