CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ukrajinci se masivně obrátili při invazi na šifrovanou komunikaci skrze Signal

K tomu dodám len toľko, dobre živená hystéria musí byť!
Keby Rusi chceli, Ukrajina je už teraz úplne bez internetu, nepomohol by ani Musk. Je to taká invázia, kto si pamätá aspoň časť z histórie invázií, či už Nemeckej alebo Sovietskej, prvé po čom šli, boli vysielač, rozhlas, televízia.

Rusi im všetko nechávajú. Ukrajinci môžu zaplavovať internet, napríklad steam, kde divné účty vkladajú oznamy, vypnite Steam pre Rusko a pod. Fungujú im telefóny, aspoň podľa toho čo je v správach, keď sa pýtajú ako sa majú ich príbuzní. Funguje aj internet, videá na net stále pribúdajú, funguje aj TV i rozhlasové vysielanie. Tie online kamery z Ukrajiny čo sú teraz na youtube, fungujú nonstop.

Ku článku "INSYDIUM zablokovalo svůj software ruským uživatelům, využívají ho tamější banky" celá ta blokácia trvala menej ako 2 dni.

Ľudia by mali používať mozog, časť s racionálnym myslením, nie emotívnym.
Včera Ukrajina ohlásila útok vákuovou bombou. Idnes o tom priniesol niekoľko článkov. Kto si prečítal niečo o tej bombe, čo spôsobuje a pozrel si, čo tvrdí Ukrajina, hneď vedel či je to pravda, alebo lož.

Ľudia by si mali dávať pozor pred nenávisťou vo svojom vnútri!
Každý lynč začína na pocite, že idete vykonať spravodlivosť, že vy ste ten dobrý a ten koho idete lynčovať, je ten zlý. V mene dobra, boja za niečo lepšie, ľudia mnohokrát robia strašné veci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Protože to byly genocidní války. Útočníkovi na infrastruktuře a obyvatelstvu obránce nezáleželo, protože s ním do budoucna nepočítal.

Podobně vedly válku SSA v Koreji a Vietnamu. V Iráku už byli opatrnější na Šíitských a Kurdských územích a opatrní na infrastrukturu nutnou pro těžbu a zpracování surovin, protože tam už jim na tom záleželo (ale stejně nakonec ty Šíity nakrkli, že je tito z Iráku nakonec vystrnadili).

Jenže tady Putin a spol. očividně s Ukrajinou počítají. Nechtějí si ji tedy ani moc poničit, ani moc naštvat. Myslím tím obyvatelstvo, na kyjevské juntě jim nezáleží, tu chtějí spíše pochytat živou a v politickém procesu teatrálně odsoudit.

Ovšem taky počítali s tím, že je na východě budou vítat a Ukrajinská armáda se složí jak se složila Gruzínská. A to se očividně nestalo, takže je velmi vysoké riziko (nejspíše už zítra večer), že přejdou do genocidní (totální) formy války alá US Army nebo Wehrmacht (tedy bez Sonderkomand). Ostatně dnes už začali likvidovat tu komunikační infrastrukturu, tedy tvůj předpoklad nakonec dlouho nevydrží.

