CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Vyzkoušeli jsme si VoIP, WiFi telefon WELL ST100 od Joyce

Se závěrem článku si dovolím nesouhlasit.

Chcete-li alternativu, šáhněte po telefonu z řady Siemens Gigaset s písmenkama IP v názvu. Třeba Gigaset C610 IP Black, který za stejnou cenu nabízí obvyklý zvuk a kvalitu. Jestli jsem dobře četl, tak navíc zvládne i analogovou linku vedle VOIP účtů. Mám v kanclu už pár let C450IP a žádný divný zvuk se neděje, hovory jsou stabilní. Nejdřív jsme používali účet u voipdiscount, nyní u mikrotechu a dovolím si říct, že si nikdo nestěžuje, že by byl problém se zvukem. Chyba je v tomto testovaném výrobku.

Na rozdíl od závěru v článku mám velmi negativní zkušenost s VOIP klienty pro android. Prakticky u žádného se mi nepodařilo zbavit se úplně echa a jiných pazvuků a druhá strana vždy poznala, že mluvím nějak divně. Ale neměl jsem androida s vestavěným klientem. Mnohem lepší nápad je koupit nějakou starší nokii, třeba E71, která má vestavěného SIP klienta a pohodit ji v kanclu pro telefonování přes wifi.

m.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to trochu loterie. Já mám Galaxy S Duos a IP se od GSM hovoru prakticky neliší. Žena má Xperii Sola (s Androidem 4.0.4 - tj. stejně, jako můj Samsung) a IP hovor je "takový divný". Bavím se o vestavěním klientu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S řadou IP, resp. Gigasetem, mám osobní zkušenosti a to velmi dobré. Na tyto "ručky" si nemohu vůbec stěžovat, ba naopak jsem s nimi velice spokojený! Nicméně jsem je nechtěl uvádět z toho důvodu, že je to trochu jiný typ výrobku - nedisponuje WIFI konektivitou.

Co se týká VOIP v telefonu, tak jsme zkoušeli jak Symbian, tak Android. A oboje fungovalo obstojně. Nicméně po změně WIFI sítě jsme se u Androidu potýkali se zpožděním hlasu. Bohužel nebyl čas se s tím zabývat říci zda je problém v telefonu nebo síti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jedině Siemens Gigaset , nic jiného v dobré cenové hladině není, mám jej již skoro 2 roky a - PERFEKTNÍ. Je přenosný, dosáhne po celém bytě, reguluje výkon/spotřebu podle vzdálenosti od stanice - dobrá výdrž baterií, excelentní kvalita hovoru !

Jako alternativu nějaký smartphone ? Copá kradu ? A Android a VOIP - nesmysl, zatím jsem FREE app co by byla 100% nenašel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Podpora IPv6: Ne"

