CDR.cz - Vybráno z IT

Válečná loď Sea Slice od Lockheed Martin je na prodej za 180 tisíc dolarů

Lockheed Martin Sea Slice Sale
Unikátní plavidlo Sea Slice je na prodej za zlomek ceny. Najde nového majitele, kterému poskytne prostor třeba pro pořádání soukromých večírků?

Sea Slice je experimentální válečná loď Spojených států amerických, která byla vyrobena společností Lockheed Martin. Od roku 1996 byla využívána americkým námořnictvem jako podpůrné vojenské plavidlo, které je díky svému jedinečnému designu stabilnější než běžná loď třikrát větších rozměrů.

Lockheed Martin Sea Slice

Konstrukce plavidla vychází z lodí typu SWATH (Small Waterplane Area Twin Hull), jejichž plováky jsou umístěny pod vodou. Lodě typu SWATH mají tyto plováky dva, ale SLICE jich má neobvykle dvakrát tolik. Z každého plováku na hladinu vybíhá jeden pylon, který nese zbytek lodi. Větší počet plováků pomáhá lodi Sea Slice zajistit lepší stabilitu při vyšších rychlostech.

Sea Slice Kitchen

Interiér lodi Sea Slice

Sea Slice je vybavena dvěma dieselovými motory MTU 16V396 TB94 a dvěma dieselovými generátory Caterpillar 3606 o výkonu 180 kW. Celková hmotnost lodi je 180 tun a její rozměry jsou 32 metrů na délku a 17 metrů na šířku. Maximální rychlost je charakterizována 30 uzly, což odpovídá 56 km/h.

Sea Slice InsideSea Slice Inside 2

S touto kráskou se nemusíte bát vyjet na pořádně dlouhý výlet, jelikož palivová nádrž pojme přes 42 tisíc litrů nafty a v lodi můžete mít rovněž zásobu až 1500 litrů pitné vody. Na lodi se pohodlně vyspí dvanáct lidí. K dalšímu vybavení patří kuchyň, sprcha, pračka nebo televize. Více detailních informací a fotografií najdete na stránce Yachtworld.com.

Sea Slice Cabin

Loď Sea Slice kotví v San Diegu, její původní cena se šplhá k závratným 15 milionům dolarů, ale nyní ji můžete získat za zlomek ceny. Pouze 180 tisíc dolarů, což je v přepočtu něco přes čtyři miliony korun, vás dělí od přidání tohoto originálního kousku do své námořní flotily.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Válečná loď Sea Slice od Lockheed Martin je na prodej za 180 tisíc dolarů

Čtvrtek, 5 Únor 2015 - 15:15 | danieel | Jen jestli to neni aukce typu "na srot...
Středa, 4 Únor 2015 - 13:15 | AndyF1 | Pekna lodka pre Pirate Bay server v neutralnych...
Středa, 4 Únor 2015 - 08:04 | Kert | Není to náhodou ta loď z hliníku kde je problém s...
Úterý, 3 Únor 2015 - 18:07 | R-M-X | Připomíná mi to vtip se starou škodovkou - po...

Zobrazit diskusi