CDR.cz - Vybráno z IT

VR filmeček pro Oculus Rift vyhrál cenu Emmy

Henry 01
Oculus Rift se nedávno zapsal zlatým perem do historie, když Henry, krátký animovaný film o smutném ježkovi udělaný speciálně pro Oculus Rift, vyhrál cenu Emmy v kategorii originálního interaktivního pořadu.

Budoucnost VR je zase o něco světlejší díky Emmy, jež v nedávné době vyhrál exkluzivní animovaný film Henry pro Oculus Rift. Cenu vyhrál v poměrně nové kategorii Outstanding Original Interactive Program, neboli Výborném originálním interaktivním pořadu, ze které si minulé roky odnesla ocenění i Taylor Swift za svůj interaktivní hudební klip Taylor Swift Experience.

Proč, a čím je toto ocenění významné, může nejlépe shrnout Ramiro Lopez Dua, režisér Henryho: "Nikdy jsme nečekali, že se jednomu z našich prvních projektů dostane takové pozornosti a je to nejen svědectví tvůrčích a technických úspěchů našeho týmu, ale také validace pro celou komunitu pisatelů pro VR."

Na to navazuje: "I když je Henry jen jedním krokem na dlouhé cestě kupředu, doufáme, že tento moment inspiruje tvůrce po celém světě, aby přinesli své nápady do tohoto nového média, a pomohli tak tvarovat budoucnost VR."

Oculus do světa navíc uvolnil nástroje, díky kterým Henry přišel na svět, a pokusit se replikovat jeho úspěch může replikovat takřka každý. 

Henry následuje příběh malého ježečka Henryho, který trpí samotou. Čím více mu chybí fyzický kontakt a dotyky, tím raději by objal každého, koho potká. Jenže kvůli svým bodlinkám si tak všechny o to více odcizuje. Jednoho dne však učiní přání, které navždy změní jeho život, a získá nového kamaráda - diváka. 

Ačkoliv se k filmečku samotnému člověk jen stěží dostane, lze se na internetu setkat s různými reakčními videi (viz výše). Divák tak bude sice ochuzen o virtuální zážitek, ale může si udělat alespoň slušnou představu o tom, co snímek nabízí. 

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku VR filmeček pro Oculus Rift vyhrál cenu Emmy

Sobota, 24 Září 2016 - 17:36 | tony | mne to prijde jako VR nuda v ne moc pekne grafice...

Zobrazit diskusi