CDR.cz - Vybráno z IT

Vigor je střílečka z 90. let od českých vývojářů, tvůrců Arma 3 a DayZ

Ani Češi letos na E3 nezahálí, s oznámením nového titulu přispěchalo naše nejproduktivnější herní studio. Bohemia Interactive pracují na střálečce Vigor.

Česká vývojářská společnost Bohemia Interactive, tvůrce válečné série Arma nebo survival akce DayZ, na E3 2018 oznámila zbrusu nový titul. Jmenuje se Vigor a vezme nás do půvabné Skandinávie.

.
Střílečka z třetí osoby se odehrává v roce 1991, kdy se lidstvo vzpamatovává z jaderné války ve střední Evropě. Utekli před ní na sever, v případě Vigoru konkrétně do Norska. Místa, které pro hru nabízí nesmírně bohaté lokace - třeba vysoké zalesněné hory s rozsáhlým výhledem.

Podle prvních střípků to vypadá, že hra bude založena na instancích pro 8 až 16 hráčů. Vigor bude zahrnovat crafting, stejně jako nějakou lehčí formu budování základen. Vypuštěné obrázky mimochodem ukazují i směs ozbrojených sil NATO a Varšavské smlouvy.

.
Bohemia Interactive poprvé využívá k vývoji Unreal Engine a jak vidno i na přiloženém videu, vývojářům to jde perfektně. Vigor vyjde jako free-to-play někdy v průběhu roku 2019. Ještě letos si ovšem budeme moci zakoupit vstup do beta verze pro Xbox One, pro který by mohla být hra exkluzivním titulem.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vigor je střílečka z 90. let od českých vývojářů, tvůrců Arma 3 a DayZ

Čtvrtek, 14 Červen 2018 - 09:16 | randomofamber | Podle ukázek a toho jak hru popisují autoři mě to...

Zobrazit diskusi