CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V Rusku plánují povolit a podpořit stahování nelegálních kopií her a filmů

je to logicky krok.
V EMEA (Europa, Stredny Vychod, Azia) je piratenie velmi rozsirene.
Je to divne ale v SR si clovek kupi za 1990€ pocitac ale 15€ za OS neda lebo si to "stiahne".
Na Ukrajine scasti v Cine a Rusku aj firmy funguju na nelegalnom systeme.
Preto aj v Rusku stat nasadzuje statny OS na gnu/linux co aspon v statnej sprave vyriesi problem.

A piratenie ublizi vyvojarom mimo Ruska
inak uz 6.3. podpisal rusky premier vladne uznesenie c. 299, a Rusko prestalo danym dnom uznavat patenty niektorych firiem, medzi nimi Microsoftu ci IBM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"a Rusko prestalo danym dnom uznavat patenty niektorych firiem, medzi nimi Microsoftu ci IBM."

A ono někdy začalo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Rusko uznávalo patenty SSA mnohem více nežli SSA uznávalo patenty Ruska. Důvod je prostý, SSA si vynutily, že kdo je ve WTO, automaticky uznává americký patentový úřad a jeho výnosy. Ale obráceně to neplatí, tj. pokud chceš patentovou ochranu v SSA, nestačí ji mít v ČR nebo tom Rusku.

jeden z aspektů Opravdové říše zla, o kterém se moc nehovoří.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kde se dá sehnat zcela legální OS za 15 Eur, který není Linux a nejedná se o šedinu ve formě přeprodeje použité/multi licence, ze které MS nemá vlastně nic?

Protože jinak ta licence stojí 150 eur a to s ohledem na to, že běžný počítač pro domácnost jak u vás tak u nás stojí kolem 600 Eur je prostě neúnosně hodně.

Jinak nee, firmy si v Rusku nedovolí jet na nelegálním SW pokud je moderní (tj. komunikuje se servery výrobce SW).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V jenom z mnoha obchodů s klíči již od 1.5 eura. Asi nechápeš že šedá zóna neznamená nelegální. Obzvláště když ji MS sám validuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozor to já chápu. A sám využívám. Ale frajer tady porovnává herní dělo z nových komponent za 50 tisíc a šedinu za 300 korun, která porušuje EULA a jen díky EU tu šedinu můžeme legálně používat (pokud s takovým počítačem překročíš hranice EU, například do Austrálie nebo Ameriky, tak tě čeká konfiskace, pokuta a případně i vězení).

MS sám validuje i klíče získané přímo ze serverů MS. To nic nemění na to, že oficiálně chce za Windows přes 3 tisíce korun (v případě nákupu s PC, jinak ještě o 2 tisíce více).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdy že se to RF má odpojit od Internetu? To pak budou brát ty pirátský verze kde? Začnou pálit dývka? Taky by stálo za to připomenout, že v RF a dalších asijských státech jsou ceny originální kopie často o 1/2-2/3 nižší než "jinde". Tedy tento sice celkem velký trh zase tak velké zisky negeneruje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předevčírem. Ale nějak to čučkařům nevyšlo :-D

Odpojení RF od internetu neznamená, že jako někde vytáhnou (optický) kabel ze zdi. Připojení k internetu stále bude, ale samozřejmě to bude komplikovanější. Něco, jako když naši kolaborantští poskytovatelé internetu začali blokovat IP adresy a DNS záznamy. Běžný člověk ztratil přístup na informační weby, ale přístup na tyto weby stále je (jen komplikovanější).

Většina SW v Rusku se prodává v nastavení lokality EMEA, tedy za víceméně stejné ceny jako u nás.

