CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Umělá inteligence začíná dohlížet na pohyby pracovníků u montážních linek

Nejde až tak úplně o šmírování. Jde o to, že lidi nejsou stroje a nemůžou pracovat 100 % času 100% efektivně.Pokud firma půjde tímhle směrem, může se jí stát, že na tu danou práci bude mít problém sehnat lidi. Ale to je její boj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, s tvým přístupem by se pyramidy stavěly velice dlouho. Možná tak dlouho jako soudobé atomové elektrárny.
Ono naštěstí ve spoustě zemí, kde na měření teploty zaměstnanců potřebuješ souhlas se zpracováním osobních údajů, toto nasadit nepůjde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele podle dokumentů co jsem viděl nepracovali na pyramidách otroci ale naopak kvalifikovaní a dobře zabezpečení pracovníci... Tohle je jako z lidí dělat kombinaci cvičené opice a robota.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když umí vyrobit kameru s umělou inteligencí, která snímá a vyhodnocuje efektivitu pracovníků u montážních linek, tak ať si vyrobí i umělé pracovníky. Lidi nejsou stroje a nemůžou fungovat tak, jak si představují ziskuchtiví manažeři. Myslím, že v některých státech by to bylo i za hranou některého zákona.

Konkrétně u nás v práci jsou kamery pouze ke kontrole probíhajících technologií a zařízení kde nepracují lidé. Pokud do daného prostoru přijdou třeba údržbáři, tak kamera musí mít možnost vypnutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Yeah, díky naší éj áj identifikujeme čelindže, nastavíme procesy, katujeme kosty... a pak se budeme strašně divit, že pro nás nechce nikdo dělat a noví zaměstnanci odcházejí už ve zkušebce, protože nikdo se nenechá jebat za to, že nedělá efektivní pohyby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebude to hezký svět. Jen tak mezi řečí nejefektivnějším způsobem vlády je diktatura...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z hlediska efektivity vlády možná ale zhlediska efektivity společnosti naopak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji toto skvělé zařízení jako první nasadit na ty jedince co to vymysleli a prosazují...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.