CDR.cz - Vybráno z IT

Vakcína proti COVID-19 bude nejdříve za rok a půl, domnívá se Bill Gates

Přestože jeden z nejbohatších mužů planety sponzoruje několik vývojových center na vakcínu proti COVID-19, měla by dle jeho slov a odhadů být první vakcína na světě nejdříve za rok a půl.

Nadace Billa a Melindy Gatesových se snaží pomoci lidstvu v boji proti koronaviru. Již v minulosti zaplatila 100 milionů dolarů za soupravu pro domácí testování koronavirové infekce ve státě Washington. Bill Gates věří, že tyto investice mají smysl, i když nemají takřka žádnou návratnost: Bill Gates uvedl: Není tak hrozné utratit pár miliard dolarů v situaci, kdy nám jde o biliony dolarů. Můžeme proces urychlit a věnovat se různým způsobům vývoje. Každý měsíc je teď rozhodující“.

Nyní se nadace Billa a Melindy Gatesových rozhodla vybrat sedm výzkumných středisek, které mají nejpravděpodobnější šanci na vytvoření vakcíny proti COVID-19, a pro každou z nich se rozhodla vybudovat továrnu. Následně, na základě výsledků, chtějí vybrat dvě nejslibnější z nich. 

Naše vláda plánuje, podle aktuálních nařízení, ukončit stav nouze již začátkem května tohoto roku, i když žádná efektivní léčba koronaviru prozatím neexistuje. Bill však prohlásil, že i pokud půjde vše dobře a investice se pozitivně promítnou do výzkumu, může být první vakcína na světě až za 18 měsíců, tedy až na konci roku 2021.

Ani poté však nebudou přeplněné fotbalové stadiony samozřejmostí, jelikož je vyvinutou vakcínu nejdříve nutné vyrábět a následně distribuovat do celého světa. 

Diskuse ke článku Vakcína proti COVID-19 bude nejdříve za rok a půl, domnívá se Bill Gates

Neděle, 26 Duben 2020 - 04:42 | totojane | prvně by si šašek mněl uděalt pořádek ve vlasni...
Pátek, 10 Duben 2020 - 22:03 | junk mail | "This time we will get ready for the next...
Čtvrtek, 9 Duben 2020 - 17:43 | totojane | a není nahodou jeho obor něco jiného :) než...

Zobrazit diskusi