CDR.cz - Vybráno z IT

Vyfoťte si originální 360° panoramata s házecí kamerou Panono

nepřehlédněte
Chcete si z každé daleké cesty přivést netradiční suvenýr? Vsaďte na házecí kameru ve tvaru míče. Sice stojí patnáct tisíc korun, ale můžete si být jistí, že máte něco speciálního.

Panono je speciální druh fotoaparátu ve tvaru míče, s nímž můžete jednoduše pořídit 360° panoramatické záběry, ať jste kdekoliv. Panoramatická házecí kamera Panono je koule o průměrů 11 centimetrů, která váží 300 gramů a je vyrobena z nerozbitného plastu. Její součástí je šestatřicet objektivů s pevným ohniskem. Dále je vybavena vnitřní pamětí, která pojme až 400 pořízených panoramatických snímků. Výsledná fotografie má rozlišení 108 MPix.

Fotografii můžete vytvořit několika způsoby. První možností je hodit kouli do vzduchu. Dále ji můžete připevnit na držák, takže s ní můžete manipulovat v určité vzdálenosti od vás, nebo ji využijete jako obyčejný fotoaparát, když na ni stisknete tlačítko k tomu určené. Ukázková panoramata najdete na stránkách výrobce. Koule se nabíjí přes USB a podporuje Wi-Fi a Bluetooth.

Tvůrci, kteří házecí kameru vytvořili, svůj projekt v minulém roce přihlásili na server Indiegogo, kde o něj byl nevídaný zájem. Díky tomu se z prototypu může vytvořit skutečný fotoaparát s možností dodání do celého světa od září 2014.

I když kampaň na Indiegogo skončila, na stránkách Panono.com si můžete kameru předobjednat za 549 euro včetně DPH (přibližně 15 tisíc korun). Doručení do České republiky přijde na dalších 30 euro (cca 800 korun). Koule je dostupná ve dvou barvách - zelené a černé. Za další doplňky si bohužel budete muset také připlatit. Například připojitelná tyč vyjde na 25 eur.

Fotokoule Panono není úplně ojedinělým exponátem. Podobný fotozážitek můžete získat i s házecí kamerou Squito. Jak to vypadá, konkurenční firma sice má na svou technologii patent, ale koupit si ji ještě nemůžete.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vyfoťte si originální 360° panoramata s házecí kamerou Panono

Sobota, 8 Únor 2014 - 12:25 | Xspy | Safra házet s Note3 .... ale čekal bych že tohle...
Středa, 5 Únor 2014 - 11:15 | Fotobob | Tedy za 15000 takto otřesnou kvalitu obrazu. Na...
Středa, 5 Únor 2014 - 10:35 | Tom Jones | Idea dobrá, ale ty panoramata mají strašnou...

Zobrazit diskusi