Jen z prodeje SW (bez SW jako služba) byl v Rusku objem 27 miliard dolarů, půlku braly "domácí" firmy. Kolik jsou výnosy z IT služeb nevím, ale IMHO to bude ještě mnohem více. A tam navíc budou hrát prim západní výrobci, protože od nich se tenhle zkurvenej model tahání peněz z lidí tlačí do celého světa. Takže to zisky asi generovalo slušné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom si dovolím upozornění, že pokud se zákonem souhlasíte, mohlo by to podle nadlidí být považováno za trestný čin schvalování trestného činu, takže doporučiju svůj názor raději nesdílet. Žijeme přece jen v době cenzur a zatýkání za vyjádření názoru, a i to, že by někdo chtěl změnu, by mohl být třeba trestný čin, protože chtít změnu by mohlo implikovat souhlas s trestným činem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň nelži. To v Rusku ti hrozí 15 let za to, když řekneš, že jde o válku..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uveď příklad, kdy tam kdo dostal 15 let za toto? Protože tento hoax šířili západní "zpravodajské", tedy propagandistické kanály, v době, kdy ten zákon zavedli, ale jak se ukázalo, nebylo to tak jak to u nsá popisovali, protože v době přijetí pozastavily činnost, aby ji o pár dní později obnovily, protože se ukázalo, že to není tak horké.

Na druhou stranu, nedivím se, že měli chvilku strach. Když vypouštěli z pera či z huby takové narativy, jako že Ruská armáda páchá na Ukrajině genocidu. Degradace toho slova tím dosáhla vrcholu a židé s Armény, Búry, Tutsii, a dalšími opravdu vyhlazovanými etniky a národy se z toho musí otáčet v masových hrobech.

Samozřejmě já pevně doufám, že Rusko po válce ten zákon zruší nebo významně zjemní. Na druhou stranu, my ani ve válce nejsme a v aktuální situaci (nouzový stav) hrozí za víceméně ty samé ideozločiny tresty až 8 let (12 let v případě organizované skupiny). A s ohledem na trestání svobody slova v posledních letech to nevidím z papul zmrdů jako je bývalý komunistický prokurátor Stříž, jako neškodné strašení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím ruského noka. Běž na Aeronet, tam se dozvíš alternativní pravdu o duté zemi a židovském spiknutí. V Česku takové lidi, jako jsi ty, nechceme. Prosím všechny ruské nacisty, odstěhujete se do Ruska. Tam si můžete podporovat genocidu Ukrajinců od rána do večera a líbat obraz Putina.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

za koho mluvíš když používáš zájmeno "my"? To tam vedle tebe sedí tvá stejně debilní rodinka a nebo trpíš multipolární poruchou a mluvíš za ty vadné osobnosti, co se v tobě skrývají?

Sranda je, že si vlastně ani neuvědomuješ, že jsi to právě ty, který vyžaduje/hlásá genocidu (do toho patří i vyhánění skupiny osob z jejich rodné lokality). Ovšem to ti přijde normální, však kyjevská junta takhle "vyhání" povstalce na východě země už 8 let. V podstatě mi je tě líto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi jenom obyčejný hloupý kolaborant. Lidi tě tady nechtějí, protože takovými exempláři opovrhují. Když miluješ Rusko, tak se do něj odstěhuj a nežij v demokracii. Jsi jenom obyčejný nacista, který podporuje genocidu Ukrajinců. Konečné řešení ukrajinské otázky vyhlásil tvůj vůdce Putin, který neuznává ukrajinský národ a chce ho vyhladit. Je dobře, že existují zákony, které tě pošlou před soud.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem to pochopil. Jsi klient v psychiatrické léčebně, kde si nepočetná noční směna odešla ven zakouřit a ty jsi si zatím sedl k jejich počítači. Nu to by sedělo.

"zákony" kterými se oháníš, by před soud dostaly hlavně tebe. Ovšem jako nesvéprávný jedinec nemůžeš být, naštěstí pro tebe, pro svou předsudečnou nenávist souzen ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Napiš si transparent, že podporuješ genocidu Ukrajinců a vedení agresivní války a takto vyzbrojen jdi před ukrajinskou ambasádu. Hodně křič, abys byl slyšet. Pak tady informuj, jak jsi dopadl, když jsi veřejně šířil svoje názory.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Slyšel jsi někdy o § 364Podněcování k trestnému činu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

LArS0Ne, LArS0Ne, ani nevis, jak je mi te lito...
absolutni absence shopnosti pouzivat prostor mezi usima...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obecně řečeno, genocida neznamená nezbytně okamžité zničení národa, s výjimkou masového vraždění všech členů národa. Úmyslem je spíše projev koordinovaného plánu různých akcí cílených ke zničení esenciálních základů života národnostních skupin, s cílem zcela zničit skupiny samotné. Úmyslem takového plánu je desintegrace politických a sociálních institucí, kultury, jazyka, národního cítění, náboženství a dokonce individuálních životů osob patřících k takové skupině.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Žvást fanatického žida Lemkina je jen jeho žvást. Sice na jeho základě byla úmluva o zabránění a trestání zločinu genocidia přijata, ale v naprosto jiném a zcela logickém znění. Protože podle lemkinovy definice byla genocida i denacifikace, rozdělení, okupace, deindustrializace a perzekuce Německa po prohrané druhé světové, americké dobrodružství v Afghánistánu a nebo aktuální ekonomický útok ameriky na rusko (cílem je desintegrace politických a sociálních institucí a národního cítění).

