CDR.cz - Vybráno z IT

Vlastník Forpsi bojuje se světovými giganty o koncovku .cloud

Forpsi logo blue
Mateřská společnost největšího tuzemského poskytovatele internetových služeb společnosti INTERNET CZ, a.s. usiluje o přidělení koncovky .CLOUD. Italská ARUBA je tak podle ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) jedinou evropskou společností, která se uchází o tuto novou koncovku.

Vedle velkých korporací jako je Google, Amazon nebo Symantec se ARUBA v těchto dnech stala jedním ze sedmi uchazečů, kteří projevili zájem o přidělení koncovky .CLOUD. Pokud by společnost ARUBA získala právo nabízet registraci nové koncovky, mohly by se i na českém trhu objevit domény .CLOUD již od roku 2013.

„To, že jsou ve hře právě velké společnosti dokazuje nejen současnou strategickou důležitost cloudových služeb, ale také naznačuje směr, jakým by se v budoucnu měly ubírat společnosti, které budou chtít rozšiřovat nabídku v oblasti online služeb,“ říká Erich Syrovátka, ředitel společnosti INTERNET CZ, a.s., která připravuje uvedení služby Cloud v České republice na podzim.

Cloud computing se nyní stává jedním z hlavních technologických trendů. Služby cloud jsou založeny na jednoduchém, rychlém a flexibilním ovládání, které uživatelům dovoluje zcela nezávisle definovat a spravovat cloud server podle jeho aktuálních potřeb. 


Společnost INTERNET CZ,a.s., která na našem trhu působí pod značkou FORPSI, má v současné době ve své správě celkem cca 310 000 domén, z nichž téměř 2/3 jsou domény s koncovkou .CZ. Sídlo společnosti se nachází v jihočeské obci Ktiš v okrese Prachatice, kde má vybudované datacentrum s nejmodernějším technickým vybavením a zabezpečením.

Její mateřská společnost ARUBA S.p.A. byla založena v roce 1994. V současnosti je na špičce firem v oblasti poskytování webhostingových, emailových služeb, registrace a správy doménových jmen. ARUBA je italskou jedničkou v hostování a registraci domén. Pod svou správou má přes dva miliony registrovaných a spravovaných domén, více než šest milionů emailových účtů, více než dvacet tisíc managed serverů a dohromady obsluhuje přes dva miliony zákazníků. Aruba poskytuje své služby z dvou vlastních datacenter v Arezzu a v Miláně. Více informací na www.aruba.it.

Více informací  o společnosti INTERNET CZ, a.s. na www.forpsi.com

Více informací o službě Cloud – zatím pouze v italském a anglickém jazyce – na computing.cloud.it.

Diskuse ke článku Vlastník Forpsi bojuje se světovými giganty o koncovku .cloud

Žádné komentáře.