CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k USB kondom pro váš mobil - chraňte svá data před infekcí

Nebolo by jednoduchšie a lacejšie vyrobiť kábel alebo redukcie kde sú pripojené len tie napájacie piny a nie dátové, bez akejkoľvek inej logiky vnútri? Alebo tie dátové tam musia byť?
(Či to už bude predávané ako Basic alebo Lite verzia tohoto produktu ? :-))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo, protože proud, který hostitel do usb hosta pustí si spolu musí domluvit. Jinak to běží na výchozích 100mA. Takže tohle zařízení (afaik) s tím nabíjecím stojanem domluví co nejvyšší nabíjecí proud. Vlastně jako taková USB proxy povolující pouze tento tip komunikace :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi na tom niečo bude, keď si prístroje dokážu s USB portami na PC vyhádať koľko štavy im majú pustiť aj keď sú vypnuté, takže nejaký základný komunikačný protokol tam bude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Velká část USB portů odběr proudu neřeší. Nabíjecím kablíkem jsem nabíjel z NTB i obyč PC půl roku starého. Na odběr dosud zařval jen stařičký (>5 let) USB hub vestavěný v DELL monitoru. (Ve Win vyskočila hláška ve smyslu: "Hele na portu XX jsme zjistili velkej odběr. Tak jsme Ti ho vypli. A necháme ho vypnutej, dokud s tím něco neuděláš!" (tento HUB je připojen k počítači, ze kterého nabíjím v pohodě přímo)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, ale mám doma asi 3 USB kabely, která jsem chtěl kdysi reklamovat a bylo mi řečeno, že jsou pouze nabíjecí.
Kupodivu je to na nich i napsané :-)

Kromě toho, každý mobil se po připojení na USB kabel zeptá, nestli nechcete jen nabíjet. tedu Nokia to neumí, ale každý "číňan" ANO.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Copak o to, telefon se zeptá, ale to jenom nezpřístupní paměť přes UMS. Datová komunikace funguje normálně dál. Používám to každý den v práci. Dám "pouze nabíjet", telefon se nabíjí, nepřipojí se jako disk, ale normálně synchronizuju a zálohuju data přes MyPhoneExplorer :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můj ne. Normálně se jen nabíjí, nevidím ho ani jako disk, ani SW pro telefon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bežne sa vyrábajú USB káble ktoré majú zapojené len napájacie piny. Napríklad pre elektronické cigarety a rôzne blbinky do USB (ohrievač nápojov, lampa).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Lol, stat to bude asi dve koruny ...... stejne jako se prodavaji levne microusb -> USB redukce, ktere nemaji zapojene datove konektory:o) To je ale picovina, ale jako dobre, pro ovecky jak delane:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.