Prostě hňupíci jako ty degradují význam toho slova

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu, docela výstižně jste to popsal a já Vám za to děkuji. Jen si říkám, jestli se na Vás nebudou v EU zlobit, když jste poměrně přesně popsal její chování vůči menším zemím?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Copak, volič Okamury? Můžeš mi popsat, jak že tě ta zlá EU likviduje, obzvlášť na té národní úrovni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Úmyslem je spíše projev koordinovaného plánu různých akcí cílených ke zničení esenciálních základů života národnostních skupin."
Vezměme si takovou zabíjačku u které se sešla půlka vesnice.
Jsem rád, že i sem dorazili "Nálepkovači".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zabíjačky se pořád konají. Půlka vesnice se u nich nescházela už dávno za socialismu.
Když tě otipuji jako voliče určité strany, není to nálepka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, zabijačky, tedy společenská akce spojená s usmrcením a veřejném zpracování zvířete (prasete) ve venkovních prostorech již povoleny nejsou a to právě na základě směrnice EU, která byla přetavena do podoby veterinárního zákona a zákonů o týrán zvířat.

Viz zde přímo veterinární autorita https://www.svscr.cz/pravidla-pro-veprove-hody-a-zabijacky/

Dnes můžeš pořádat pouze "zabijačkové hody". Tj. prase/sele je odvezeno na jatka, kde jej autorizovaný řezník (nemůže to dělat každý řezník, musí mít na to extra bumážku,. aby jich bylo málo a byli drazí - jedna z forem vynucování, kterou hojně dnešní režim využívá) usmrtí a zpracuje. A následně se maso dopraví na místo konání "zabijačkových hodů", kde se tepelně upraví.

Ano, výsledek je stejný, ale není to tradiční zabijačka. Dodnes se dělají tradiční zabijačky nelegálně, ale hrozí za to slušné flastry, takže se dělají už pouze v širších rodinných kruzích.

Za socializmu pak záleželo na velikosti vesnice. Pokud to byla tradičně velká vesnice mimo sudety, pak se tam opravdu ta příslovečná půlka scházela, protože k tomu měli obyvatelé výchovou vštěpený vztah. V sudetech, kde po vysídlení Němců byli tito v rámci zasídlení sudet nahrazeni defacto měšťáky, bez vazeb na místní obyvatele co zůstali, tam se na ty zabijačky samozřejmě scházeli jen starousedlíci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přečti si definici genocidy podle LArS0Na (ve skutečnosti Lemkina) a pochopíš kontext toho na co naráží CBob. Dle definice Lemkina, se opravdu EU dopouští genocidy na menších státech (i na nás), ale genocidium nebylo kodifikováno v rozsahu filozofického názoru Lemkina, protože by to v podstatě zilegalizovalo jakékoliv mezinárodní a mezistátní politiky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Filozofická cvičení jsou jedna věc, genocida, tak jak ji chápe mezinárodní právo, je něco jiného. A zcela záměrně nazývat genocidou cokoliv, abych oslabil význam původního pojmu, je jen dalším propagandistickým cvičením.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to právě ty děláš. Ty oslabuješ pojem genocida tím, že za ni označuješ aktuální konflikt na ukrajině a v podstatě jakýkoliv konflikt proti zájmům tvého miláčka, SSA.

