CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Nizozemsku mají dálnici, která ve tmě svítí

"Představy tvůrců o efektivním osvětlení silnic tímto projektem zdaleka nekončí. Jejich další vizí je instalace malých větrníčků na okraj silnice, které by vyráběly elektřinu pro integrované osvětlení z dynamického tlaku vzduchu projíždějících automobilů. Nápad je to sice hezký, ale v České republice spíše neproveditelný."

Můžete prosím uvést na základě kterých informací tak usuzujete?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že půlku těch větrníků by ukradli nepřizpůsobiví a tu druhou zničili fotbaloví fanoušci?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Proč si myslíš, že kradu a ničím cizí majetek? Já jsem nepřizpůsobivý (většinovým názorům) a chodím na fotbal.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Mě se ten nápad s větrníčky líbí. Jen se zpráva o nich trochu opozdila, 1.4. už bylo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle články o supermega technicných novinkách mě vždycky pobaví :)

Co je to za převratnou technologii? Světélkovat umí i moje hodinky 20 let staré. Taky jeden druh Inteligentní plastelíny a tyto fluorescenční nátěry se používaly už za 2. Světové Války v bunkrech, kde značily únikovou cestu při výpadku elektřiny. Ono by se to asi dávno používalo kdyby to k něčemu bylo.

Zobrazovat vločky na silnici, když mrzne je taky krávovina. Většina dnešních aut má svoje teploměry. A ono by to asi stejně na té silnici nebylo vidět, když je pod sněhem :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Informaci o teplote vozovky si muzou strcit za klobouk. Daleko uzitecnejsi a prevratnejsi by byla technologie ktera by ridice informovala, zda padajici snih/dest na vozovce namrza, nebo diky chemickemu osetreni vozovky taje. Nic vic neni treba.
Mimochodem - porad si nemuzu zvyknout na to slovo 'ledovka'. Za mych mladych casu byvalo na silnicich naledi. Ale to uz asi diky klimatickym zmenam neexistuje.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

A tie Vaše 20-ročné hodinky tiež dokážu svetielkovať 10 hodín? Keď vozovka namŕza, ešte to neznamená, že musí byť pokrytá snehom...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hodinky ne, ale ta Inteligentní plastelína ano. Pravda, že se na ni musí svítit UV světlem, ale pak svítí až do rána.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

mam stary vypinac, ktery svetelkuje NEUSTALE a nemusi se nasvecovat, ale uz se nepouzivaji on ten na nem pouzity mirne radioaktivni fosfor nebyl uplne zdravi neskodnej...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Njn...dneska je desna moda jezdit v autech, co nedavaji zadnou zpětnou vazbu od vozovky, tak je potřeba umele vytvaret alespoň podobnyma kravinama, jako je upozornovani na naledi.
Když clovek jel Favoritem, tak to vedel HNED, jestli je ci není namrzlo, a nepotreboval na to zadne cidla a piktogramy.
Btw je to cele kontraproduktivni a podřezáváme si vlastní vetev, na které sedime - pokud se ridicum neustale bude všechno všude zobrazovat, všechno na všechno bude upozorňovat a podobne, stane se jedina věc - lidi se odnauci si davat pozor a všichni se pak budou divit, ze když je to tak bezpecne, tak proc je porad vic nehod..

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

A odkdy je pocet dopravnich nehod roven poctu usmrcenych osob na 100K registrovanych aut? Jabka a tablety :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

vzit si rozumne informace z tehle statistiky je nesmirne tezke. je klesajici pocet mrtvych zpusoben bezpecnejsimi auty? pomalejsi jizdou ve mestech? zkusenejsimi ridici? jak to ovlivni dnes mnohem vyssi hustota dopravy? a co skrvny na slunci? je tam proste moc vlivu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

U nás by pro začátek mohli na všech silnicích alespoň nakreslit bílé čáry. Není nad to jet potmě v dešti, naproti auto a člověk jen hádá, kde už je pangejt...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Je nutne rict, ze na nekterych silnicich ty cary jsou. Ale mozna by na to meli poslat vic lidi aby stihli prekreslit vsechny silnice nez se to osoupe ... :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.