CDR.cz - Vybráno z IT

Volition vypustili na internet původně zrušené Saints Row, zdarma ke stažení

Saints Row Undercover Uncovered 765 X 374
Některým hrám se nikdy nedostane šance vidět poličky obchodů. O některých se nikdy nedozvíme, jiné stihnou proplout propagací (a o to více zamrzí). Málokdy se ovšem stane, že některý z těchto titulů dostane šanci být přehrán veřejností.

Saints Row: Undercover bylo ohlášeno už v roce 2009 pro handheldovou konzoli PSP. Namísto vydání v roce 2010 bylo ovšem zrušené, neboť společnost nevěřila v její kvality a nechtěla pošramotit jméno série. Na titul se od té doby úplně zapomnělo. Před nedávnem se ovšem zaměstnanci prohrabovali v archivech a nalezli PSP Dev Kit s tímto titulem.

O existenci titulu už neměli ani tušení, neboť její vývoj obstarávalo externí studio (samotné Volition se nikdy nevěnovalo handheldovým hrám). Původně se mělo jednat o čistý port původního Saints Row 2, což se ovšem ukázalo jako příliš složitý plán, a tak začala vznikat samostatná hra s podnázvem Undercover

Volition se rozhodli tento titul oprášit a nabídnout jej světu zcela zdarma ve formě ISO souboru. Stačí si tedy stáhnout libovolný PSP emulátor a usednout k titulu, který nikdy oficiálně nevznikl. Jen je třeba mít na paměti, že se jedná o nedodělanou hru, jejíž kvality přinutily vývojáře na ní dále nepokračovat. Pro představu si můžete pustit souvislé hraní ve videu výše. 

Jedná se rozhodně o velmi pozitivní přístup, který potěší nejednoho hráče. Bohužel je takový krok na herní scéně rarita a zrušené tituly zůstávají ve většině případů pod drnem. Dá se pouze spekulovat nad tím, o jakém množství zrušených titulů nemíváme ani tušení. Ty veřejnosti známé tragické konce jsme si nedávno připomenuli v tématu níže:

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Volition vypustili na internet původně zrušené Saints Row, zdarma ke stažení

Žádné komentáře.