CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Evropě proběhl velký policejní zátah na provozovatele pirátského TV vysílání

pěknej playseat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Dále bylo při razii zabaveny nemovitosti, luxusní automobily a šperky, bankovky a kryptoměny v celkově hodnotě 4,8 milionu euro"
Hele jak někomu můžete zabavit kryptoměnu, vždyť k ní není klasický účet a majitel a nezná nikdo jiné heslo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz je nekdo hloupy a ma na nezasifrovanem disku nezasifrovanou sw penezenku.. tak se zabavej i kryptomeny ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu penezenku, ale bez hesla se do ní nedostanu ani já natož policie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty. A pak je spousta takovejch, co ma penezenku bez hesla. Co ja pamatuju tak bitcoin-qt i vetsina cryptomen s penezenkou zalozenou na nem ma v zakladu wallet.dat bez hesla a sifrovani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a proto mi to asi píše "This file is encrypted with password"..
Ostatně o lidech co se živí šířením porátské IPTV bych nepředpokládal, že budou tak naivní aby měli peněženku volně v počítači bez hesla.
Mimochodem i ti tvrzení o zabaveném majetku taky nebude pravda. Policie nic nezabavuje max zadrží a majetek může zabavit ve prospěch státu až soud (pokud dotyčného shledá vinným)....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak ! policie nic nemuže zabavit maximálně muže věci zadržet ! ale pokud soud nerozhodne o prapadnutí věci tak musí fizloni věci hezky vrátit !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Znova pro ty pomalejsi. Zakladni chovani bitcoin-qt (a penezenek pro jine cryptomeny od nej odvozenych) bylo mit wallet.dat nezaheslovany. Clovek si to musel naklikat sam, aby mel penezenku chranenou heslem. Bitcoin, Litecoin, Dogecoin a asi desitka dalsich shitcoinu u kterych sem zrizoval penezenku v letech 2013 - 2015 to tak mela. Soude podle mnozstvi zabavenych crypto v ruznych pripadech je spousta lidi, co ty penezenky nechala bez hesla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin-qt 0.15.x z roku 2017 rovnou pri prvnim spusteni generuje penezenku s jednou viditelnou adresou v gui bez dotazu uzivatele a bez hesla. Bitcoin-qt 0.16.x z roku 2018 rovnou pri prvnim spusteni generuje penezenku bez viditelne adresy v gui, bez dotazu uzivatele a bez hesla. Kdyz si clovek da vygenerovat adresu, tak stale je v nezasifrovane penezence a ani to pri jejim generovani to nenabizi zaheslovani. Stale clovek musi rucne v nastaveni->zasifruj penezenku. To sme jen dva roky zpatky, kdyz jeste hlavni penezenka pro bitcoin v zakladu vytvarela lidem nezasifrovany penezenky bez ochrany heslem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"bylo mit" .... co bylo nekde pred 3 lety ma souvislost s tím že bezne chovani je rovnou nastavit heslo a zasifrovat jake? Btv ja si treba takove electrum instaloval nekdy v roce 2018 a rozhodne mi to heslo dalo hned od zacatku. A pro pomalejsi ti co provozuji piratske iptv nebudou ti negramotni chudaci co si nic nezasifruji a pouziji penezenku kde je vse v nezasifrovane podobe bez hesla.
..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znova opakuju, s prihlednutim k mnozstvi zajistenych a zabavenych coinu v mnoha ruznych pripadech... mit zasifrovanou penezenku bezne neni. Byl sem za vic jak 7 let co v coinech jedu v ruznych skupinach a stale a znova se objevuji lide co o coiny svoji hlouposti prisli. Od nezasifrovanych penezenek, po drzeni coinu na burze/smenarne/webovy penezence bez dvoufazoveho overeni. Az po typka, co mel coiny v nejaky webovy sluzbe a dvoufazovy overeni jen pres sms. Coiny ukradeny tak, ze nekdo z operatora dostal nahradni sim s jeho cislem https://cryptoo.cz/vymena-sim-jak-lze-prijit-o-kryptomeny-vinou-operatora/
Me by treba prislo naprosto normalni, ze clovek co ma coiny za nejakou vetsi sumu tak na ne ma patricnou hw penezenku s patricnym zajistenim. A neskladuje je na pocitaci s operacnim systemem co svou bezpecnosti pripomina cednik...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znova opakuju, ano na světě je hodně naivních lidí co to mají jako mobil či pračku a moc to neřeší a nerozumí tomu, ale jedinci co se pohybují v pirátském prostředí a vydělávají na nelegálním kšeftě jaksi nejsou běžní jedinci.
