CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k USA nahradí prvky od Huawei u 3G a 4G sítí, za výměnu zaplatí miliardu dolarů

Tak snad ty stávající switche Cisco nerebranduje a nepošle nám je jako refurbished do Evropy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobře že zmiňujete Cisco. Jejich zdrojový kód totiž Huawei v minulosti sprostě použil ve svých routerech (šlo o nezanedbatelnou část kódu k proprietárnímu iOS). I s odsazením a komentáři. To se pak konkuruje, když nemusíte platit vývojáře! Podobných prů*erů měli víc a mají je pořád.

Bohužel jde o vyřešený případ a Huawei už jejich SW nepoužívá, takže nám to CISCO nemůže tak rebrandovat tak snadno :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A vypůjčí si na to od Číny?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"...nabídl podepsání dohody, kde by se Huawei zavázalo, že nebude podnikat špionáž v jakékoliv zemi."

To je planý slib. Huawei to může myslet vážně, ale pokud budou platit stávající čínské zákony, je takový závazek nevymahatelný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím jak u Vás v Horní Dolní, ale všude jinde platí vždy zákony té země na jejíhož území se to týká. USA nemůýe Huawei říkat co smí či nesmí dělat v číně a čína nemůže nažřizovat co má Huawei dělat v USA...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim jak u vas v Dolni Horni, ale pokud jde o takovy prachy, tak sice kazdej neco rika, ale neco uplne jinyho dela. A na zakony pritom obvykle prdi, dokud se na to neprijde a neprokaze se ze je porusil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak ale nemá smysl kvůli tomu buzerovat zrovna huawei...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze Huawei sa moze bez problemov zmluvne zaviazat ze nebude vykonavat spionaz.Predsa ziadni zamestatnaci Huawei ani nemusia robit ziadnu spionaz. Staci ze ich vyrobky budu tak spravene aby samostnu spionaz mohli robit neoficialny tajni agenti . Ci uz to budu agenti Cinskej vlady alebo akejkolvek inej spionazne organizacie. Samozrejme nikto nemame iluzie ze ostatni nielen Cinsky vyrobcovia zamerne nenechavaju vo svojich vyrobkoch backdoors alias zatial oficialne neobjavene bezpecnostne diery.Napr taky Intel si veselo predava derave procaky .Ale to uz Trumpikovi navadi ze ich moze ktokolvek spiclovat .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty vyřazené Huaweje určitě prodají do rozvojových zemí... takže bacha na levné 5G prvky ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jen by mně zajímalo kde ti dementní amíci vzaly že huawei šmiruje ? zaprvé takové šmírovani muže dělat každý vyrobce hw zadruhé spíše jde o to aby se amici zbyvily huawei jako konkurence ! za třetí někdo má veliky zajem vydělat na novém HW !!! takže klasicky tunel ! na statní rozpočet !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.