CDR.cz - Vybráno z IT

Vampyr se dočká seriálové adaptace od tvůrců Homeland a Sons of Anarchy

Doba si žádá televizní zpracování knih, her, jednoduše všeho. Ale někdy vás tak příjemně zatrne, když se dozvíte, že se seriálové adaptace dočká i vaše oblíbená hra, u níž jste si dlouhé hodiny rochnili blahem nad příběhem a povedenou atmosférou.

Vampyr se do srdcí hráčů vpálil krvavou jehlou pomocí bechderoucí atmosféry a podařenému příběhu. Občas ukápla i bolestivá kapka, kdy jsme narazili na nedodělky, bugy, či extrémně dlouhé načítací obrazovky či obecně horší technické zpracování hry. Nicméně již pár měsíců po vydání můžeme tento počin označit jako za povedený, zejména díky svému příběhu. 

Dle nejnovějších zpráv se právě chystá i seriálové zpracování hry Vampyr. Snad na konto povedené atmosféry a výpravnosti oznámil herní vydavatel Focus Home Interactive, že prodali práva na seriál společnosti FOX21. Vývojáři z Dontnod Entertainment tak nejspíš přichystali půdu pro novou epickou ságu o upířím lékaři. 

Hlavní postava, abychom rozumněli, je lékařem navracející se z války do rodného Londýna. Píše se rok 1918 a v ulicích řádí neznámý mor. Dr. Jonathan Reid, specialista na výzkum krve se vrací s myšlenkou zachránit své milované před morem. Je bohužel ale přeměněn v upíra a jeho životným cílem se stane pomsta. Máte nyní jako hráč dva cíle. Tedy zjistit (a případně se pomstít), kdo z vás udělal upíra, a zachránit své milované město před morovou ránou. A co když jdou tyto dvě cesty ruku v ruce? 

Seriálové adaptace se neujmou naštěstí žádní nováčci v oboru. Ruce si již mnou DJ2 Entertainment a Wonderland Sound & Vision. Na seriálu se tedy budou podílet tvůrci seriálů, kteří produkovali Homeland (Ve jménu vlasti), Sons of Anarchy (Zákon gangu), či momentálně tvořený Life is Strange seriál.

Dle zkazků a informací je jisté, že seriál nemá ještě ucelenější scénář. Nicméně je možné, že se na něm pracovalo už současně s vývojem herního příběhu. To nám slibuje vkusnou adaptaci s rozšířením příběhu, který jsme prožili s Dr. Reidem.

“Věříme, že hra má fantastický předpoklad stát se televizním seriálem,” říká generální ředitel Dontnod, Oskar Guilbert, a dodává: “Je to nový a vzrušující způsob, jak fanouškům hry, stejně jako nováčkům v příběhu, přiblížit příběh a zapojit je do Vampyrova bohatého a hlubokého příběhu. Nemůžeme se dočkat, až uvidíme, jak talentovaný tým FOX21 vytvoří temnou atmosféru naší hry v seriálu samotném.”

Mnoho hráčů si tak odmazává jeden z pomyslných černých puntíků za to, že hra Vampyr nemá českou lokalizaci. Když už se tedy nedočkáme oficiální lokalizace herního Vampyra v češtině, můžeme se takřka s jistotou těšit na seriálového Vampyra s českými titulky, kterých se přinejmenším chopí fanouškovská komunita. 

Diskuse ke článku Vampyr se dočká seriálové adaptace od tvůrců Homeland a Sons of Anarchy

Žádné komentáře.