Ten telefon je nekam do muzea nebo proc ho vubec vyrabeli, kdyz za chvili prestane fungovat?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že s podporou IPv4 si ještě nějakou dobu vystačíme. Osobně IPv6 nepovažuji zatím za rozšířené. Pár let tu ještě bude a to tento telefonu bude nejspíše na hranici své funkčnosti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Navíc to je něco, co se bez jakýchkoliv problémů dodá novým firmware stejně jako u mnohých domácích či profi routrů a podobně.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenze to by to nesmel bejt vyrobce znamy svymi updaty firmwaru - rozumej nikdy nic neupdatoval, takze spis nez update na IPv6 vyrobi novy telefon do kteryho budes zbytecne opetovne vrazet prachy.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak to si urcite nemyslim, dneska uz IPv6 nabizi kdejaky provider, zatim samozrejme jen volitelne, nicmene kdyz budes chtit prejit tak, aby sis zbytecne kupoval novy telefon. Dekuji nechci, radeji si vyberu neco s podporou IPv6 uz ted.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A to neumi skype? K cemu to teda je? Dyt za ty prachy se da v pohode sehnat smartphone, ktery toho umi stokrat vic! VOIP, Skype naprosto bez problemu ...... a jeste pridana hodnota v podobe dalsich aplikaci a SIM karty .... pravda, clovek k tomu dostane i android .... ale v tomhle pripade za tuhle cenu to nemusi byt dealbreaker ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikde jsem v telefonu tuto možnost nastavení Skype nenašel. Ani výrobce se o jeho podpoře nezmiňuje. A k čemu to je? Tuto otázku si asi musí položit každý sám, k čemu takový výrobek použije. Osobně vidím toto jako kancelářský telefon. A co se týče smartphone, tak pokud si přečtete závěr, tak cituji: "Jako alternativu bychom doporučili pořídit si chytrý mobilní telefon s OS Android, který má buď přímo vestavěnou (nebo lze doinstalovat pomocí aplikace) podporu VOIP.". Myslím, že vámi zmíněná přidaná hodnota tohoto řešení je naprosté většině jasná.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si že je cena zápor. Konkurence je totiž snad jen Siemens a ten SIP telefony s WiFi střílel za 6K.
Problém s nabíjením je způsoben tím, že nabíjecí hroty v nabíječce jsou moc utopené.Je potřeba je víc vytáhnout.
Jako zásadní mínus je ale to, že nejde updatovat firmware přes webové rozhraní (informace přímo od Joyce) a že je to u tohohle telefonu zrovna celkem užitečné.
Nevím jak vámi uvedený firmware (ten jsem dostal do ruky až dneska), ale předešlé firmware byly často neodladěné. Něco opravily, ale něco poku*vili a někdy dost zásadně (v jednom případě jsem je po dvou dnech poslal zpět na update firmware). S těmahle telefona si užívám už něco přes rok a snad až teď to nějak rozumně funguje.
Máme jich dvanáct. WiFi proto, že je ten telefon dostupný po celém podniku. Mezi AP se ale při hovoru stejně nedá přecházet.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dříve dělali podobná zařízení i Cisco, resp. Linksys s cenou okolo 4000Kč. Ale cena něco málo přes dva tisíce se mi nezdá adekvátní. Každý na to může pohlížet z jiného úhlu.
Problém s nabíjením je určitě tímto způsoben, ale nepřijde mi vhodné zasahovat do výrobku. Toto by už mělo být ošetřeno z výroby. Navíc každý nemusí být tak zručný.
Bohužel problém s firmwarem problémy mohou nastat vždy a je pouze na výrobci jak se k řešení problému postaví. Myslím si, ale co se týká přístupu k zákazníkovi od firmy Joyce, tak mám zatím dobré zkušenosti.
S "drátovýma" telefonama od Wellu mám zatím jen kladné zkušenosti. Přehazování mezi AP jsem popravdě neměřil. Asi pro to, že beru jako standardní situaci, kdy s telefon člověk ve většině případů sedí u stolu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe můžu doporučit Siemens Gigaset 510 IP. Mám ho doma přes Odorik a nikdo nepozná podle hlasu, že se jedna o VOIP. Proč si doma zasírat prostředí WiFi? Tenhle foun má ECO DECT a cena výrazně nižší než testovaný kousek. 6 VOIP účtu + analogova linka, ....
Jo a Odorik umožňuje i volaní-příjem přes Skype.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem zmiňoval výše - Gigaset od Siemensu je slušné řešení, ale neposkytuje WIFI konektivitu. A proč WIFI? Proč ne? Nač tahat spousty kabelů... A rozhodně bych volil jiný výraz než za*****.
Co se týče Odoriku, tak to už se bavíme o něčem jiném, o službě....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ale já žádné spousty kabelů netahám. 510 je bezdráťák .. To je tak, když někdo reaguje a ani neví na co ale hlavně, že reaguje. A doma opravdu a zamořování (doufám, že slušný výraz) WiFi nestojím.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

k té 510, resp. její základně, ale musíte přivést LAN síť ;-) kdežto k WELLu se připojíte pouze bezdrátově... To je tak když člověk neumí číst - je to i zmíněno v článku!

Jsou i tací lidé, kteří nestojí o kabelovou síť a dávají přednost bezdrátovému přenosu. Ale to je myslím nepodstatné vzhledem k obsahu článku.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Já četl pozorně. Mám ještě jeden skromný dotaz. A k té WiFi doma nemusite přivést kabel? Tohle je opravdu už bez komentáře ...
Ale OK, Vy jste tady šéf.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

k té WIFI doma vám stačí jeden kabel a jedno AP a k němu máte připojeno x zařízení na celý barák. Kdežto s kabelovými rozvody musíte přivést i další kabely k zařízením...
Nikdo si tu na "šéfa" nehraje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže Vám doma na jednu WiFi jede naprosto bezproblémově PC, noťas, tablet, mobily, TV, NAS, domovní vrátný, chůvička, dětský vrtulník či jiná hračka a k tomu ještě VOIP telefon ... tímto končím, děkuji za přednášku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No a jak se tedy dá updatovat firmware, když podle příspěvku cursedslayera z 21.03 - 12.02 hod. to přes webové rozhraní údajně nejde?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

viz. strana 65 v manuálu http://www.joyce.cz/files/technicka-podpora/prirucky/voip-zarizeni/user_... Je možný, že dotyčný měl na mysli to, že se musí nejdříve stáhnout firmware do PC a pak nahrát do telefonu a ne že si přímo telefon natáhne příslušný soubor.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.