Btw. už jen to, že dotyčný věděl jaké má tel číslo přiřazení k tomu ověření a že je potřebuje je divné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mas zajimave predstavy. Nejdriv podle toho ze pouzivas alternativni bitcoinovou penezenku tak si myslis, ze to co plati v ni plati u vsech kryptomen. Ted si myslis, ze to ze je clovek pirat znamena ze si umi zabezpecit cryptomeny. Ty blbci se nechali chytit policii s haldou majetku, co byl pravdepodobne ze znacne casti ziskan z jejich piratske cinnosti. To je dosti vypovidajici o jejich schopnostech ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není pirát jako pirát ten co na tom podobně rejžuje ve větším rozsahu a musí k tomu ovládat odpovídající SW, rozhodne není pepa z horni dolni co tomu nerozumí. TO není představa to je na logice založený předpoklad. Naopak tvrzení že kdekdo má peněženku nezabezpečenou není doloženo ničím než pár náhodnýma zkušenostma. Máš ty nezabezpečenou peněženku? Asi ne že? Já taky ne, to už je 2:0 co zbytek lidí tady kdo máte nezabezpečenou peněženku na bitkoiny přiznejte se?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tvuj predpoklad je spatny. Postaveny na zaklade neznalosti a naprosto nerealne predstave o piratech. Jak uz sem psal vejs, pro me je normalni mit hw penezenku a taky ji mam. Zakoupenou v dobe, kdy se z drobneho kapesneho v coinech na hrani stala castka kterou uz davalo smysl patricne chranit. A taky mam zalohu nezasifrovanych penezenek ze vsech tech bitcoin-qt pro vsechny meny co sem mel z doby, kdy to by default nesifrovalo.
Krome nezasifrovany penezenky jsou dalsi moznosti jak policie mohla prijit k coinum:
1 ) nekdo mel vytvorenou paper wallet. Vyexportovany privatni klice ulozny na papire nebo v digitalni podobe.
2 ) nekdo mel zalohovany seed. Na papire nebo v digitalni podobe. Nebo kdyz pujdu do extremu tak na necem jako cryptosteel a patricne to neschoval.
3 ) nekdo mel mobilni penezenku chranenou jen otiskem prstu. Tohle vysetrovatele milujou, protoze misto ziskavani hesla jen priplacnou dotycnymu prst na ctecku.
4 ) byly to jen drobne, co nemelo smysl nejak vyrazne chranit. Mozna navnada pro policajty, aby nehledali zbytek. Velky penize muzou byt v cold wallet ke ktery ma jedna ci vice osob seed v hlave.
A dali by se vymyslet i dalsi moznosti. I tak mi nezasifrovana penezenka pripada jako nejpravdepodobnejsi pripad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Postaveny na zaklade neznalosti a naprosto nerealne predstave o piratech."