A když už si do huby nevymáchané bereš mezinárodní právo, tak si "Úmluvu o zabránění a trestání zločinu genocidia" alespoň jednou přečti. Je to pár řádek na wikině.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty ani nevíš, na koho reaguješ. Hlavně když omeleš svou mantru o zlých USA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V jakém vesmíru prosím? Aspoň základy práva bys měl chápat když už ses rozhodl svoji stupiditu prezentovat veřejně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže západná kultúra je im proti srsti, ale zábavný západný priemysel je v poriadku ? Čo je to za pí*ovinu ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No jako vždycky. Sami umí vyrobit leda hovno, tak musí krást. Cokoliv, vždyť i za dob Sojuzu byla ta hra s vlkem a zajícem jen opajcované Nintendo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"leda hovno" umíš leda ty :-D

Jedno slovo - Tetris ;-)

A mýlíš se, opajcované Nintendo Game & Watch nebyla Elektronika IM-02 "Nu pogodi!", ale Elektronika 24-01 " Mickey Mouse", která byla LICENČNÍ kopie stejnojmenné herní konzole od Nintenda. Nicméně IM-02 byl stejný design a princip, nicméně s přesnějším krystalem a tudíž i hodinami a trvanlivějším displejem. Osobně jsem na té blbosti strávil hodně bezesných nocí při pokusu o přetečení počítadla (nakonec se povedlo :-).

Jinak samozřejmě Ruské firmy vyrábí mnoho SW a her. Jen o nich nevíš, protože se nezajímáš a také proto, že z logických důvodů nemohou soupeřit s americkými giganty, kteří "nehrají" čestně. Ovšem na trhu SNS jsou hodně úspěšní. Vždyť v tomto prostoru je jejich podíl na prodeji SW takřka poloviční. Srovnej to například s obdobně velkou ekonomikou, Německem, kde podíl domácích firem na prodeji SW a SW služeb je méně než čtvrtina.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kde myslíš že se třeba vyvíjí unreal engine ty trubko?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Upřímná otázka. Kde? V Číně (když EPIC patří jim)?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Západní "kultura" je proti srsti každému normálnímu člověku. Nebo ti je snad příjemné vyhazování lidí z práce za názor nebo na základě nepodloženého obvinění v rámci presumpce viny? Jsou ti snad příjemné kvóty na kriply, ženy a menšiny? Je ti snad příjemné pokrytecké chování v pracovním i osobním životě, tak typickým pro SSA a VB? Je ti snad příjemná neomezená moc fízlů a tvoje nerovnost před nimi? Je ti snad příjemný trest smrti a mstivé "právo" (opět SSA a VB). Je ti snad příjemný neomezený konzum založený na plýtvání a uměle omezené životnosti?

A ne, Rusko nepovažuje západní zábavný průmysl za "v pořádku" a opět, žádný normální člověk by neměl. Negři v historických filmech kde nepatří, kriplové kde nepatří, buzeranti kde nepatří. Jejich vynucené obsazení (teď mi obsadili negra a hluchotu do "Last Kingdom", kde to předtím bylo bílé, jak to v Anglii v 9 století bylo, ale holt to po BBC 2 přebral Buzflix, takže úlitba menšinám musela být provedena). Stále stejný černobílý narativ o pomstě, vydávané za "spravedlnost" (to jde vidět hezky na superhrdinovkách. Zatímco v komiksech padouši málokdy zemřou, ve filmových zpracováních umřou téměř vždy a obvykle ještě nechutně - protože krvavou podívanou s morálním pseudopřesahem si "americká kultura" žádá). Ten jejich cenzorní úřad už pár let docela řádí a ty nejkřiklavější hovadiny anglosaské "kultury" cenzurují. Tj. Rusové se sice na to podívat mohou ze šedých kanálů, ale zaplatit za to nemohou.

