CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k USA jsou schopny odrazit s 97,5% úspěšností jaderný úder Severní Koreje

Amík bude Kima tak dlouho provokovat, až ten to odpálí a dočkáme se praktické zkoušky. Pak půjde jen o to, jestli se neuplatní ta 2,5%, že?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

O to ide. A nie a nie aby Kim urobil chybu. No niečo sa už len nájde na zmenu režimu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kim nemá nejmenší zájem odpalovat rakety na USA nebo kohokoli jiného, protože při odvětě by se do půl hodiny vypařil i se svými kolegy. Jelikož Kim chce taky žít a vládnout ještě dlouhou dobu tak jen vyvíjí rakety v rámci možností aby mohl použít jejich hrozbu při vyjednávání o sankcích. To je asi tak všechno k čemu mu to bude, zatím je to ale kontraproduktivní, jelikož i Čína stopla příliv turistů a tím i zajištěný zdroj financí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, tak za:
1. Túto hodnotu vycucanú US teoretikmi analytikmi na simuláciu čohokoľvek len nie jadrových vojen, môžme kľudne ignorovať,
2. Dosť slabé na to, že keď Kim vypáli tých "trápnych" 10-15 rakiet/hlavíc tak jedna aj tak dopadne!
3. A ak dopadne tak máme všetci problém!
4. Takže memento pre vojnových štváčov, ak sa to tu na tej modrej planéte strhne a bude sa harašiť s všetkým jadrovým arzenálom na zemi tak sme v pytli, a budeme musieť znova počkať na trilobitov.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Trepes piate cez deviate, s tymi recami si chod medzi svojich vidlakov z horneho-dolneho slovenskeho hlupakova do senku 6. cenovej skupiny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"vojnových štváčov" ... to jsem neslyšel tak od 80.let

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tech 2.5% je moznost ze si Kim poradi s olympiadou... Nevim jestli svet je tak "debilni" nebo si mysli, ze Kim je uplne blbej... Proc by strilel na Japonsko, hur na vzdaleny USA, kdyz sportovni elita celeho sveta bude cca 150km od jeho hranic... Pokud bude chtit rozpoutat peklo, ma jedinecnou prilezitost, proto i za posledni dobu zvysil sve usili... Veril bych i tomu ze mistr Putin, mu potajnu posila plutonium, aneb Rusku o nic nejde, protoze asi po dopingovem fiasku v Soci tam moc sportovcu mit nebude... A dle toho jak tuto skutecnost "svetove" velmoci prehlizeji, to vypada, ze vlastne doufaji ze to strycek Kim udela... Byt sportovcem co tam ma byt, tak si radsi zlamu nohy nez tam jet... Takze at Koukalova sedi s kulichem na hlave hezky doma na zadecku a fandi u TV...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže Kim v podstatě dosáhl svého . Podle článku se ho USA bojí natolik , že s ním už počítá jako s jadernou velemocí . To stačilo i Rusku aby mělo právo na život po druhé světové.
Takže pokud máte jen hladomor a jaderné hlavice , USA od vás dá ruce pryč. Pokud budete mít ropu , už by vás dávno sesadili i při smyšleném vlastnictví biologických zbraní ....
Kroky USA jsou bohužel čitelné a Kimovi už teď nahrává nejen geopolitické umístění Severní Koreje ale i odstrašující prostředek , který získal díky faktické nečinnosti OSN a nesmyslným embargům , které nejbližší sousedé malého hrůzovládce vesele ignorují a tak nemohou mít žádaný dopad .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Embarga fungují, bohužel zejména pro civilní obyvatele, ale i pro korejské vojáky. Viz nedávny případ uprchlíka na hranici, který odkrývá žalostný stav všech severokorejců. Čína už taky zatrhla Kimovi příliv turistů a tím snadných peněz, už tam mají zakázáno létat. Teď má maximálně k dispozici omezenou výměnu materiálů třeba přes Dandong (jestli je těch pár náklaďáků denně vytrhne) nebo spíš Bitcoinové ransomware, to vydělá na víc prostředků. Stále je to ale bída s nouzí a trvale je to neudržitelné, raketama se jim humanitární pomoc přivolat moc nedaří.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Embarga jsou k nicemu... Ty rakety i kdyz chrchlajici mu to v pohode doletej... Doufam ze se mylim, ale zcela otevrene, kde to plutonium bere? V tom prdelnim zazemi si ho tezko na kolene vyrobi.. A jak jsem uz napsal kdo z toho muze nejvic profitovat... Kdyz to tam bouchne cely NATO se tam vrhne, a evropa bude muset jit taky, a tim, uz jak je oslabena, bude jeste vic.. A Putin bude mit dvere do Evropy otevreny... A muze po sto letech zacit dalsi Ruda revoluce... Bohuzel to vsechno do sebe zapada jak LEGO... :-( Ja jsem napsal, doufam ze se mylim...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Udělal to, co na jeho místě každý aspoň trochu schopný politik: využil situace k posílení své pozice. Politika totiž nezná slovo morálka, kterým nás sama tak farizejsky neustále krmí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím jak moc by byli úspěšní ..
Při při posledním testu se evidentně snažili Japonci svojí protivzdušnou obranou hlavici sestřelit což se jim nepovedlo.
Měli na to použít tři rakety.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Blbost, nikto sa nic nepokusal zostrelit. Zostrelenie rakety sa povazuje za vojnovy akt a zatial nechavaju tlste vyskerene prasiatko s kefou na hlave len odpalovat raketky a sleduju ich.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Japonci ani Američani nic nesetřelují pokud trajektorie nevede na jejich území. Je daleko cennější sledovat celou dráhu rakety a pak data anaylzovat, případně ještě vylovit nějaké trosky po dopadu, než odhalovat schopnosti vlastních antiraket pro korejce.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kolikrat uz to asi naostro zkouseli, ze maji takhle uzasne presne cislo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