Hele pokud ty lidi znáš osobně tak se pochlub. To že někdo u tebe to nemá zajištěné není důkaz že to platí i pro ně nebo dokonce pro většinu lidí.... zatím se nikdo tady neozval že má nechráněnou peněženku takže a myslím že tady budou lidi ještě míň informovaní než ti co si tím vydělávají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky to najk nechápu :( jak mužou zabavit něco co vlastně není :))) a už vubec nemužou zistit komu vlastně patří !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že je policie banda hloupých lidí. Dále si nemyslím, že policie jen tak ze srandy někam vpadne na slepo. Podle mně takovým akcím předchází sledovačky a odposlechy. Jinými slovy, pokud vás někdo x měsíců sleduje, nebude asi problém odsledovat/zmapovat, co máte kde za hesla a majetek, kam lezete, co děláte, odkud čerpáte, kam many lejete atd. Triviální a účinná věc.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"dvoum milionům zákazníkům" to fakt nefunguje žádná forma korektury? :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naco google translate přece člověka nahradí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má pirátská iptv stále bez problémů funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba ten zatah je az zitra a novinari to omylem provalili o den driv...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je zase onanovaní jak nejsou fizly king :))) a pak se po čase dozvíme že chitily nákého chudáká z horní dolni co mně na HDD par filmu :(((
jinak europol a Eurojust , radoby policie nemá na uzemí čr žádné pravomoci ! to jen tak na okraj (aby lidi věděly že je nemuže sebrat najky kopyto z eropolu nebo Eurojust ) ona už je pofiderná spoluprace mezi jmenovanýma složkama a policii čr ! tím chci říci že spuluprace je leckdy na hranici zakonosti !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Od 1:45 se v tom videu poldové hrabou v servrovně...
- Pokud tihle "zločinci" dokázali rozjet a provozovat servrovnu/datacentrum těchto rozměrů, tak by to mohli pomoct rozjet věznici nebo státu.
- Nebo by je mohli pouštět pracovat do UPC(Vodafonu), který očividně správu vlastní infrastruktury nezvládá.
- 30. 4.:
https://www.lupa.cz/aktuality/sit-upc-vodafonu-zaznamenala-vypadky-v-rad...
- 28. 5.:
https://www.lupa.cz/aktuality/vodafone-hlasi-vypadky-site-potize-muzete-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně ono defakto není v zájmu dané země tyto lidi likvidovat. Jaké příjmy do státní kasy máme třeba z netflixu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co že je na tom tak "hi-tech" mít server v serverovně, že se nad tím tak podivujete? Vlastní server (třeba na Minecraft) si dokáže v serverovně pronajmout i 14 letý jouda co ještě nevychodil základku. Nepředpokládám, že to byla přímo jejich serverovna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj. skuteční majitele toho hw z toho musí být na větvi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak pokud ti "pachatele" to provozovaly na cizí servrovně atd , tak policie nesmi nic zadržet jelikož to není majetek pachatelu , pokud to odsouhlasi soud nevo statni zastupce mužou věci zadržet ale pak taky musí majitely HW zapalatit škodu které mu vznikla zadržením věci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pak zjistí, že je komplet vše zašifrováno.....pokud tedy nebyli úplní idioti.
Technologie bez problémů dneska umožňuje šifrovat komplet vše.
Sám jsem to před pár lety zavedl, protože mám obavy z krádeží HW (mám spoustu dokumentů pod NDA, leak by byl opravdu průser...).
A postupně ladím různé libůstky, jak to dělat efektivně. Například mám rozkreslený i USB klíč, který slouží k uložení klíčů a při HW manipulaci zamkne/smaže sám sebe a provede i okamžitý lockdown serveru (umount disků, a nasledné nakonfigurování DMA k přepsání paměti - samozřejmě okamžitý pád jádra). Stačí vytáhnout server z racku na railech a za 50 ms je vše pryč.....taková dlouhodobá zábava :D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcete říci, že když vás bude někdo x měsíců sledovat a odposlouchávat, tak nezjistí vaše hesla? Celkem naivní představa. Můžete mít všechno šifrované, používat tokeny atd., ale je vám to v případě podobných razií prd platné.
Stejně tak téze o tom, jak si zničíte počítač v případě vpádu policie. Oni si vás mohou sebrat v práci, na ulici, ve spánku atd. Nemáte sebemenší šanci.
Nechápu, jak někdo může mít takové dětské představy ;-).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí zlikvidovat klíče.
To je právě smysl toho mého USB - umožňuje odemčení když u stroje nejsem, ale je schopný zareagovat na fyzickou manipulaci (obsahuje akcelerometr). Časem to někde jako OSS zveřejním.
Osobně se ani nemám proč bát policie, ale spíš indočechů že zdejší čtvrti a toho, že by se některý z mých strojů mohl dostat do zdejších zastaváren.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.