CDR.cz - Vybráno z IT

Vyšel restart českého Posla smrti, ale věrnost k předloze nečekejte

Od posledního Posla smrti uplynulo již šest let a od prvního českého dokonce let čtrnáct. Nová iterace v sérii má s těmi původními společného však jen jméno a tématiku. Tvůrci z KING Art se pokusili o vytvoření své vlastní vize značky.

Black Mirror od KING Art se již ohřívá na pultech obchodů a má cenu shrnout, proč by si zasloužilo právě vaši pozornost. Opět se podíváme do rezidence rodu Gordonů, přesněji řečeno do její verze z třicátých let. Hráči se chopí role Davida Gordona, který se snaží poodhalit hrůzostrašná tajemství, která sužují jeho rodinu a její sídlo.

Samozřejmě došlo na přepracování grafiky a herních mechanik tak, aby vše odpovídalo moderním standardům. Čtrnáct let stará značka musí oslovit i nové publikum, že? Hlavním lákadlem je podrobný průběh vyšetřování.

Hráči se budou muset vskutku namáhat při zkoumání klíčových předmětů a lokací. Podobnou mechaniku měly i poslední hry s Sherlockem Holmesem.

Co však zůstává? Hutná hororová atmosféra ve stylu velikánů jako E. A. Poe a H. P. Lovecraft. Na tuto položku kladly všechny díly velký důraz a doufáme, že v KING Art tento aspekt neopomenuli.

Black Mirror si můžete zahrát na platformách PC, Mac, Linux, Xbox One a PlayStation 4.

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vyšel restart českého Posla smrti, ale věrnost k předloze nečekejte

Žádné komentáře.