CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Arábii vyroste futuristické město snů za 500 miliard dolarů

Postavit bude jedna vec. Druha vec bude aby to mesto ekonomicky prezilo. Nepisete na com budu zarabat. Alebo zeby to bol len dalsi danovy raj pre horne 1% prachacov na ktorych bude nadalej makat zbytok sveta ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi Telemarketing :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám pocit, že je to už druhý, nebo dokonce třetí projekt tohoto druhu za posledních cca 25 let. A pokud vím tak to poslední zůstalo opuštěné v poušti bez těch "odporníků" co měli dorazit.
Měli by se soustředit na vědu muslimského světa, protože věda zbytku Světa je často v přímém rozporu s Koránem.
Podle posvátné knihy muslimů Koránu je Země plochá a ne kulatá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže se Arabové chtějí genetickým šlechtěním dostat alespoň na IQ 70? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

72. 70 je průměr SA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm něco mi říká ze za 500mld se da z pouště udělat 27000 m2 lesa a travnatých ploch pro snížení rozpínání pouště a zemědělství. V Egyptě to uměli před 5000 lety, a mala část funguje dodnes. Fungovala by celá, jenže egyptské lemry to nechali napospas poušti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve skutečnosti okolí Nilu původně bylo zalesněnou krajinou. Obyvatelé ten les ale vykáceli kvůli polím a topení. Poušť z toho udělali právě staří Egypťané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není tak úplně pravda. Stáří egypťané to nebyly. Les používali jako základ před erozi pudy na pisek a dále ho rozvíjeli. Tedy v době Říma. Po pádu Říma a rozpínavosti Mohamedovi věrných se to začalo měnit na poušť. Za 500 let už byly palmy jen lokální záležitost. Udrzba není složitá. Staci vytvořit 27 000m2 lesa, na dovezené půdě se zavlažování moře (slanou na sladkou opět dělá půda), 100 let bránit piskum stromky pohltit a za tech 100 let už si poradi les sam. Jen je potřeba občas pohnojit, než si z listí sam vytvoří živné hnojiště, ale to bude tak 200 let. A to je ten kamen úrazu... 200 let se snažit změnit poušť v les. Sněhová sjezdovka nese peníze už po dostavění :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"slanou na sladkou opět dělá půda" omyl ! Polievanim slanou vodou by ste tu podu akurat tak zasolili a uz by tam nikdy nic nerastlo. Je to presne naopak sladka dazdova voda vyplavuje z pody sol do mora.
Zo slanej robi sladku vodu "destilacia" vyparovanim vody z mora do oblakov.H2O sa vypari a sol zostane v mori.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano dalo by sa to lenze by to by pre investorov toho projektu nebolo ekonomicky rychlo ziskove ani marketingovo zaujimave. Ktory zakaznik by si od nich kupil ci prenajal draho vypestovany les ktory bude neustale vyzadovat naozaj drahu udrzbu aby zase neuschol ? Nehovorim ze ten ich megaprojekt mesta bude ziskovy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakmile dojdou prachy z nafty bude po městech, kdyby to raději investovali do něčeho užitečného....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"všechny zařízení budou neustále rozpoznávat váš obličej"

Zlatá klietka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.