CDR.cz - Vybráno z IT

V kooperační hře A Way Out se utíká z vězení. Nabídne split-screen i online

Awayout E 3 17 0
EA častokrát nesází na nové značky, ale letos zjevně udělalo výjimku. A Way Out bude novou hrou, která zprostředkuje hráči zážitek útěku z ostře střeženého vězení. Ano, tohle vskutku zní slibně.

EA spojilo síly s vývojářem Josefem Faresem stojícím za nezávislou hrou Brothers: A Tale of Two Sons. Ta využívala velmi vynalézavou mechaniku, s níž hráč ovládal každou ze dvou hlavních postav jednou analogovou páčkou na gamepadu.

Kombinace mysli nezávislého vývojáře a peněženky velkého studia dala prostor pro vznik titulu, který se silně soustředí na kooperaci a to tak, že jej nelze hrát jinak než s kamarádem na pohovce (i když kamarád může sedět třeba na pohovce u sebe doma, ta technologie).

A Way Out je čistý co-op, který se soustředí na útěk dvou vězňů Vincenta a Lea z nápravného zařízení. Jelikož má tvůrce zkušenosti s tímto stylem hratelnosti, mohou se hráči těšit na dost povedený titul. A Way Out nebude jen o mechanikách, ale i o hutném atmosférickém příběhu a dvou hlavních "hrdinech".

Trailer napovídá, že zažijeme nejeden zvrat na jejich cestě za svobodou a zjistíme mnohé z jejich minulosti před zatčením. A také cítíte ten závan sedmdesátých let? Navíc gameplay ukazuje překrásnou grafiku s perfektní animací výrazů v tváři.

V dnešní době výrazně chybí tituly umožňující split-screen režim pro dva hráče. A Way Out je nicméně titul zaměřený právě tímto směrem. V ukázce ze hry si můžeme všimnout, jak efektivně je vyobrazená poloha obou hráčů, která vkládá do popředí adventurní prvky se správným načasováním. Zatímco jeden hráč má jeden úkol, druhý musí ve stejném čase provést jinou akci. Řešení by navíc neměla být lineární, naopak by měla přinést vícero možností postupu. 

Snad se EA nebude snažit příliš zasahovat do vývoje, aby se mohla uskutečnit pravá vize talentovaného vývojáře. A Way Out vyjde během příštího roku pravděpodobně na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

false

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku V kooperační hře A Way Out se utíká z vězení. Nabídne split-screen i online

Žádné komentáře.