Nenávist je kombinace dlouhodobě živené rusofobie hlavními médii a politiky (a do toho patří i zinscenované procesy s údajným státním dopingem, Vrbětická kauza, Novičok kauzy, zveličování neúspěchů a zamlčování úspěchů ve vědě, vojenství, kosmonautice), ale ten hlavní boost je extrémní frustrace z perzekucí, marasmu a bezmoci za covidové hysterie (mimochodem, covid zcela vyklidil prostor v médiích, a takový to byl přitom mor :-). V lidech byla naakumulovaný ten vztek a potřebovali si jej na někom vybít. Stačilo jim jen ukázat oběť, která se nemůže účinně bránit, a přitom to není žádný chudáček. Rusko to splňovalo na 100%. A bum, saze bouchly.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dal som vám plus, že súhlasím, aby som nemusel písať, ale šli ste do mínusu. Tu to funguje inak. Inde píše kto hlasoval.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tím se netrap. Beztak je tu grupa trolů, co mně stalkuje a houfně mínusuje (možná multinicky? nevím).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mno ne že bych nesouhlasil s tím že tzv "demokratický" západ není občas o moc lepší a ve spoustě neřádstva má svoje prsty. A propaganda jede na plné obrátky (vrcholem je vyhrožování lidem že pokud by si dovolili nějak s ruskem sympatizovat může se jednat o trestný čin). Ale s tím napadením ukrajiny to putin vážně celé podělal. Kdyby spokojeně poslal vojáky domů ze cvičení, byli by teď všichni politici za blbce. Místo toho poslal vojáky na ukrajinu, kde pokud doteď polovička lidí s ruskem sympatizovala tak od teď bych řekl že 99% lidí bude naopak poporovat kyjevské vedení a bude trvat století než na ten podraz lidi trochu zapomenou... Ty rozstřílený domy a mrvý děti nikdo neodpustí...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je tá propaganda.
Už sa nespomína, ako sa príjimala okupačná zmluva s USA na Slovensku.
Stále sa hovorilo, že USA nás vďaka nej bude chrániť. V zmluve je napísané, že Slovensko sa zaväzuje chrániť USA, vláda používala množstvo lží, ktoré nemá význam opakovať.

Tesne po jej schválení sa zmenil rozpis cvičení Slovenska v zahraničí. Slovensko pribudlo na cvičenie armád NATO na Ukrajine.

Tu je ich zoznam, Rusko podniklo protiopatrenia, pred ich začiatkom (neviem aké dohody mala Ukrajina s NATO, čo plánovala, predpokladám že Rusko pracuje so spravodajskými informáciami a vie aj o tom, čo zverejnené nebolo, ale plánovalo sa urobiť). Ale toto ti nik nepovie, nepripomenie:

Kyjev 3. januára (TASR) - V roku 2022 sa na území Ukrajiny uskutoční deväť mnohonárodných vojenských cvičení s účasťou desaťtisícov vojakov z členských krajín NATO. Informovala o tom v pondelok agentúra Ukrinform.

Podľa agentúry je to stanovené v ukrajinskom zákone "o schválení rozhodnutia prezidenta Ukrajiny o prijatí jednotiek ozbrojených síl iných štátov na územie Ukrajiny v roku 2022 na účasť na mnohonárodných cvičeniach".

Podľa Ukrinform ide o tieto vojenské cvičenia:
Joint Efforts 2022 (február – december, 12.500 vojakov)
Rapid Trident 2022 (marec – december, 8500 vojakov)
Cossack Mace 2022 (marec – december, 5500 vojakov)
Light Avalanche 2022 (február – december, do 1300 vojakov)
Silver Saber 2022 (tri fázy, do 5500 účastníkov)
Sea Breeze 2022 (marec – december, do 7500 vojakov)
Riverine 2022 (ukrajinsko-rumunské cvičenie – marec – december, do 400 vojakov)
Maple Arch 2022 (marec – december, do 3700 účastníkov)
Viking 2022 (február – december, do 200 vojakov)
https://www.teraz.sk/spravy/tento-rok-sa-na-ukrajine-uskutocni-9-m/60195...

