CDR.cz - Vybráno z IT

V Jižní Korei vyrůstá město pro testování autonomních vozidel

V Jižní Korei se sci-fi scénáře stávají skutečností. Pomalu zde vyrůstá město, kde bude probíhat testování autonomních vozidel budoucnosti.

Město s názvem K-City se nachází zhruba 30 kilometrů od Soulu. Bude sloužit velkým technologickým společnostem, jako je Samsung, SK Telekom nebo Hyundai, které pracují na vývoji a výzkumu autonomních dopravních prostředků.

Výrobci aut zde budou moci otestovat své nové technologie ve skutečně realistickém prostředí. Součástí futuristického areálu o rozloze 88 akrů budou dálnice, centra i okolí měst a komunální prostředí.

Jižní Korea, která patří mezi producenty populárních značek aut, nedávno oznámila svůj ambiciózní cíl začít vyrábět vozy na úrovni 3 – tedy plně autonomní – do roku 2020. Loni vydal stát povolení k testování na veřejných komunikacích, společnost Samsung nedávno získala nové povolení, umožňující testovat vlastní samořídicí platformu, sestávající ze senzorů a výpočetních systémů.

Největší jihokorejský výrobce automobilů, společnost Hyundai, rovněž pracuje na vlastních autonomních vozidlech. Příslušnou technologii testuje ve Spojených státech.

K-City je projekt v hodnotě 17 milionů dolarů. K zahájení testování dálnic by mělo dojít ještě letos, zbytek areálu bude postupně zprovozněn do poloviny příštího roku.

Diskuse ke článku V Jižní Korei vyrůstá město pro testování autonomních vozidel

Žádné komentáře.