CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Univerzální ADB ovladač pro Android: Užitečná pomůcka pro kutily

Vubec mi to nepomohlo. K LG GT540 s Androidem 4.0.4 od miroslav_mm se ve Windows ani za boha nepripojim. V Linuxu neni ani nejmensi problem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak bych od toho programu čekal "Universal ADB Driver" a ne "Mainstream ADB Drivers Collection"... :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to nas linuxare netrapi, mam ONDA tablet, tusim, ze googlem podporovan neni a hadejte, jede mi to bez pitomeho driveru ;-)))

uz jsem tam mel kde co, vcetne clockwork modu, ale nefungovala mi akcelerace MANLI400, tak jsem tam vratil originalni ROM, ale 4.1.x byla proste rychleji nez 4.0.x (4.0.3 je shit to vi kazdy, takze .2/.4 ;))))

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

1) není to MALI400?
2) takový driver by se nedal udělat i pro Windowsy? nebo (což je klidně možné) tam už takhle je, akorát není v INF fajlu popsaných dost zařízení?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo asi je to MALI400 je soucasti Allwiner A10 CPU (ARM, mam tu s 2 jadry, pak je jeste s 4 jadry, ale v RocketChipech napr.).

Windows me nezajima, ale nasel jsem zdrojaky pro ten driver a vykuchal jsem i FW z toho mojeho tabletu, vse pro android, tedy vlastne linux ;-) ... ale to bych si asi musel zkompilovat cely android, coz asi neni nic tezkeho, ale ty prasarny, co tam google vyvadi v userspace a obchazeni klasickych posix standartu a zabehle konfigurace linuxu nejsou nic prome, mel jsem 4.0.2 ta celkem slusne behala, pak jsem dal 4.0.3 a to byla hruza, pak jsem zkusil clockmod 4.1.1 neoficilni klon, do ktereho se musely dohrat vsechny moduly a nasel jsem i tu mali400, ale neakcelerovala mi, pak jsem na Cinskem webu rozlsutil, ze uz existuje verze 4.0.4, tak jsem flashl ji ;-))
jednou mozna vydaji i 4.1.x ... kdo vi, ale muj tablet je hodne stary, je to jednojadro, ale ma to velky IPS 6bit display ... coz je luxus, proti tomu, co se prodavalo ... kdyz jsem nekde rek, ze mam takovy tablet za 5.600 a ne za 18.000. jak bylo v te dobe zvykem ;-))

Casem asi koupim za 4.000 4 jadro s poradnou 3D akceleraci a to uz bude mit novy Android ;-)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě bych si nedovolil ani náznakem zmínit, že bys měl mít něco do činění s Windows :-))

Android ICS už dnes asi jedině 4.0.4. Novější 4.1.x těžko říct, jestli ještě vydají, proč rovnou nepošilhávat po 4.2.2. Pokud to teda na XDA někdo pro tvůj tablet (který ONDA máš?) udržuje. Čínská zařízení mají sice většinou výborný poměr cena/výkon, zase ale tady v těch komunitních aktivitách většinou zaostávají.

Možná trochu bokem... Teď jsem měl nedávno půjčený tablet a nějak v tom nevidím ten wow efekt. Dva roky používám 4,3" smartphone a u toho tabletu mi (krom samozřejmého ideálního výkonu na ty dvě hry, co bych tam za měsíc zahrál) přišlo dobré akorát to, že si člověk může mávat rukou a ne jenom šudlit prstem, takže bych mohl oddálit karpál :-) Jaké jsou podle tebe killer vlastnosti tabletu?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Dal, v podstatě je třeba si najít VID/PID zařízení a náležitě upravit .inf soubor ADB ovladače.

Takto jsem rozcházel nějaký noname tablet a zafunogvalo mi to (ale třeba jsem měl jen štěstí :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.