NATO malo mať v roku 2022 na Ukrajine desiatky tisíc vojakov!
Ale toto žiaden analytik, ktorý je v médiách, žiaden minister, novinár ti nepovie, nepripomenie, že NATO malo mať hneď na hraniciach s Ruskom, na ich východnej hranici desiatky tisíc vojakov. Už minulý týždeň a v priebehu tohto mesiaca.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Masakr. A ty naše "elity" budou mít tu drzost tvrdit, že není nejmenší důvod, aby se Rusko cítilo ohroženo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Ukrajinu měl napadnout bezprostředně po majdanu (případně nechat opolčence pokračovat na Mariupol a dál) nebo vůbec. Tehdy by ho opravdu východ a jih vítal jako osvoboditele, ukrajinská armáda byla neexistující a kyjevskou juntu drželi v podstatě jen paramilitantní jednotky jako byl například Azov a podobné (které nakonec po sérii chyb u obléhání LLR a DLR byli obklíčeni a pacifikováni opolčenci). Tehdy by to tedy probíhalo vlastně tak jak si to zřejmě teď Putin a jeho melodyboys malovali teď a s nějakým silnějším odporem by se setkali až na Haliči a hlavně ve Lvově. Západ by si také netroufl eskalovat věci tak vysoko, protože do té doby neměli zkušenosti s tím, že Rusko na krádeže majetku a nelegální politické údery do sportu reaguje leda hubou a navíc si v té době byli špičky západu vědomy, že ten majdan zpunktovaly a pak nezvládly ani prosté vynucení si dohody s tehdejší legitimní vládou Ukrajiny na pučistech.

Jenže dnes je už jiná doba, tehdejší politic už nejsou u moci a ti noví už brali stav, kdy vyřízli Ukrajinu z ruského těla jako "fait accompli" a nový status quo, který se nyní z jejich pohledu snaží Rusové nabourat. To je dáno mimo jiné i tím, že politik na západě nevidí za své volební období (protože to druhé často už nedá), zatímco ti na východě vidí dekádu, dvě dopředu a dozadu (extrém je v tomto Čína, která to počítá na stovky let, proto Tchajwan nemá šanci, i když je už 70 let samostatný). Takže pro Putina je majdan, jako by byl včera (proto stále ta rétorika nelegitimní vlády, i když tam proběhly už dvoje volby, byť do demokratických měly docela daleko).

Pokud už se tedy rozhodl pro Rusko bezvýchodnou situaci řešit silou, měl si nechat zjistit Ukrajinské reálie roku 2022 od někoho jiného, než jeho pochlebovačů. Pak by pochopil, že 8 let perzekuce, propagandy a indoktrinace zanechaly své výsledky a východ s jihem už nejsou ty oblasti prahnoucí jen a jedině po "osvobození". Pochopil by, že Ukrajinská armáda už není Ukrajinská, ale Lvovská, tvořená statisíci prověřenými kádry, jejichž hlavní přijímací devizou bylo, že nenávidí Rusko, Rusy a ruskojazyčné Ukrajince. Ovšem také armádou velice dobře vycvičenou a dobře vyzbrojenou nejen východní, ale i západní technikou, a samozřejmě západními poradci. Tedy namotivovaná, vycvičená a vyzbrojená armáda. Jedna z nejsilnějších v Evropě. A ke všemu "zakopaná", tj. strategicky velmi dobře rozmístěná (byť jih z počátku ukři podcenili) a zásobená.
Tedy jediná úspěšná strategie by byla, kdyby třetinu až polovinu sil poslali Rusové ne do východní Ukrajiny, ale do té západní, do Haliče. A tam válčili americkým stylem, tedy "šok a úžas". Samozřejmě by to mělo děsivé ztráty jak na infrastruktuře, tak lidech (jako mají ty americké) a ti zakopaní Ukrajinští vojáci na východě by to psychicky nedali a po pár dnech by se hnuli, a šli chránit své rodiny. A v ten moment by na ně udeřilo letectvo zničující silou (letectvo na zakopané armády moc efekt nemá, to se přesvědčili amíci už v Jugošce) a drtivou většinu prostě zlikvidovalo (při leteckých úderech se zajatci z principu neberou). Hotovo by bylo do týdne, pak by nastoupila protipartyzánská operace, protože samozřejmě Ukrajina je sice rozdělena na dvě půlky, ale ty nejsou zcela homogenní.

Jasně, západní Ukrajina by Rusáky nenáviděla více, než kdy jindy. A my bychom reptali jak zlá tchyně. Ale zároveň by se nedělo to, co se děje teď, kdy si opatrný postup ruské armády Západ vysvětluje jako neschopnost a slabost. A to i na úrovni "expertů". To je totiž obrovské riziko, pro vznik třetí světové, myslet si, že Rusové bojují na Ukrajině jak bojují protože musí a ne protože chtějí.