Takže i já, ač nejsem Rus, si s americkou zvrácenou "kulturou" radím po svém. Ty jejich filmy a seriály z principu kradu. A hry vlastně taky (až na pár kousků, kde jsem usoudil, že si autoři peníze zaslouží). Vyjebávat se mnou mohou, ale platit jim za to odmítám.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Človeče Schizofrénia sa dnes už celkom dobre dá liečiť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za informaci o tvém zdravotním stavu. A jak ti ta léčba probíhá? Daří se potlačit příznaky? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne opravdu ,,normální,, lidi bere západ i jeho kulturu protože JSME SOUČÁSTÍ ZÁPADU...To že pár (placených) či jenom hloupých křiklounů obdivuje sibiřské hordy a jejich kulturu v podobě vodky a smažených švábů je smutné ale prostě to tak je.Při volbách se ukázalo že ten kdo vsadil na východ totálně prohrál.On i Pitomio nehodlá spáchat politickou sebevraždu že by moc a otevřeně podporoval zločinecké zkrachovalé Rusko. To Rusko které vraždí na Ukrajině a dostává tak na prdel že ze zoufalství tahá na Ukrajinu islámské teroristy z Čečny a ze Syrie.Prostě klasické ruské ,,hodnoty,,
A na ruské filmové srajdy kouká jenom zoufalec tvého typu.Srajdy které oslavují neexistující bitvy ruských hord zvaným Rudá armáda, a neskutečného ruského bordelu v Černobylu který jim vyhodila CIA :)))
No alespoň někde rusáci ,,vítězí,, když jinde je v reálu je to fiasko za fiaskem.:) A Rublík padá a padá....Za chvilku budou jak v dobách CCCP.Prázdné obchody a prázdné žaludky:) Ale jinak ej to VELMOC:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bože to jsou bláboly. Tohle přece není o tom, že když odmítneš americkou "kulturu" a to ještě ne v celém rozsahu, že automaticky přijímáš Ruskou politiku.

Rusko produkuje spoustu výborných a spoustu špatných filmů. Tak jako každá země. Ale to neznamená, že jen proto, že to je ruské, tak to budu buď jen hanit nebo jen adorovat. A dtto pro americké filmy.

Jako chápu tvojí frustraci, i přes propagandistickou masírku, už i zakomplexovaný hňup tvého formátu vidí, že denacifikace (spíše by se mělo říkat debanderizace, protože on nebyl nacista, ale nacionalista, používajíce stejný narativ i metody, jako nacisté) a neutralizace (včetně okleštění o jižní a východní části) Ukrajiny je nevyhnutelná. Ale ventilování tvé frustrace tímto způsobem ti nijak nepomůže. Je prostě třeba přijmout fakt, že ne všichni chtějí být frustrováni jako ty a svoje životy nechtějí žít v americkém či jiném zadku.

To co ten tvůj ganglion totiž nepochopil a pochopit odmítá je, že vymezení se proti americké "kultuře" je alternativou kultura naše. Náš národ, naše zvyky, naše kultura je starší a mnohem vyspělejší než ta americká. Nechápu, proč bychom ji tedy měli nechat vytlačovat tou americkou (či Ruskou, pokud se to někdy vůbec dělo).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rusko produkuje nacistický odpad a genocidy. Nejlepší, co Rusko může udělat pro svět, je vymazat se z mapy světa. Což právě genocidou Ukrajinců dělá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Porovnejme si genocidu podle anonymního blba z internetu a Putina.

Putin - cca 640 mrtvých a cca 1200 raněných, 0,05‰ národa, drtivá většina z nich nechtěně a omylem.
Anonymní blb z internetu - 145 478 097 mrtvých, 100% národů, drtivá většina z nich chtěně a záměrně.

Hmm.... to je síla i na nihilistického cynika, jako jsem já.

Chtělo by to trochu krotit emoce. A taky slovník. Deflace významu genocidy je neuctivé k jejich pravým obětem.
Stejně tak by to chtělo si vzít do ruky globus aby jsi slovo "svět" přiřazoval správně. Zatím si jej pleteš se SSA a jejich vazaly. Což je sice nezanedbatelná část, ale stále jen část světa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rusko vyprodukovalo pár zajímavých filmů za Jelcina, to měli tvůrci svobodu. Asi tak po roce 2005 už spadlo do Putinovské normalizace a od té doby produkují hlavně propagandu a sebeoslavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kecáš ideologicky.

Točí výborné akční i scifi filmy. Pohádky a fantasy. Mají luxusní historické filmy. Není tam ani slovo o sebeoslavě nebo propagandě. A to se bavím jen o posledních letech, kdy by měla ta "propaganda a sebeoslava kulminovat".

Jenže tady je přesně vidět, kam vede ta dle tebe "neškodná" autocenzura. Protože Rusko, Rusy a vše ruské bytostně nenávidíš, tak jakmile uvidíš u filmu země původu Rusko, tak automaticky přeskakuješ. A jediným zdrojem filmových informací tak pro tebe je protiruská propaganda v našich mainstream médiích, která samozřejmě prezentuje jen nejkřiklavější propagandistické snímky. Které RF, stejně jako SSA nebo ČLR, samozřejmě taky produkuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tím určitě myslíš tu pohádku o zlém Ukrajinci a jak ho Ivánek napraví... Ani Goebbels by se za to nemusel stydět. Mimochodem i ve Třetí říši stát podporoval výrobu těch správných filmů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne já myslím, třebas tohle (odkaz vede na filtr na csfd.cz)

https://1url.cz/cK8CX

Jako marně přemýšlím, kde je v Posledním bohatýrovi, nebo Koňokovi-Gorbunokovi je ta tvoje propaganda.

