CDR.cz - Vybráno z IT

Vraťte se do dětských let: Novinka od Snapchatu přetvoří zemi v lávovou řeku

Snapchat umí v kombinaci umělé inteligence a rozšířen reality vykouzlit pod nohama lávovou řeku nebo vodní hladinu. Populární sociální sítě však nezůstávají pozadu.

V dětství si mnoho z nás třeba hrálo, že země je lávová řeka, na kterou se nesmí stoupnout. Snapchat to nevzal jako dětskou hru, ale jako podnět. Vyvinula technologii pojmenovanou „Ground Transformation,“ která dokáže dělat divy s podlahovou plochou nebo obecně se zemí.

Dokáže například změnit zemi v lávovou řeku či vodní plochu. Pro dokonalý efekt samozřejmě zapojili umělou inteligenci, která chytře dopočítává speciální geometrii daného povrchu spolu s podobou povrchu samotného.

Pro dokonalou iluzi je také zapotřebí detailně dokreslit i odrazy okolních budov a objektů. Obecně lze konstatovat, že podobné doplňky rozšířené reality jsou něco, co láká uživatele sociálních sítí, jako je Facebook nebo Instagram.

Sociální sítě však nezahálejí, jak ukazuje například Instagram, a proto je jen otázkou času, než bude tato novinka od Snapchatu překonána. I když lávovou řeku pod nohami nevyužijete každý den, v některých okamžicích to může krásně oživit vaše selfie.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Vraťte se do dětských let: Novinka od Snapchatu přetvoří zemi v lávovou řeku

Žádné komentáře.