Teď co se týče té nenávisti za ty mrtvé. Nemáš pravdu. Záleží, jak uchopí pacifikaci obyvatelstva po dobytí Ukrajiny. Všimni si, že Putin a spol stále žvaní o "denacifikaci". Tj. jejich cílem je provést obdobný brainwashing, jaký provedla Amerika po roce 1945 s Němci. Vem si, jak Amerika Němce pohubila, zejména jejich letectvo vedlo genocidní válku s civilním obyvatelstvem Německa. Američané zabili Němcům kolem miliónů civilů, to bylo cca dvakrát tolik než "Sověti" (ve skutečnosti jsme na tom měli lví podíl my a Poláci - smrti při retribucích a vystěhování). Přesto dokázali po válce kombinací perzekucí, propagandou a instalací vhodných kolaborantů do Německých vlád a institucí, vymýt Němcům mozky tak, že nejenže k Američanům necítí nenávist, ale dokonce se nechají dobrovolně okupovat do dnešních dnů (a to přitom po studené vylezlo na povrch, že Němci byli za studené jen kanonenfutr k obětování včetně rozmístění nukleárních min na německém území - už to by mělo stačit na vyhození Američanů a Angličanů z Německa vč. jejich diplomatického zastoupení). takže ne, pokud to uchopí správně, tak nejenže rychle opraví reputací u Ruskojazyčných Ukrajinců, ale mohou i dobře nahlodat ty západní Ukrajince. A paradoxně ta izolace od Západu by to mohla Rusům dost ulehčit. Naše možnosti působit na Ukrajinu budou po jejím dobytí minimální, protože jsme spálili všechny mosty a Sovětský prostor se od Západu po této válce informačně, kulturně i obchodně (postupně z toho co zbylo) odstřihne.

Poslední věc u tohoto elaborátu - trochu se obávám hlouposti Finska a Švédska. Zejména toho Finska. Pokud bude tlačit na pilu stejně jako, tlačila Ukrajinská vláda se Zelenským včele (myslím si, že finální rozhodnutí o napadení Ukrajiny přišlo poté, co veřejně na konferenci v Mnichově Zelenský prohlásil, že začnou usilovat o jaderné zbraně, tím zpečetil osud Ukrajiny. Na druhou stranu, nejspíše to dostal nařízeno od svého řídícího důstojníka z CIA/amerického governmentu), tak v tuto chvíli, když Západ vystřílel své "nejaderné atomovky", je Finsko další na řadě a poté ještě IMHO sfouknou Pobaltí, Podněstří (v tom lepším případě, v horším se Moldavci budou zase učit bukvice) a Gruzii (tam je to spíše z ekonomických důvodů - kontrola plynovodu z Azerbajdžánu). A ne, NATO si kvůli Pobaltským státům, kde je už cca 30 let Evropskou unií ignorována perzekuce významných menšin v rozporu s Unijním právem, prsty pálit nebude. Jen se prostě plně obnoví studená válka a přes hranici dotyku na sebe budou mířit milióny vojáků a tisíce raket, jak v 70tých letech. No možná ještě horší jak v 70tých letech. A do toho Čínské ambice v Pacifiku.

Prostě když už nemá co ztratit... proto je aktuální protiruská hysterie strašlivá, přímo fatální chyba.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Kdyby spokojeně poslal vojáky domů ze cvičení..."
Nemas pravdu. Musel by si mat sirsi rozhlad. Nalistuj si na [ aktualnikonflikty ] cz - cesi a slovaci tam zbieraju vsetky udaje ku vsetkym celosvetovym konfliktom. Nikto sa tam nehra na mierotvorcu, spravy maju jednoduche pravidla: Strucny propis a zdroj. Admini farbou opravia/upravia v pripade, ak sa podari zistit "fake" napr. podla zdroja rovnakej starej fotky/videa.

