CDR.cz - Vybráno z IT

Unikly snímky z Assassin’s Creed: Ragnarok. Nebo ne?

K vyzrazení připravovaného dílu Assassin’s Creed z období vikingů došlo už před několika týdny, avšak doposud se jednalo jen o nepodložené fámy. Nyní na povrch vypluly snímky z rané verze, které nám napoví podstatně více. Pokud jim tedy můžeme věřit, a raději je berme s odstupem.

EDIT: Snímky byly prokázány jako falešné. 

Připravované pokračování série Assassin’s Creed před pár týdny na sebe nechalo prozradit pouze plánované zasazení do období Vikingů. Nejnovější únik, který pochází z nechvalně proslulého 4chanu, však přináší další detaily o konkrétním letopočtu, podtitulu a dokonce plánovaných mechanikách. Uvidíme, zda je Ubisoft v následujících měsících potvrdí či vyvrátí. 

Nový díl ponese podtitul Ragnarok, tudíž můžeme očekávat výrazné propojení se severskou mytologií. Podobně jako se příběhová rozšíření k Assassin’s Creed Origins věnovala Duatu, a k Assassin’s Creed Odyssey věnovala Atlantidě, bychom se v případě nového dílu měli dočkat podobného rozšíření věnujícímu se Yggdrasilu a jeho napojení na devět světů.

V kůži hlavního hrdiny pomůžeme Ragnarovi Lodbrokovi v tažení s Velkou pohanskou armádou v letech 865 - 878. Podívat bychom se měli do oblastí Velké Británie, Dánska, Švédska, Norska i Finska. Jednotlivé země budou disponovat systémem osad a vlastní ekonomií.

Assassins’s Creed: Ragnarok má vyjít již v roce 2020, a objevit se jak na stávající i nadcházející generaci konzolí, což je v souladu s domněnkami, že se příštího Playstationu (a možná i Xboxu) dočkáme rovněž příští rok. Jelikož ale má být nadcházející generace zpětně kompatibilní s tou stávající, není překvapením, že se nový díl objeví na obou platformách.

Vývoj má na starosti studio Ubisoft Montreal, které mělo na starosti díly Assassin’s Creed III, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Assassin’s Creed: Unity a Assassin’s Creed: Origins. Těšit se můžeme na návrat kooperativního režimu, RPG mechanik, systém výbavy a námořních bitev, které se budou více zaměřovat na průzkum nežli na souboje.

Pozoruhodným krokem pro Ubisoft je jiný náhled na ztvárnění otevřeného světa, ze kterého vymizí otazníčky. Hráči tak budou nuceni více zapojit hlavu při prozkoumávání světa a plnění vedlejších aktivit by se nemuselo tak rychle stát pouhým odškrtáváním jednotlivých bodů na mapě. Očekávejme ale, že se tento systém může ještě změnit, aby se více přiblížil mainstreamové skupině hráčů.

Uniklé snímky patrně pocházejí stále z rané verze hry, a bohužel nejsou v příliš dobré kvalitě, abychom mohli posoudit grafickou stránku. Rozhodně však stojí za prohlédnutí.

Diskuse ke článku Unikly snímky z Assassin’s Creed: Ragnarok. Nebo ne?

Úterý, 7 Květen 2019 - 17:22 | RedMaX | Zase zmeni textury a fanousci budou hykat, jak je...
Úterý, 7 Květen 2019 - 12:41 | CyberAngel | Jo, asasín v brnění s bojovým "heater"...

Zobrazit diskusi