CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V USA připadá na jednoho obyvatele stejný počet kamer jako v Číně

NE tomu jednoznačně nevěřím !!! USA je svobodná a otevřená země a nemá nejmenší důvod sledovat své občany. Zamyslete se proboha ... vždyť tam není přeci žádné totalitní zřízení a probíhají tam svobodné demokratické volby. A jestli se zvyšuje počet kamer tak je to kvůli bezpečnostni vlastních občanů proti teroristům, to je přeci jasný každýmu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak to jsou přece demokratické kamery to je něco naprosto jiného než ty zlé komunistické! :0)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám že jsi v Číně nikdy nebyl. Protože by jsi pak něco podobného nemohl napsat. V kontinentální Číně jsem byl pouze měsíc. Kamery s rozpoznáváním obličejů hlídající pohyb každého jsou naprosto všude. To už pak ten trvalý smog je nejmenší problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proč bch to jako nemohl napsat? Mášli lepší informace než autor článku poděl se..
Jinak jak vidíš, tady jsi se v článku dověděl že stejně "super" je to i v USA, docela by mně zajímalo kolik těch kamer na hlavu máme i u nás pro srovnání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počet kamer na veřejných místech není v US nikterak vyšší než v městech ČR či Evropy. Vlastně počet kamer na veřejných místech třeba v NYC na jednoho obyvatele je nižší než v Praze. Hezký článek máš třeba tady: https://www.comparitech.com/vpn-privacy/the-worlds-most-surveilled-cities/
Většina kamer v US je nainstalována na veřejně nepřístupných místech (např. budovy firem). Zatímco Číně jsou kamery na veřejných místech a slouží k monitoringu pohybu každého jednotlivce. Pokud v tom nevidíš rozdíl, tak fakt už nevím.
Zkus si zajet do Číny a zkusit se tam volně pohybovat. Kromě toho že tě kamery sledují na každém kroku tak jako "nedůvěryhodnému" cizinci ti přidělí "doprovod". Ten ti pak zabrání, aby jsi navštívil místa které nechtějí, viděl věci které nechtějí a mluvil dokonce i s kýmkoliv na ulici.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to byla pravda (což je v článku jen jako "spekulace") tak na základě čeho by někdo mohl dělat podobnou statistiku. V soukromých prostorách totiž nemusí nikdo řešit žádné povolení ani nic takového. A dost bych se divil kdyby ve statistikách byla i moje IP kamera v dílně...
btw: "reports range from 200 million up to 626 million in use" :0) čili jsou to stejně všecko jen odhady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I u nás musiš řešit povolení, pokud jde o soukromé prostory, ale jsou přístupné třeba zaměstnancům.
Je hezké, že počet kamer na obyvatele nezpochybňuješ, ten se ti hodí. Ale to, že i v článku je napsané, že jsou nainstalovány především v soukromých objektech a ne venku na ulicích už zpochybňuješ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Kamery se musí řešit v rámci GDPR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, přesně. Klasická trollí selektivita - dva údaje v článku. Ten co se mu hodí, ten je pravdivej a nezpochybnitelnej, ten, co se mu nehodí, spekulace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuju předposlední díl žlutých Trabantů, tam je to putování kouskem Číny moc hezky ukázáno. Ne, taková buzerace nikde v Evropě ani USA není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten byl hodne dobrej (pokud to teda nebylo ironicky rypnuti ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.