I když, teď si uvědomuji, že ideologové tvého typu viděli tu propagandu i v Máše a Medvědovi (mimochodem celosvětový animovaný seriálový hit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neplácej.
Jenom se ztrapňuješ.
Myslíš ty skvělé filmy kterým se směje celý svět? Kdo je točí když kdo mohl z Ruska dávno utekl...
Ruská kvalitka:)))
https://g.cz/rusky-pan-prstenu-je-straslivejsi-nez-vsechno-zlo-z-mordoru...
Nebo snad toto veledílo?
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/kterak-se-vana-s-koljou-...
A řeknu ti smutnou pravdu.Rusko je populární jako Tyfus.Ty propagando...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Západní "kultura" je proti srsti každému normálnímu člověku. Nebo ti je snad příjemné vyhazování lidí z práce za názor nebo na základě nepodloženého obvinění v rámci presumpce viny? Jsou ti snad příjemné kvóty na kriply, ženy a menšiny? Je ti snad příjemné pokrytecké chování v pracovním i osobním životě, tak typickým pro SSA a VB? Je ti snad příjemná neomezená moc fízlů a tvoje nerovnost před nimi? Je ti snad příjemný trest smrti a mstivé "právo" (opět SSA a VB). Je ti snad příjemný neomezený konzum založený na plýtvání a uměle omezené životnosti?"
Tak kromě toho plýtvání a sexuálních menšin popisuješ přesně to, co se děje v Rusku, navíc v míře se západem nesrovnatelné. Vyhazování z práce za nesouhlas s režimem - naprosto normální, ovšem vylepšené o to, že můžeš skončit rovnou v base. Neomezená moc fízlů - ta je tam daná přímo zákonem, kdy ani nelze demonstrovat, pokud ti to úřad nepovolí. Trest smrti chtějí zavést, v Británii není. A místo kvót na kriply tam máš nepsané kvóty podle stranické knížky a členství v mafii. Prostě to nejlepší :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to se v Rusku nedělo a neděje. Neomezená moc fízlů v SSA je, že do tebe "omylem" vysype zásobník a nestane se mu nic - vyhledej si pojem "kvalifikovaná imunita". To by v Rusku stálo fízla nejen místo, ale i vězení.

Demonstrovat bez povolení nemůžeš ani u nás, ani v Kanadě a ani v té slavné Americe. To, jestli ti nepovolenou demonstraci budou represivní složky trpět záleží za co, jak a kdy prostestuješ.

Ano, znovuzavedení trestu smrti slovy Medvěděva mně zaskočilo a doufám, že to neudělají. VB sice trest smrti nemají, ale mstivé "právo" ano.

Nepsané kvóty - to už si prostě vymýšlíš a ty to moc dobře víš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne. U nás žádné povolení k demonstraci nepotřebuješ. U nás musíš jen podat oznámení. Stát to v určitém termínu může podle zákonem daných podmínek zakázat. Jinak máš volno. V Rusku naopak čekáš, až ti to stát milostivě povolí. Když nebude dělat nic, jako že v tom jsou úředníci fakt dobří, máš smůlu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaký západní zábavný průmysl? Tak schválně, hrál jste někdy Tetris? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je argument. Srovnej počet her, které se pirátily v té době tady s tím co přišlo z Ruska nebo ex SSSR. A kromě toho Tetrisu toho fakt moc není.
Problém Ruska je, že oni pořád mluví o prohnilém západě (a to už nejméně 200 let), ale touží po všem, co ten západ má a hlavně mají komplex z toho, že ten prohnilý západ je na tom pořád líp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu touží po tom všem co západ má, nebo jen vyzobávají chutné rozinky a ty shnilé v té vánočce nechávají?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Místo těch shnilých mají ty své. Z hlediska práv občana a uspořádání společnosti je Rusko návratem tak do 18. století. Občan je jen otrokem do počtu, práva se nemá šanci dovolat, o všem rozhoduje úřad nebo soudobá šlechta. Co jiného taky čekat od (nekorunovaného) cara, jinak též komunisty a KGBáka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, do 18. století...

