CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Itálii proběhla velká protipirátská razie. Jsou odstaveny servery a zadržení

"oficiální distribuce [by] vyšla uživatele minimálně na částku 100 EUR (2700 CZK) měsíčně" .... nojo, jenze tolik nikdo platit NEBUDE (rozhodne ne v cechach). Takze otazka je, jestli by nemeli zlevnit.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

aj tento pripad ukazuje, ze ludia su ochotni platit! len to treba dat za normalnu cenu. Ked tam bolo 340k uzivatelov, to mame 3,4M mesacne, 41 milionov rocne. To je pekny peniaz, len ked ich vydavatelia nechcu, ich smola.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak. Za normální cenu by lidi ochotně sami platili. Ale 100EUR měsíčně je špatný vtip.

díky bohu za hudební průmysl, který se naučil dávat hudbu "zadarmo" (reklamy) a nebo za drobný poplatek (Youtube a Spotify)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Ta cena 100 Euro je soucet nekolika sluzeb dohromady - takze ktera z nich by mela zlevnit?

To je jako vykoupit vsechny noviny v trafice a pak brecet, ze to stoji dohromady moc penez.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Kdo chce hledá řešení, kdo ne hledá výmluvy...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

akych niekolko sluzieb dohromady?? Vspominas na rapidshare, ktory bol na rok 60€ a bolo tam V S E T K O ? tak taka sluzba by mala prist, nie nutne za 5€ mesacne, lebo nejak zacat treba, ibaze taka sluzba neexistuje.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas tento případ jen ukazuje skutečnou hodnotu toho streamovaného obsahu. Reálná cena není to co si navymýšlí ten co prodává ale to co je zákazník ochoten zaplatit...
Jenže to je marný, jeto marný a je to marný, už dobrých 15 let tu měly být služby za podobné ceny a majitelé práv by nevěděli co z penězmi, ale to neee oni radši budou řešit "ochrany" a právníky a omezovat internet.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Ano, realna cena je ta kterou je ochoten zakaznik zaplatit - jenze zakaznik by ocekaval maximalni kvalitu za monimalni peniz.

Pak se ale nelze divit co se v marketech prodava za blafy, protoze zakaznik preferuje nejlevnejsi cenu bez ohledu na obsah. Pak je reznik ktery udela pocive klobasy obvinen ze je zlodej, protoze prece v marketu v akci to stoji kilo tricet korun.

Problem obvykle nastane ve chvili, kdyby by vsichni chteli vsechno co nejlevnejsi - a soucasne mit nejvyssi mozne platy, coz nejak nejde dohromady, protoze i na ty platy se musi nejak vydelat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle komentář mi v případě AV obsahu hromadně distribuovaného milionům zákazníků přijde poněkud mimo. Vyrobené za 0 a prodané milionkrát za 10 je prostě víc než vyrobené za 0 a prodané 10000x za 100... Prodejce ztrácí jen na vlastní hlouposti/nenažranosti a "černý trh" vydělává na umělém monopolu.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Tak urcite...spravna cena za zbozi je ta, kterou je ochotny zakaznik zaplatit, jinak jsou autori / vyrobci veci uplni idioti.
Mohl by prosim nekdo skocit do fabriky Lamborghini, ze jsem ochotnej za to Gallardo dat maximalne 100 tisic korun, a jestli to za tu cenu neprodaj, tak ze jsou uplne blbi, pac jim to nikdo nebude kupovat za ty prachy, co za to chtej? :-D :-D :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu demagogický argument. Co takhle že by si ho za těch 100 000 dostal na dvě hoďky půjčené, to už by šlo? Oni ti totiž neprodávají film jen právo se na něj koukat...
A ano pokud by za něj nikdo jiný nebyl ochoten víc dát, nemělo by vyšší cenu, fabrika zkrachuje a daj to do šrotu nebo za těch 100 000 v dražbě...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ked vymyslia replikator ako mali v starwars, tak to tvoje galardo uz nebudu predavat za 250k$ lebo si ho kazdy skopiruje. Budu musiet ist nizsie, ovela nizsie.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Replikator meli ve Star Treku. A i pitoma 3D tiskarna zacne brzo ohrozovat obor za oborem ... pocinaje s vecmi jako cool obaly na telefony, ty zhusta byvaji dost predrazene ...

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Za 40 mega v eurech si klidně půjdu na ty čtyři roky sednout ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s takymi peniazmi ti budu aj platit za to sedenie. Iba je otazne, ci ti staci parlament ci vlada? od toho bude zalezat kolko ti budu platit.

alebo som nieco zle ochopil? :)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

problem je, ze vsetky tie peniaze im samozrejme zoberu a este im navalia tazke pokuty.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.