CDR.cz - Vybráno z IT

Vývojáři hry Dark Souls přicházejí se samurajskou rubačkou

Co spojuje hry jako Bloodborne, Dark Souls, Demon´s Souls? Japonská vývojářská společnost From Software, kteří na E3 představili zbrusu nový Sekiro: Shadows Die Twice. Opět se bude jednat o akční RPG z pohledu třetí osoby ve stylu Dark Souls. Zahrát bychom si ho mohli už příští rok.

Přestože se na veletrhu E3 představují ty nejočekávanější herní pecky pro nadcházející roky, informací bývá poskrovnu. Kupodivu jsme se ale o nadcházejícím Sekiro: Shadows Die Twice dozvěděli poměrně dost. Vývojáři nám nastínili příběh, ukázali bojové systémy, systém umírání a záběry ze hry. Tentokrát se vžijeme do role nesmrtelného samuraje, v mnohém by se tedy mohl titul podobat loňskému Nioh. 

Hlavní postava údajně zahyne při souboji cti; nepřízní osudu ji však není smrti dopřáno. Hrdina se probudí s protetickou rukou a vydává se za svým, zatím blíže nespecifikovaným, dobrodružstvím. Nesmrtelnost bude zakomponována i do herních mechanik. Smrt vás automaticky nepošle zpět k "ohýnku", jak jsme zvyklí. Její využívání bude limitované a hru údajně nijak neulehčí. 

Hlavní protagonista bude využívat katanu v pravé ruce a jeho protetická ruka bude sloužit jako zbraň sama o sobě. Má to do hry přinést unikátní mechaniky a pro celkovou hru bude velice důležitým prvkem. Budete moci využívat i obrovskou bitevní sekyru, která je sice pomalejší, ale uděluje nesrovnatelně větší zranění nepřátelům. Dále budeme moci využívat oslepující výbušný prášek, který nepřátele dočasně zmate.

Příběhové zařazení se zdá býti jasné. Budeme brouzdat světem, který se netají svojí inspirací v japonské kultuře, ze které čerpá především mytologii k vyobrazení brutálních a hrůzostrašných nepřátel.  

V Sekiro si nebudete moci vybrat z různých hratelných povolání, jak jsme zvyklí ze soulslike žánru. Budete moci hrát jen za shinobiho a rozdíly mezi různými styly hraní budou tvořeny vylepšováním různých typů zbraní. Vývojáří z From Software také potvrdili plíživé prvky hry.

Úlevou PC hráčům může být, že autoři neuvažují o konzolové exkluzivitě, a nebudeme tedy brečet smutky jako při sledování Bloodborne uzamčeného pouze na konzole Playstation 4. Sekiro: Shadows Die Twice vychází začátkem roku 2019 na PC, Xbox One a PlayStation 4. 

Diskuse ke článku Vývojáři hry Dark Souls přicházejí se samurajskou rubačkou

Žádné komentáře.