nemohl by jsi se laskavě podívat alespoň na nějaký film nebo seriál z toho období? Klidně i americký. Například doporučím "The Great". Aby jsi pochopil, že vůbec nevíš, o čem žvaníš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale vím, o čem mluvím. Kostýmy a soudobé věci vynech, zaměř se na postavení člověka. Ten v ruských dějinách nikdy žádnou cenu neměl a nemá ji ani dnes. Celý tenhle průser je způsobený právě tím, že Rus se nezměnil, zůstal pořád stejný. Naprosto ignoruje to, co se děje, je mu jedno, kdo mu vládne, věří tomu, co se píše/vysílá/řekne mu vrchnost a od státu doufá jen v to, že mu nenaloží ještě víc. A přesně díky tomuto nezájmu kombinovaném s jakousi vírou, že vůdce tomu přece rozumí, nechali vyrůst Putina do pozice nikomu neodpovědného diktátora. Stát, kde neexistuje opozice, není normální, miliony lidí mají taky miliony zájmů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo, a komunisti jsou tedy co? Vládní strana?

Jinak měl jsem na mysli, aby jsi se podíval ne na nějaké kostýmy, ale jaké měl postavení ruský nevolník v 18. století. Protože srovnat jeho postavení s postavením dnešního běžného Rusa je přesně ta samá deflace tohoto postavení, jakou děláš u pojmu genocida.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tetris je nejvíce pirátěná hra všech dob - včetně neautorizovaných klonů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je fajn, ale vlastně k ničemu. Říká to jen to, že právě tahle hra se povedla, ovšem to je individuální úspěch, nic to o celkové produkci "země sovětů" neříká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omyl, to je KOLEKTIVNÍ úspěch. Jedná se totiž o SOVĚTSKOU hru a nic jako jedinec přece v té říši zla neexistovalo ;-)

Alespoň v té tvé nenávistné propagandě buď ideologicky konzistentní.

Jinak produkce her v zemi sovětů byla prostě poplatná době. Počítače nebyly viděny jako hračky, ale jako pracovní nástroje. Asi proto po rozpadu SSSR softwaroví a hardwaroví inženýři, kteří byli klíčový pro další rozvoj IT mluvili tak často rusky. Protože na rozdíl od Západních dětí, oni si na počítačích jen nehráli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi ale blb. Jednotlivec v té době samozřejmě existoval, jen ho propaganda potlačovala. Autoři to vydali zcela soukromě, ne jako součást státního projektu. To by to psali ještě doteď :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepochopil jsi to. Navíc o tom tetrisu víš prd. Dokud jsem tě na něj neupozornil, ani jsi nevěděl, že je z SSSR. I když pravda, nejspíše jsi si na něj vůbec nevzpomněl, éra popularity tetrisu je dávno pryč a běžný člověk zapomíná snadno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty vole, mám fakt rád, když mi někdo říká, co jsem věděl a nevěděl. Tetris jsem hrál ještě na Spectru a jméno autora tam bylo uvedeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby jsi to věděl, tak by jsi polknul tu urážku SSSR pojmem "leda hovno" ;-)

