CDR.cz - Vybráno z IT

Vyšlo oldschool RPG Divinity: Original Sin

Divinity Original Sin Wallpaper
Pravá oldschoolová RPG aby dnes člověk hledal lupou jako jehlu v kupce sena. Pillars of Eternity a nový Torment se nachází zatím v nedohlednu. Naštěstí Larian Studios udržují při životě značku Divinity, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti.

Po dlouhé kickstarterovské kampani se podařilo tvůrcům z Larian Studios zafinancovat jejich nový počin ze série Divinity, která svou cestu započala roku 2002. Hardcore oldschoolové RPG Divinity: Original Sin vybralo přes jeden milión dolarů a za takový balík se už dá ukovat pořádně hutný titul.

Už včera, 30. června, nastal onen čas, který si vývojáři vytyčili jako den vydání. Hra se ohřívá na Steamu a čeká na své případné zájemce. Nalákat jich může poměrně dost, protože disponuje hned několika klíčovými vlastnostmi, které osloví nejednoho hráče.

Divinity Original Sin Screenshot

Krom zmíněné nekompromisní hardcorové hratelnosti nelišící se od legend jako Baldur's Gate nebo Icewind Dale, disponuje taktickým tahovým soubojovým systém, který zabaví na dlouhé hodiny. Samozřejmostí jsou i obrovské možnosti v rámci zdokonalování hlavní postavy a interakce s okolním světem a postavami.

Nechybí ani propracovaný příběh nebo formování skupiny bojovníků pomáhajících při toulkách v tamějším světě. Vše zaobaluje krásné vizuální zpracování, které zprostředkovává 3D engine studia použitý již v Divinity Commander.

Komu chybělo pořádně nabité fantasy s oldschool kořeny a nemusí kuchyni Briana Farga, rozhodně nemůže tento počin minout. Plánujete si pořídit nové Divinity? Podporujete tuto značku nebo raději zůstanete u osvědčených klasik?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vyšlo oldschool RPG Divinity: Original Sin

Úterý, 1 Červenec 2014 - 06:53 | Tom Miki | To vypadá vybordélně!!! :-)

Zobrazit diskusi