CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nevyznáte se v mobilních displejích? S námi ano

Nevim, jestli se ta clearblack vrstva vyskytuje jenom u nejnovejsi nokie, ale moje 720ka je teda naprosto perfektne citelna i na slunku. Mam prime srovnani s HTC Vision (dokonce s antireflexni folii) a Desire HD a to je oproti te 720ce nebe a dudy ..... hodne na tom asi dela i barevna stridmost WM oproti omalovankam na androidu, ale citelnost i na dnesnim slunku me fakt udivuje stale;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jo, N720 má také ClearBlack. ;) Je to fakt znát, díky za potvrzující komentář.
(Ta 1020ka byla ve článku zmíněna z důvodu výše uvedených konkurenčních vlajkových lodí, zkrátka aby byly karty rozdány na všech stranách stejně.)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A ja myslel, ze RETINA (ac pouzita Applem) znamena jakoukoliv technologii (LCD, AMOLED...) ale ze body jsou pri danem rozliseni tak jemne, ze jsou okem uz nerozpoznatelne. Nicmene jsem si svou domnenku (sve vysvetleni) nikde nikdy neoveril :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

O IGZO se nepíše? TN panely se už v mobilních zařízeních nepoužívají? Takovéhle články bývají normálně v časopisech pro lamy - tam nevadí, že je to odfláknuté, protože to nikdo nepozná ...

@urbandan Pokud vím, Apple používá IPS LCD a Retina je obchodní značka - pokud někdy začnou používat OLED nebo něco jiného a rozhodnou se tomu taky říkat Retina, tak to bude taky Retina :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A kolik znáš smartphonů s IGZO? Já si teda pamatuji z loňského roka pouze na jeden pokus od Sharpu, takže nechápu, proč do toho reješ.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To mala byt reakcia namna?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Jedním z podstatných parametrů je i hustota pixelů, která udává počet pixelů na dané ploše, v našem případě na palec (ppi = pixels per inch)."

toto by vazne chcelo opravit, pokial viem, tak este vcera bol palec jednotka dlzky a nie plochy. PPI/DPI urcuje pocet pixelov na danej dlzke, nemysli sa plocha palec*palec(v pripade HTC One by to bolo az 219024 pixelov)

"Také lze logicky odvodit, že při stejné hustotě pixelů bude obraz na menší obrazovce vypadat ostřeji, než-li na větším panelu (například u tabletu)."

pokial je hustota pixelov rovnaka a pozorovacia vzdialenost tiez, bude to vyzerat uplne rovnako bez ohladu na velkost obrazovky. Naopak rovnake rozlisenie na mensej ploche bude vyzerat ovela ostrejsie(1366x768 je na 4 palcoch nadhera, na 15 palcoch tragedia)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

+1 Moc díky, tenhle odstavec se moc nepovedl. Opraveno! ;)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

1. Retina urcuje hustotu pixelov, nie typ displaya.
2. Apple pouziva vyhradne IPS displaye, takze by som ich urcite nenazval "beznymi". Bezne LCD = lacny TN panel
3. Vyhoda ((S)AM)OLED(+) - spotreba zavisla od mnozstva svetlych farieb/svetlej plochy, cize cierny tmavy motiv ala cyanogenmod usetri viac bateriu, ako nejaky svetly motiv. Dalsou prednostou je vysoky jas a velky dynamicky rozsah (typicky krasna syta cierna)
4. Autor si sice netrufol hodnotit, ktory typ zobrazovadla je najlepsi, avsak co sa tyka kvality (rozumej vernost podania farieb, pozorovacie uhly), je to velmi lahke, vitazom je IPS. Nie zo srandy tento typ vyrobcovia volia na absolutny high-end zariadeni a to ako apple, tak htc, kvalitne tablety (nook hd+, kindle fire hd..). Rovnako tak tuto technologiu najdete u profi monitorov za desiatky tisice, v grafickych ci audio studiach alebo lekarstve. Staci sa pozriet na obraz takeho HTC One X, alebo One a obraz zo vsetkych uhlov ako z rozpravky. Krasne, verne, syte (avsak nepresaturovane ako u amoled) farby, ma clovek dokonca pocit, ze sa pozera na atrapu, kde je miesto displaya snad vytisknuty reklamny "letacik" ako imitacia obrazovky, comu napomaha aj dojem, ze medzi samotnym displayom a ocami sa uz nenachadza ziadna vrstva, nie v skutku, ale posobi to tak. Kto mal v rukach jeden z tychto telefonov, tak mi urcite da za pravdu. Nejaky prepaleny superamoled s rozhodenymi farbami na S3 sa moze schovat.. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bod 1 je nepravdivý. iPhone 4 měl displej označovaný jako Retina, iPod touch 4G nikoliv, protože to nebylo IPS ale jen TN byť se stejným rozlišením.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas. Bohužel vlastním Samsung Galaxy S4 a je pravda, že se i poslední generace SUPER-AMOLEDŮ může jít schovat.
Potvrzuji, že obraz není věrný, barvy jsou přesaturované ... a AMOLED displeje trpí na vypalování. Mám ho teprve 6 měsíců a už mám v horní části vypálenou stavovou lištu.
Když jsem srovnával s Nexusem 4 (IPS+), tak je to nebe a dudy..
Jednoznačný vítěz na všech frontách - IPS!!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.