Kdyby jsi byl chlap, tak se přiznáš, že jsi na ten tetris zapomněl. To se stát může. Kdyby jsi byl chlap, tak by jsi si zjistil, co všechno přinesli Sověti světu a blbě nekecal. Jenže ty chlap nejsi. Bohužel, protože mezi místními RAŽi patříš mezi ty lepší, chytřejší a lépe diskutující. Slepá nenávist z tebe chlapa neudělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže nyní jsi se uchýlil ke klasické petrohradské taktice - nic k věci a jen vymýšlení si nesmyslů o diskutujícím. Běž domů, Ivane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zamysli se nad počtem her které jedou na UE vyvinutém v Rusku. Zamysli se nad počtem her které používají ru3D scanner.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě vůbec nevadí, že je tu nemoderovaná diskuze, právě naopak, ale bylo by možné přidat funkcionalitu, jak si zablokovat komentáře ruských trolů, kteří se tu množí jak na Novinkách? Fakt se mi nechce číst jejich hloupé cancy, které znepřehledňují a zabíjejí diskuzi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Další výzva k cenzuře, super. Já si rád přečtu vše, mnozí zde o sobě svou horlivostí řeknou daleko víc, něž si myslí. Hlavně to kdysi bolševické kádrování - nemáváš dostatečně vlajkou (dosaďte si: Ruskou, Americkou, Evropskou ...) pak jsi trol opačné polarizace. Těmto lidem nedochází, že spousta lidí má kritické myšlení a vnímání a když už potřetí vidí upravenou fotografii s úmyslně sníženým rozlišením, aby ty úpravy nebyly tolik vidět, tak si řeknou, že je něco špatně dnes v době fotomobilů se objeví jen pár tak mizerných záběrů s odstraněným EXIFem... Nu, přeju těm ostatním hezký modrý život v jejich bublině. Označíte mne za trola? Označte, já už zažil drsnější kádrování.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když si někoho mám možnost sám zablokovat, tak to není žádná cenzura, ale mé soukromé rozhodnutí. Vůbec by se všichni, co se ohánějí cenzurou, měli nejdřív sami naučit, co že to ta cenzura je.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako by jsi se ty měl naučit význam pojmu genocida?

Jinak má pravdu CBob, je to forma autocenzury, což je stále cenzura. Navíc je to hloupé. Myslíš, že mně baví číst žvásty rusofobních anebo amerikofilních jedinců tvého typu s velmi nízkou informační hodnotou? Moc ne, vaše argumentační schopnosti jsou na úrovni horníka a vaše vzdělanost na úrovni žáka ZŠ (v tom lepším případě 2. stupně). Ale jste stimul. Občas zahlásíte něco, co nelze snadno vyvrátit z hlavy a nastoupí výzkum, získávání informací. Následně jejich interpretace a formulace do odpovědi. A výsledkem je mé vlastní obohacení.

Uvedu to na příkladu té definice genocidy. Dokud jsi nevytáhl Lemkinovu definici, tak jsem ji znal jen vágně. Sice jsem ihned poznal, že to co jsi napsal, je žvást, který určitě nebyl kodifikován a hned jsem to tipnul na Lemkina, ale skočil jsem za strejdou Googlem, který mi prvně potvrdil, že jsi citoval (kopíroval) bez uvedení autora a za druhé jsem získal a naučil se přesnou definici genocidia jak je kodifikované v úmluvě o něm.

Pokud bych si proamerického rusofobního trolla jako jsi ty hodil do ignorace, nikdy bych se nenaučil, jak přesně zní definice genocidia. A za to, že jsi byl ten stimul, jsem ti prakticky vzato vděčný.

EDIT: Tak nebyl jsi to ty, ale LArS0N. To nic nemění na obsahu sdělení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kecáš blbosti, kremlobote, jako vždy a zrovna tebe bych si moc rád blokl, protože tu zamořuješ diskuzi smradem, který ti leze z tlamy.

Takže prosím redakce, vylepšete lehce diskuze, ať si každý může zablokovat tu havěť, která sem nalezla a vrátíme se zpět k relevantním komentářům, které byly jedním z bonusů obsahu na CDR.cz(DIIT.cz) od samých počátku a minimálně určitě více než 12 let, které tento server čtu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vyjadřování hodné zastupitele. I když tam u vás to je kraj razovity.

Marně přemýšlím, co jsi kdy napsal relevantního. Co si tě vybavuji, tak jen agresivně napadáš. Ale 12 let je dlouhá doba, takže něco by se zřejmě našlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne jak autor přišel na to že je něco nelegálního na stahování filmů či videí... U Sw je to ošetřeno jinak ale nimámně ba audiovizuální obsahu a jeho stahování nic nelegálního není. Tedy ne v ČR (zatím ještě nejsme kolonie USA a neplatí tu jejich zákony).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stačí se podívat na jméno autora. Čihák patří mezi nejhloupější bulvarizátory České it žurnalistiky. Větší blbce najdete jen na světě androida

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stahovat jistě můžeš, ale abys měl odkud, bude to muset někdo nasdílet. A to už ani v Rusku legální nebylo. Při tom neustálém osekávání ruského internetu je těžko můžou vyzvat, aby to sosali ze západu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.