Naklikaj si tam 1. februar/unor a mozes ist za radom, aby si pekne vedel, co tomu predchadzalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vďaka za zdroj. Pozeral som to už včera, pozerám i dnes, dobré správy aj s odkazmi.
Keď si to človek porovná s tým, čo je v správach.
Mimochodom, na Slovensku v médiách rotujú dookola len tí istí Sorosovci.
Dokopy ani nie 8 mien a stále dokolečka, dokola. Konkurenciu vláda nechala zablokovať, všade jedno a to isté, dokonca niekde stále držia ten blud o udatných zavraždených 13 obrancoch hadieho ostrova, lož ktorú šíri/l aj predseda vlády SR Heger.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Jan Kozoroh: Taký ako Ty ešte pred pár dňami tvrdili že Rusko pri hraniciach s Ukrajinou len cvičí...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A necvičilo?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, necvičili. Čekali na povel k útoku. Trochu se jim rozjel harmonogram poté, co ti medvídek Pů stěžoval u Putina, že mu chtějí rozbít olympiádu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, Ukrajincům se nedivím. Blbý je, že já si taky budu muset nainstalovat Telegram, protože Covid a Ukrajina nám urychlili nástup cenzury a totality tak o 5-6 let. Signalu se raději vyhnu a to ze dvou důvodů, oproti telegramu nemá takový obsah, je to spíše komunikátor, ale hlavně je to americká nadace. A šifrovaný komunikátor z Ameriky si pořídí jen blázen, co posledních 10 let nesledoval bezpečnostní a šmírovací aféry ameriky, Snowdenem počínaje. Nainstalovat si Signal? To už můžu rovnou posílat doznání přímo do NSA, nepotřebuji k tomu prostředníka :-D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na Slovensku cenzúru médií vláda schovala do zákona na pomoc ženám a deťom.
V ČR ste na to šli lepšie. Zablokovali len tak niekoľko médií.
Ale vynechali tie bohaté, ako parlamentnilisty.cz, o ktorých tiež dlhodobo tvrdia, že sú dezinformačné, pro ruské a boli na zozname konšpirátorov.

Niečo neskutočné, zneužiť covid a teraz vojnu, ktorá nie je ani na Slovensku, ani v Česku na obmedzovanie práv, slobody informácií, slobodu prejavu.
Na Slovensku sa polícia vyhráža až 25 rokmi väzenia, prípadne doživotím, za "zľahčovanie" vojny. Napríklad ak sa budeš pýtať, prečo Ukrajina nerokuje, prečo prerušila všetky diplomatické styky, prečo vyzvala všetkých, aby vyhostili Ruských diplomatov, aby s Ruskom nik nejednal.
Ak som zaregistroval správne, v ČR vraj máte na to nejaký špeci trestný čin. U nás je to len trestný čin proti mieru. A výzvy politikov, aby prokuratúra tvrdo postihovala všetkých a NAKA (najelitnejšia časť polície) dala o sebe vedieť, že kto bude spochybňovať že Ukrajina je 100% obeť a Rusko 100% agresor, ktorý zaútočil na 100% bezdôvodne, že navštívia ho doma ťažko ozbrojení kukláči.

NAKA už neide po mafií, po miliónových okrádačkách, po mnohonásobných vrahoch, ale po tých, ktorí píšu na internete, v diskusiách, spochybňujú informácie z oficiálnych médií.

Keď oficiálne médium napíše, Rusi zhodili vákuovú bombu a ty napíšeš, že podľa záberov to nevyzerá na vákuovú bombu, že tá by spálila všetko na uhol v rozsahu stoviek metrov, hrozí ti až doživotie. Neviem či to už zrealizovali, ale vyhrážanie polícia SR oficiálne publikovala už minulý týždeň.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Máte značný náskok, bohužel pro vás. Dnes jsem si už v podstatě jistý, že Kuciak byl takovej protiústavní puč po Slovensku řízenej z americké ambasády. Něco jako Majdan na Ukrajině.

