CDR.cz - Vybráno z IT

Vražedný zaoceánský parník vyjíždí za měsíc v remasterovaném The Ship

The Ship Remastered 01
Možná si vzpomínáte na multiplayerový Simulátor Vraždění Uprostřed Moře, jinak známý jako The Ship: Murder Party z roku 2006. Pokud ano, možná oceníte remaster, který se chystá a už je za dveřmi. A pokud ne, máte ideální šanci poznat skvělou hru.

Není velkým překvapením, že zvyk remaků a remasterů se k nám vrací i tento rok a hnedka s poměrně decentní cílem - The Ship: Murder Party. Klasika z roku 2006, kterou se inspiroval multiplayer v Assassin's Creed, se dočká remasteru a již 15. února ji budeme moct spatřit na Steam Early Access.

V The Ship: Remastered se dočkáme pouze multiplayeru. Hra pro jednoho hráče je aktuálně mimo hru, což možná ani není taková škoda. Titul se koneckonců proslavil spíše svým multiplayerovým šílenstvím.

Původně jsme se mohli dočkat plnohodnotného pokračování, vývojáři totiž přibližně tři roky zpátky založili Kickstarter, jež měl jedno takové zafinancovat. Ten ovšem nevyšel, a namísto něj se tak dočkáváme pouze remastru. Lepší něco než nic.

Hra se stala ikonickou pro své unikátní vražedné mechaniky. Jako hráč jste totiž nebyli pouze lovcem, ale i loveným. Každý hráč dostal přidělenou jednu osobu a jeho úkolem bylo daného nebožáka zabít. Terč tedy není pouze před vámi, ale i za vámi - na vašich zádech. Aby to ale nebylo tak jednoduché, tak jsou do hry přidány i elementy z The Sims (respektive ze života): vaše postava totiž musí jíst, spát, vykonávat potřebu aj. Není tedy nepravděpodobné, že si na vás vrah počká například na záchodcích.

The Ship vyjíždí na krvavou plavbu 15. února, doporučujeme omrknout stránky Steamu.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vražedný zaoceánský parník vyjíždí za měsíc v remasterovaném The Ship

Středa, 20 Leden 2016 - 07:13 | petr22 | "Hra se stala ikonickou pro své unikátní...

Zobrazit diskusi