CDR.cz - Vybráno z IT

Velká Británie povolá do armády robotické vojáky. Chce být připravena na válku

Podle vyjádření generála Cartera, velitele ozbrojených sil Velké Británie, má britská armáda trvale podstav. Rozhodl se, že chybějící muže nahradí robotickými bojovníky. Prý si válku nepřeje, ale pokud přijde, chce být připraven.

Zdroj

Britská armáda nechce zaostávat za tou americkou, a proto se rozhodla, že do deseti let budou ze čtvrtiny tvořit armádu roboti. Šéf britských ozbrojených sil oznámil, že by se mělo jednat o zhruba třicet tisíc robotických vojáků. Generál Nick Carter za tímto účelem dokonce vyzval oficiálně britskou Vládu, aby provedla pětileté přezkoumání integrované obrany.

V praxi tak doplní řady vojáků autonomní dálkově ovládaní roboti. "Myslím, že naše armáda by mohla mít 120 000 mužů, z čehož by 30 000 kusů mohli být roboti, kdo ví? Je jasné, že z našeho pohledu budeme hájit víceletý rozpočet, protože potřebujeme dlouhodobé investice, protože dlouhodobé investice nám dávají důvěru v modernizaci," prohlásil generál Carter a zároveň dodal, že nechce predikovat konkrétní čísla, ale že jde spíše o směr.

Zdroj

Vše je ale otázkou financí, proto se také vedou intenzivní rozhovory mezi Vládou, Ministerstvem financí a armádou, kde armáda naléhá, aby byl dodržen obecný závazek na víceleté financování obrany, jehož cílem má být dlouhodobá finanční dohoda. Doplnění mužstva moderními roboty je podle generálů jedno z řešení trvale nízkého stavu, který v současné době je 73 870 vojáků.

Britské ministerstvo obrany ještě dodává, že právo střílet budou mít pouze lidé a pouze ti o tom budou moci rozhodovat. Nikdo prý nechce, aby se budoucí války zvrhla do války robotů zabijáků. Carter sám žádnou válku nechce, ale chce se poučit ze dvou předchozích a v případě dalšího světového konfliktu chce být připraven.

Diskuse ke článku Velká Británie povolá do armády robotické vojáky. Chce být připravena na válku

Úterý, 10 Listopad 2020 - 18:31 | Jindřich | Doplním, že generál neoznačil muže jako kusy ani...
Pondělí, 9 Listopad 2020 - 23:22 | junk mail | A co první Asimův zákon robotiky? (Robot nesmí...
Pondělí, 9 Listopad 2020 - 17:37 | Stan | A na jakou válku ona se nějaká chystá?
Pondělí, 9 Listopad 2020 - 15:16 | Mirda Červíček | A všechno to poběží na Windows XP jako ta jejich...

Zobrazit diskusi