CDR.cz - Vybráno z IT

Vizio na CES odhalí přenosné audio přehrávače s dotykovým displejem a KitKatem

Portable Smart Audio
Kazetové přehrávače s tlačítky jsou již dávno pasé, přichází osvěta v podobě chytrých bezdrátových audio systémů od firmy Vizio. Nechali byste se jimi zlákat?

Americká společnost Vizio předvedla na probíhajícím veletrhu CES 2014 novou řadu inteligentních zvukových zařízeních Portable Smart Audio. Jedná se v podstatě o Android Boomboxy (stylové a přenosné audio přehrávače) s barevným dotykovým displejem na místech, kde se kdysi nacházela kazetová jednotka. Tyto výkonné hudební přehrávače můžete nosit neustále s sebou.

Vizio Portable Smart Audio

Bezdrátový přehrávač Portable Smart Audio podporuje Wi-Fi 802.11 b/g/n. Je schopen streamovat bez přerušení hudbu a videa, aniž by k tomu bylo potřebné zapojovat jiné zdrojové zařízení. Přehrávač je vybaven vestavěnou pamětí, technologií Bluetooth a konektorem USB. Nechybí nejnovější verze operačního systému Android 4.4 KitKat, která umožňuje do přehrávače stahovat další hry a aplikace.

Boombox history

Přenosný audio přehrávač se má vyrábět ve dvou velikostech s 4,7" nebo 7" displejem. Portable Smart Audio 4,7" má 28 centimetrů na délku a hmotnost přibližně 1,6 kilogramů. Maximální úroveň hlasitosti je rovna 95 dB při frekvenci 80 Hz. Varianta s 7" obrazovkou je dlouhá asi 43 cm a váží necelé 4 kilogramy. Maximálně ze sebe vydá 101 dB při frekvenci 60 Hz.

Více informací najdete na stránce Vizio věnované produktům pro CES. Zde se mimo jiné dozvíte, že Vizio představí také 4K televize s úhlopříčkou až 120" nebo domácí kino 5.1 s reproduktorem o velikosti 54".

Společnost Vizio sídlí v Kalifornii, vznikla v roce 2002, kdy její tým tvořili pouze dva zaměstnanci. Postupem času se firma dokázala v Americe dostat na úroveň, která je schopná konkurovat zaběhnutým značkám, a to především díky nabídce kvalitních a cenově dostupných LCD televizorů. Vizio se zaměřuje i na další produkty spotřební elektroniky - tenké stolní počítače, notebooky, tablety, audio a video systémy nebo Blu-ray přehrávače.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vizio na CES odhalí přenosné audio přehrávače s dotykovým displejem a KitKatem

Žádné komentáře.