CDR.cz - Vybráno z IT

Velká Británie bude mít první chodník s veřejnou Wi-Fi

Wi Fi Pavement 2
V Cheshamu vyroste první inteligentní chodník s rychlým bezplatným Wi-Fi připojením. Bude pro všechny a zdarma.

Výstavba chytrého Wi-Fi chodníku se uskuteční ve městě Chesham nedaleko Londýna. Zaujímat bude celou hlavní tepnu města a část parku Lowndes. Inteligentní chodník bude moci využívat kdokoliv od 21 tisíc obyvatel města, přes náhodné kolemjdoucí až po širokou veřejnost. Instalaci sítě bude realizovat největší britský kabelový operátor Virgin Media. Projekt slibuje maximální rychlost stahování 166 Mbps, což je sedminásobek průměrné rychlosti širokopásmového připojení ve Velké Británii.

Wi Fi Pavement

Veřejná síť bude disponovat přístupovými body Wi-Fi, které se stanou součástí městského mobiliáře, kam tradičně spadají například sloupy veřejného osvětlení. Wi-Fi hotspoty budou ukryty v dlažbě pod poklopy ze speciálního druhu pryskyřice, který je schopen propustit rádiové signály. Internetové připojení bude dodáváno za použití nejmodernějších technologií přímo z rozvodných skříní firmy Virgin Media.

 Wi Fi Pavement Inside

Uživatelé budou moci využívat každý z bodů až do vzdálenosti 80 metrů. Stačí v dosahu Wi-Fi sítě ve svém zařízení zvolit v nastavení Wi-Fi připojení položku Virgin Media Wi-Fi a jste připojeni. Majitelé Android zařízení, kteří jsou zákazníky služeb Virgin Media, budou moci k síti přistupovat rovněž přes aplikaci Virgin Media Wi-Fi Buddy.

Logo Virgin Media

Jak řekl Gregor McNeil, generální ředitel Virgin Media pro spotřebitele, Wi-Fi připojení budete mít doslova pod vašima nohama. Cílem je do budoucnosti vybudovat další podobné sítě po celé Anglii a překročit tak nové hranice v rámci moderního stylu života.

Velká Británie zkouší zavádět různé inovativní technologie. Nedávno přišla s projektem první veřejné elektrické dálnice, dříve zase s realizací fluoreskujícího jízdního pruhu pro cyklisty.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Velká Británie bude mít první chodník s veřejnou Wi-Fi

Čtvrtek, 22 Říjen 2015 - 09:40 | Duck Daffy | A když nasněží, tak WiFi nebude. :) Mno, nejsem z...
Úterý, 20 Říjen 2015 - 10:03 | kat | Njn, pokud se na to díváš z pohledu "našeho...
Pondělí, 19 Říjen 2015 - 19:59 | Psycho Mantis | hezké, ale většinou ne moc ideální, protože...

Zobrazit diskusi