Mám na Slovensku půlku rodiny a začínám se o ně bát, protože vaše vládnoucí "elity" a jejích fízlové se už utrhli totálně ze řetězu a ti příbuzní jsou takoví - co na srdci, to na jazyku - no, prostě jako většina normálních Slováků.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to divné na Slovensku. Ale Česká vláda ešte len začala, je to rovnaká krvná skupina, dočkáte sa.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě. Bohužel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dva trolli si notujou. Fajn...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a blb se přidal. taky fajn.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Instalovat Telegram místo Signalu je dost stupidní, když Signal je FLOSS a Telegram není. "Jsem paranoidní, tak použiju řešení, které mě nutí používat cizí servery", no to je teda logika. :-p

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak souvisí open source se servery? Signal normálně používá cizí servery, konkrétně od Amazonu. Telegram má svoje vlastní rozfrcané po celém světě, což je jeden z aspektů, který dost sere ruskej establishment. Signal oproti tomu vůbec NSA nesere. A když něco NSA nesere, tak to nikdy není dobrý znamení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"jak souvisí open source se servery?"

Jak? No protože "bezpečnostní a šmírovací aféry", ne asi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On je whatsap ruská aplikace/firma? Svého času když se nechali slyšet že hodlají data "vytěžovat tak jsme taky zkoušeli signal. Bohužel do whatsapu člověk něco napsal a došlo to hned. Do signalu někde i za půl dne takže sice to bylo "bezpečnější" ale zas prakticky nepoužitelné :0(...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přečetl jsem si tuhle "diskusi" a můžu říct, že to je docela hustá snůška lží, výmyslů, nejhrubší propagandy.

DRK, Černák a Kozoroh, styďte se. Je mi z vás na blití.

edit: a redakci prosím o minimálně redigování a aspoň symbolický fact-checking za tuhle smečku trollů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Definícia kreténa?
tvrdí: hustá snůška lží, výmyslů, nejhrubší propagandy.
ale: redakci prosím o minimálně redigování a aspoň symbolický fact-checking za tuhle smečku trollů.

Keby si TyNyT nebol kretén, urobil by si to sám. ale kedže kretén si, nemáš na to inteligenčne ani mentálne, zmôžeš sa len na tupé primitívne heslá a potom vyzývaš druhých, aby za teba, lebo na to nemáš, na to reagovali.

Kretén TyNyT, urob sám ten fact-checking, využi možnosť diskusie a napíš tú tvoju pravdu. Ale na to nemáš. prečo na to nemáš? Lebo si kretén!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdybych ti sem sepsal, vyvrátil a odlinkoval všechny ty nesmysly co jste tady vyplodili, stejně byste napsali něco ve smyslu že to není pravda a dodali "své" proruské zdroje. A v případě že byste to nemohli zpochybnit, tak další úhybný manévr je začít kritizovat něco jiného.

A protože nejsem kretén, tak se s vámi na toto téma bavit nehodlám. Neexistuje nic jako "moje pravda," to je další propagandistický obrat, který má rozmělnit a znedůvěryhodnit ověřitelná fakta. Do vašeho klubu užitečných kreténů rozhodně vstoupit nehodlám.

A klidně se poserte, ale rusáci na Ukrajině skončili. Nadobro a navždy. Teď se jen ještě po vzoru nakrknutého a poníženého útočníka snaží nadělat co nejvíce škod, ale sami dobře vědí, že mají utrum.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro připomenutí demagog je, mimo jiné, ten kdo v diskusi místo faktů napadá druhé,,,, A to jsi tu evidentně ty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli. Demagogie je velmi přesně definována.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Demagogie

Co jsem sem napsal, je názor.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen škoda že jsi se ji nenamáhal pochopit.
Napadání a urážení oponenta namísto argumentů je jedním ze základních prvků demagogického jednání..
btw. i v té obecné "definici" na wiki máš větu "Místo věcného zdůvodňování působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.