CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Chorvatsku zadrželi filmového piráta, nelegálně nahrál více než 1250 filmů

To vam nadiktovala ktera protipiratska agentura, ze pry velka ryba. :-D Nezamestnany 31 lety chorvatsky delnik, ktery si nedokazal najit praci a tak zacal upoadovat filmy na sve webove stranky pres wifi souseda. Ted mu jeste napali pokutu, kterou do konce zivota nebude schopen splatit nebo pujde do basy, kde se dostane do kontaktu se skutecnyma kriminalnima zivlama a az ho propusti tak zacne pachat opravdovou trestnou cinnost. Smutny pribeh zbytecne ztraceneho zivota nehlede na to, jak to jeste v budoucnu ovlivni dalsi lidi se kterama se nahodne potka. A to vse jen kvuli nenazranym multimedialnim spolecnostem, kteri nevedi co by uz za ty filmove stupidity chtely.

Samozrejme ze skutecni vinici - nadnarodni firmy, ktere z vidinou zvyseni poptavky po vlastnim zbozi, si k nemu na web zadavaly reklamu, nikdo nepotresta, nehlede na to, ze na ne si antipiratske organizace netroufnou, protoze takovy maji mnohem lepsi pravniky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, takovej chudacek malinkej, ubohej, nezamestnanej...obet system...sice si vydelal reklamou pres 2 miliony korun, ale jinak je to fakt chudacek, co vubec za nic nemuze, jedno oko by nezustalo suche

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle antipiratsky zpravy rady nahazujou nesmyslny cisla, at uz v tom na kolik si zly pirat prisel nebo jakou udelal skodu.
Porad je to ale jen ten ubohej "drogovej" dealer, co prodava na ulici a po skutecnych bosech, co jsou na vrcholu retezce se nejde. Sejmout bud pestitele koky nebo nebo toho co z toho vyrabi kokain a celej retezec se ti rozpadne. Tady zase sejmi zadavatele reklamy na zrejme protipravnich webech a zadnyho frkulina nebude lakat prijit snadno k penezum pres uploadovani piratskych filmu. Nebo jeste lepe at zacnou filmove spolecnosti sami distribuovat obsah digitalne a piraty uplne vymazou. Vidim to na sobe, jako jestli mi autor poskytne fullHD HEVC mkv v dobry kvalite, tak mu budu platit mnohem radsi nez tomu sharewebu nejaky premium account.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebudeš, protože tě nebudou bavit reklamy. Kvůli reklamám jsem do kina na film chodil nejdřív o 5 minut déle, pak o 15 dnes už skoro o půl hodiny déle. Kdykoli si omylem pustím TV a zaujme mě tam pěkný pořad tak se do 10 minut má chut koukat na pořad rozplyne v reklame, koukat na film co má hodinu a půl a oni ho natáhnout na 3h protože 15 minut film a 15 minut reklama... co je moc to je moc.

Reklama by zcela nepochybně byla i v placeném digitální legální distribuci. Kouzlo pirátského ripu, je v tom že si ho pustím kdy chci, bez jakýkoli reklamy a v kvalitě jaké potřebuji. To ti prostě moderní výděleční distribuční model nikde, nikdo nenabídne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Lojza je typický český buran! Vidí někde napsané "celkem na tom za X let vidělal 2milióny" a hned jenom závidí a přeje té osobě vše špatné.

Za prvé) celé to číslo "vydělal na tom XY peněz" může být klidně vycucané z prstu. Tyhle společnosti, co bojují "za práva" vlastníků práv, rádi přehánějí. (To je fakt!)

Za druhé) Nesmíte zapomenout, jak peníze fungují. Vždy musíte počítat s tím, že od příjmů musíte odečíst náklady.
3 roky provoz kvalitního serveru, který musel vydržet velký nápor (165000 fanoušků na FB) , určitě nebyl zadarmo. Taky musíte brát v potaz, že ty filmy musel odněkud brát a za něco musel žít. To mu z těch "2 milionů" pak už moc nezůstalo...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No vydělal údajně 2 000 000Kč, respektive od toho ještě je třeba odečíst náklady.
No a majitelům autorských práv zajistil reklamu za několikanásobnou cenu, tak za porušení zákona podmínku a distributoři mu mohou poděkovat či zaplatit podíl ze zisku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se, že film sdílený na internetu generuje záporný zisk a reklama na to co dostanu zdarma?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale není pravda. Film takto distribuovaný se dostane primárně k těm co by za něj nikdy nic nezaplatili, takže nemůže generovat "záporný zisk" (to je ale nesmyslný termín). Naopak působí jako reklama zadarmo. Pokud se tomu kdo ho viděl bude líbit sdělí to svému okolí a tam se najde někdo kdo za něj zaplatí... Distributor ušetří na reklamně a vydělá víc. To ovšem platíjen tehdy, když film není totální žumpa...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedělejme z něj Robina Hooda. Takový web je dobrý zdroj peněz. Utvoří databázi filmů a domluví se s nějakým provozovatelem nějakého toho (něco)share a na provizích vydělá královsky.

Tisíc filmů to je zlodějina a nic jiného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně "vydělá královsky", to je info z vlastní zkušenosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.