40x a jednou to nevyšlo :0) Zajímalo by mně jestli ve skutečnosti to procento platí pro jakoukoli mezikontinentální raketu nebo jen ty testované americké.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tipuju, že pětkrát. Třikrát trefili a dvakrát netrefili. Pravděpodobně minutí cíle jednou raketou pak vychází 40%. U čtyř raket pak 0,4^4 = 2,56%. Pravděpodobnost úspěchu 97,44%, zaokrouhleně nahoru 97,5%. Je to postaveno na optimistickém předpokladu, že ty náhody nekorelují, což asi moc realitě odpovídat nebude. Když jedna raketa mine, tak druhá úplně stejná raketa odpálená na úplně stejný cíl má taky větší šanci, že neuspěje. Ale Kim nebude nic střílet, takže je to jen na uklidnění vlastních obyvatel, takže je to jedno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a este je nutne dodat, ze rakety s takymto nakladom sa zostreluju pocas vzletu kym je raketa pokope. Preto sa protiraketovy dazdnik mal stavat cechy / polsko. Po dosiahnuti vysky sa raketa rozpada na viac kusov (hlavic) kde uz treba zostrelovat vela mensich cielov. a nikto nevie ktory kus je navnada a ktory ziva hlavica. Pochybujem, ze kimohe rakety nebudu taakto fungovat, lebo ruske su takto navrhnute a USA z nich ma dost hlavu v smutku. Ono pre USA bude najhorsie ked tam nieco dopadne a bude jedno co to bude. nastane panika. Predsa ich nedostupnost od inych zemi je ich prva velka vyhoda. Viď WWII a utok japoncov.

Aka je efektivna ochrana? ak sa da vyvodit nieco zo zostrelovania Scoutov (ci ako sa to pise) v iraku tak moze byt velmi efektivna ale aj velmi draha. Na jednu iracku raketu vzdy isli 2 obranne. a to sa Scout nerozpadal na mensie diely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.