CDR.cz - Vybráno z IT

Upravený engine pro Assassin's Creed: Unity nabídne nádhernou podívanou

Assassins Creed Unity
I když měla série Assassin's Creed trochu rozporuplný rozjezd, již tehdy disponovala dobrou technickou stránkou. Ta se každým rokem posouvá dopředu. Assassin's Creed: Unity bude představovat další menší milník značky díky upravenému enginu.

V uvolněném videu nás vývojář Ubisoftu, kreativní ředitel Alex Amancio, seznámí s novou generací videoherního enginu Anvil, který pohání Assassin's Creed: Unity. Již na první pohled lze zaznamenat drobný pokrok ve vizuální stránce. Hlavních novinek enginu si však uživatel na první pohled nevšimne.

Díky novým generacím konzolí si mohli vývojáři dovolit zásadní věci, které souvisí s vyšším procesorovým výkonem a větší operační pamětí. Na scéně může být více objektů s detailnějšími texturami a polygonovou sítí, zároveň tvůrci dokázali ukočírovat větší davy lidí s propracovanější umělou inteligencí.

Assassins Creed Coop

Nelze si nevšimnout ani plynulejších a realističtějších animací, jak celého těla, tak i obličejů. Především v boji a parkouru došlo na přidání spousty nových pohybů.

A čeho si hráč ihned nevšimne? Nyní lze využívat prostředí daleko intutitivněji a akrobacii lze uplatňovat na více místech mnohými různorodými způsoby. Sem patří i zlepšená umělá inteligence. Programátoři si pohráli i se svým vývojářským prostředím. Nyní se městská zástavba tvoří náčrtem půdorysu, kde se následně vygenerují domky. Ty pak lze měnit v závislosti na potřebách designérů.

Celé Assassin's Creed: Unity vypadá alespoň z technického pohledu úchvatně. Nový Anvil je nasáklý moderními technologiemi. Doufejme, že Ubisoft nepodvede své fanoušky jako v případě hry Watch Dogs, kde vypiplal hru na prezentace a ostrá verze šla na pulty ořezaná na kost. Hra vychází již 28. října pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Upravený engine pro Assassin's Creed: Unity nabídne nádhernou podívanou

Žádné komentáře.