CDR.cz - Vybráno z IT

Unikly herní záběry ze zrušeného dílu The Elder Scrolls

Sjkymmyyds 3 Aaqa 5 Ozrd
Dnes ráno vyplavala na povrch internetu zajímavá videa, která se Bethesda snaží aktivně blokovat, nicméně se jí to příliš nedaří. Mrkněte tedy rychle, o co byli hráči před 10 lety připraveni.

Před 10 lety se psala éra, kdy sérii The Elder Scrolls dominoval čtvrtý díl s podtitulem Oblivion. Skyrim byl stále v plenkách a jen coby pohádky schované v knihách, legendách a 2D grafice prvního dílu.

Zároveň se jednalo o nejslavnějšího éru přenosné konzole PlayStation Portable, na kterou se tehdy Bethesda se ZeniMaxem evidentně chystala vydat port tehdejšího TES IV: Oblivion. Zajímavostí je, že tento díl pro PSP se neměl odehrát čistě v Cyrodiilu, jako tomu bylo v případě běžné verze Oblivionu, ale také v ostatních regionech.

Důvody pro zrušení titulu nejsou veřejně známé, mluví se pouze o nedostatku financí. Některé neoficiální zprávy hovoří také o nestíhání uzávěrek, které nakonec donutily ZeniMax projekt ukončit nadobro.

Podle uniklých záběrů se jedná o velmi nadějný kousek, u něhož je škoda, že finiš netrefil. Obsahuje na první pohled vše, co by hráč od této série očekával, a grafika na tehdejší dobu (vezmeme-li v úvahu PSP platformu) je více než slušná. Kvalitních titulů navíc na přenosné konzoly od Sony nebylo mnoho, a tak by se takový kousek jistě vyjímal na předních pozicích.

Záběry se neměly dostat na povrch, a tak se je Bethesda snaží aktivně stahovat. Zatím se ovšem vždy povedlo některému fanouškovi nahrát videa znova, přičemž níže uvedené zdroje zatím (v době publikování článku) spolehlivě fungují.

Diskuse ke článku Unikly herní záběry ze zrušeného dílu The Elder Scrolls

Neděle, 22 Květen 2016 - 20:24 | Gath G | Nevím jak vy, ale já nemám problém si ta videa ve...
Sobota, 21 Květen 2016 - 21:55 | Xspy | Ještě dneska by jim za to lidi ruce trhali ......
Čtvrtek, 19 Květen 2016 - 08:38 | Miroslav Jasso | Takových překlepů a gramatických chyb jsem už...
Středa, 18 Květen 2016 - 20:26 | HKMaly | Nemuzou to nahrat na youtube?

Zobrazit diskusi